svchost.exe_DiagTrack stopped working

Page 1 of 3 123 LastLast

  1. Posts : 347
    Windows 10 Home Version 21H1 OS Build 19044.1645
       #1

    svchost.exe_DiagTrack stopped working


    I just checked Reliability Monitor and it is full of this error for the last 8 days

    svchost.exe_DiagTrack stopped working-screenshot_18.jpg

    svchost.exe_DiagTrack stopped working-screenshot_19.jpg

    What is svchost.exe_DiagTrack, and should I be worried? The pc seems to be running ok despite these errors, but now I'm wondering if something is wrong.
      My Computer


  2. Posts : 347
    Windows 10 Home Version 21H1 OS Build 19044.1645
    Thread Starter
       #2

    I've figured out that is a Windows service called 'Connected User Experiences and Telemetry'. I still don't know, though, why it is suddenly stopping after I log on.
      My Computer


  3. Posts : 8,633
    Mac OS Catalina
       #3

    Most likely caught the flu by being firewalled or shut off to not be able to make a connection back to the servers.
      My Computer


  4. Posts : 134
    Windows 10 Pro x64 20H2
       #4

    I'm seeing exactly the same thing, started a couple of weeks ago.
    My first recorded instance was on October 17th, and it now happens on every startup.
    The Connected User Experiences and Telemetry service crashes and is restarted twice, after that it gives up and continues stopped until the next restart, when the whole thing repeats itself.
    Windows 10 1903 64 bit.
      My Computer


  5. Posts : 347
    Windows 10 Home Version 21H1 OS Build 19044.1645
    Thread Starter
       #5

    DaveH1 said:
    I'm seeing exactly the same thing, started a couple of weeks ago.
    My first recorded instance was on October 17th, and it now happens on every startup.
    The Connected User Experiences and Telemetry service crashes and is restarted twice, after that it gives up and continues stopped until the next restart, when the whole thing repeats itself.
    Windows 10 1903 64 bit.
    I checked the Reliability Monitor again and funnily enough, this started for me on October 17th also. The only other thing of note for that day was this;

    "Installation Successful: Windows successfully installed the following update: Update for Windows Defender Antivirus antimalware platform - KB4052623 (Version 4.18.1910.4)"

    I know a previous update of this caused a problem, so is it possible this one is too? I know it's not a big deal, but my curiosity is getting the better of me.


    @bro67 I checked my firewall's outbound rules and it is allowed. As I said, not a big deal, but I am curious.
      My Computer


  6. Posts : 134
    Windows 10 Pro x64 20H2
       #6

    Thanks, obviously no coincidence that it started to happen for both of us on the same day!
    I wonder how many others are having the problem but haven't noticed.
    As you say, it doesn't seem to be causing any issues, but I don't like seeing errors in my Windows logs all the time!
    Hopefully it will be fixed on the next Patch Tuesday, which should be 12th November.
    Cheers, Dave.
      My Computer


  7. Posts : 347
    Windows 10 Home Version 21H1 OS Build 19044.1645
    Thread Starter
       #7

    @DaveH1 Just out of interest, does your Reliability Monitor show this update on 17th October as well? :

    "Installation Successful: Windows successfully installed the following update: Update for Windows Defender Antivirus antimalware platform - KB4052623 (Version 4.18.1910.4)"
      My Computer


  8. Posts : 134
    Windows 10 Pro x64 20H2
       #8

    Actually no, the only other event on my system on October 17th was -

    "Installation Successful: Windows successfully installed the following update: Security Intelligence Update for Windows Defender Antivirus - KB2267602 (Version 1.303.1946.0)"

    So, another Windows Defender update, but not the same one!
    I'm not sure whether I have KB4052623 installed or not, there is no reference to it in the registry.
      My Computer


  9. Posts : 347
    Windows 10 Home Version 21H1 OS Build 19044.1645
    Thread Starter
       #9

    DaveH1 said:
    Actually no, the only other event on my system on October 17th was -

    "Installation Successful: Windows successfully installed the following update: Security Intelligence Update for Windows Defender Antivirus - KB2267602 (Version 1.303.1946.0)"

    So, another Windows Defender update, but not the same one!
    I'm not sure whether I have KB4052623 installed or not, there is no reference to it in the registry.
    So much for that theory then.

    KB4052623 should show up in Settings>Update & Security>View update history
      My Computer


  10. Posts : 134
    Windows 10 Pro x64 20H2
       #10

    Yes, KB4052623 was installed on my system on October 2nd.
    Unfortunately my Reliability Monitor only seems to go back to October 4th, I can't go back any further, so I can't see what else might have happened then.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:14.
Find Us




Windows 10 Forums