EAC Running on startup but services says otherwise ???


  1. Posts : 113
    Win10 Pro 64bit
       #1

    EAC Running on startup but services says otherwise ???


    ive been noticing a trend since the past couple of days in which every time i startup my PC Easy Anti Cheat is all ready running and gobbling up about 25% of my CPU usage.. reported as high usage. i dunno why its doing this and im not comfortable with it starting up on its own without even launching a single game.. this is just at boot

    anyone know of a way to disable this process at startup even tho services say that its on a manual startup ???

    EAC Running on startup but services says otherwise ???-erm-whut.jpg
      My Computer


  2. Posts : 55
    Winows 10 Pro 1809
       #2

    It depends, if its the Epic Games Launcher thats using the Easy Anti Cheat, then click your name on the bottom left of the Epic Launcher > Settings > disable Run on startup

    Screenshot your entire Details tab on Task Manager, also the Startup tab

    Download Autoruns by Sysinternals extract it, and run the one that says "Autoruns64.exe" wait for it to load all the items, and screenshot all of them, also dont try to disable anything on ur own
      My Computer


  3. Posts : 113
    Win10 Pro 64bit
    Thread Starter
       #3

    PolisP said:
    It depends, if its the Epic Games Launcher thats using the Easy Anti Cheat, then click your name on the bottom left of the Epic Launcher > Settings > disable Run on startup

    Screenshot your entire Details tab on Task Manager, also the Startup tab

    Download Autoruns by Sysinternals extract it, and run the one that says "Autoruns64.exe" wait for it to load all the items, and screenshot all of them, also dont try to disable anything on ur own
    that screenshot is directly on startup. EGS is never ever running on startup. this issue has started to happen since installing archeage
      My Computer


  4. Posts : 55
    Winows 10 Pro 1809
       #4

    DiBBz said:
    that screenshot is directly on startup. EGS is never ever running on startup. this issue has started to happen since installing archeage
    ok, so it goes down to Autoruns download and wait for items to load and screenshot it
    Last edited by PolisP; 23 Oct 2019 at 15:45.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 04:25.
Find Us




Windows 10 Forums