Windows 10: Lost connection to couple of HDDs

  1.    07 Jun 2016 #1

    Lost connection to couple of HDDs


    I recently purchased a WD MyCloud HDD. Hooked it into a vacant Ethernet port on my router and tethered another HDD through the MyCloud USB port. I'm in the process of using the setup as a backup for my other computer drives. I haven't got the setup to work properly, but my big problem now is that my computer has lost connection to both drives.

    It all started when the drive names had a big red X when viewed in File Explorer and a message "this connection has not been restored". I googled solutions for this phrase and got the remedy to use the commands:

    net use * /del /yes
    net use /persistent:no

    I did as directed and now the drives don't show up at all in File Explorer or Disk Management. The WD MyCloud does show in Settings/Devices/Connected Devices/Other Devices. Clicking on the HDD gives only the option "Remove Device".

    Possibly I can remove the device and then allow Windows to rediscover it, but my fear is that I will lose my backup that has taken about a week to develop (a couple TB and the WD MyCloud "SmartWare" is SLOW and has required a few restarts). I don't even know if remove/reinstall will work. It seems with previous OSs there was a command to search for new hardware. Where is that in 10?

    In short, I've messed something up and would like advice on how to proceed to get the connection to MyCloud HDD and it's tethered partner restored.
      My ComputerSystem Spec

  2.    09 Jun 2016 #2

    Check your Router's Online FAQ/Tech Support , I know for mine I saw reports of issues with some external drives , mine is a TPLINK C7.

    and that the Router's Firmware is upto date perhaps and options in the Router's Web Interface are set correctly for the External Drives.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Hyper-V Connection Lost in Virtualization
I am having trouble establishing a stable connection to a Windows 10 VM and the issue appears when I activate enhanced mode. The error message that I'm getting quite often is the following: "The connection was lost because another user connected to...
I did the upgrade from W-8.1 to 10 in November and have had several problems since. The most pernicious problem is the loss of my Internet Connection. I had my ISP service dude have a go; but no joy. He concluded it is a software problem....
Solved Internet connection lost in Network and Sharing
On Friday, there was an update by Windows 10 and immediately afterwards I lost my internet connection. I contacted the chat help and the lady there had me try a couple of things which did not help including reversing the update. i contacted my...
Lost WiFi connection on pc in Network and Sharing
My PC would be connected to WiFi, but I wouldn't be able to go on any site. I restarted my PC and the damn thing locked up on the HP logo screen! So I had to hold the power button to turn of my laptop. What the heck?
Hello Every one, well I Lost NAT connection to my VMware Workstation, After i did the upgrade to Win 10 From Win 7, everything was working Prior to the Upgrade ,so i am unable to do any Update to any of my OS on the VM, i have tried all the options...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:18.
Find Us