Page 1 of 2 12 LastLast
  1.    06 Nov 2015 #1
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 103
    Windows 10 Pro x64 bit

    Windows 10 sound problem


    Hello,

    lately I've been having issues where I'm watching a YouTube video and my sound will just suddenly cut out and make like a robotic sound before cutting off.. and i have to refresh the page and get the video to play again in order for the sound to be fixed.. it's so often now and it's getting pretty annoying.. this only happens on Windows 10 for me.. not on 8.1 from what i remember at all.. I've tried installing fresh GPU drivers and latest realtek audio drivers for my system and the issue still occurs.. really not for sure where to go with this problem.
      My ComputerSystem Spec
  2.    06 Nov 2015 #2
    Join Date : Oct 2015
    Guernsey
    Posts : 50
    Windows 10 Pro 64 bit

    I assume you have tried plugging in headphones in case it is a mechanical electric fault with the wiring on your speakers?
      My ComputerSystem Spec
  3.    06 Nov 2015 #3
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 103
    Windows 10 Pro x64 bit
    Thread Starter

    headphones are all i use and I've tried other headsets and same result.
      My ComputerSystem Spec
  4.    06 Nov 2015 #4
    Join Date : Oct 2015
    Guernsey
    Posts : 50
    Windows 10 Pro 64 bit

    It could be a problem with the video source itself, or a problem with the internet signal somewhere between source and your computer. Is it like that with every single You Tube video you play?
      My ComputerSystem Spec
  5.    06 Nov 2015 #5
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 103
    Windows 10 Pro x64 bit
    Thread Starter

    it's not with every video.. it's random when it happens with different videos.. i use a ethernet cable.. the next time it happens, i plan on testing my sound once it happens to see if it's just the youtube video and not my whole system losing sound.. which i believe it's just youtube but i could be wrong...

    EDIT: also while just listening to a video, I'm hearing a bit of static in between sometimes.. if this will help determine what the issue is at all.
      My ComputerSystem Spec
  6.    06 Nov 2015 #6
    Join Date : Sep 2015
    Posts : 2,377
    Windows 10 Pro 64-bit 1706 (CU build 15063.674)

    Assuming there is not due to network bandwidth when watching a HD video, I would first update the Adobe Flash version to the latest. For Microsoft Edge and Internet Explorer this is done by Windows Update. For any other browser you go at http://get.adobe.com/flashplayer Then I would uninstall the Realtek HD audio driver, restart the computer and install the latest official driver from www.realtek.com Forget any outdated driver at your computer's or motherboard's support site. Get the latest one for Windows 10 directly from Realtek.
      My ComputerSystem Spec
  7.    06 Nov 2015 #7
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 103
    Windows 10 Pro x64 bit
    Thread Starter

    I already have the latest flash player for Firefox, just checked.. I will uninstall the realtek audio drivers completely and do as you suggested and get them from the website and will check back for the results.. thanks!
      My ComputerSystem Spec
  8.    06 Nov 2015 #8
    Join Date : Nov 2015
    Posts : 46
    Windows 10 X64

    I had the same problem.
    I think its a bug that will be fixed in uncoming update 12 november for windows.
    I had the same robotic sound only in youtube and then it was cutting off.
    Today i upgraded my sound drivers to Realtek HD Audio Driver 6.0.1.7655 WHQL from station driver here:
    -http://www.station-drivers.com/index.php?option=com_kunena&view=topic&Itemid=255&catid=4&id=7&lang=en&limitstart=532

    Win 10 x64
    PackageVersion = PG436
    DriverVer= 11/03/2015, 6.0.1.7655

    And for five hours i dont have this problem.
    I wait your input.
      My ComputerSystem Spec
  9.    08 Nov 2015 #9
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 103
    Windows 10 Pro x64 bit
    Thread Starter

    problem is still occuring.. a little bit less than before.. it's most likely going to be fixed with this update coming November 12 I'm guessing.. nothing I've done has fixed it.. doing the latest update through realtek did help a bit but that is all.
      My ComputerSystem Spec
  10.    11 Nov 2015 #10
    Join Date : Oct 2015
    Guernsey
    Posts : 50
    Windows 10 Pro 64 bit

    Try to play some music on the system without using You Tube to see if it's the sound player or just on You Tube?
      My ComputerSystem Spec

 
Page 1 of 2 12 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Sound problem with r7 265.
x4 965/ Ga 790x-UD4/ R7 265 xfx ghost Since I've installed the r7 265 I can't switch sound between playback devices speakers and amd hdmi currently Samsung tv, it seems to get stuck on speakers then I have to restart comp so it can switch over...
Drivers and Hardware
RealTek HD sound problem
Hello, I've been installing the latest drivers from realtek audio, both from Reaktek website and automatic updates. Whenever I install it the sound is bugged. I hear trash noise and the volume is super low. I have to revert back to the windows 10...
Drivers and Hardware
Sound problem in Windows 10
Hello! After i've upgraded my windows 8.1 to 10 i noticed a change; after my pc goes in stand-by and i re-open it the audio doesn't work anymore. I tried to change settings in the sound panel, but even when i try to test the sound of my monitor it...
Drivers and Hardware
Solved 5.1 sound problem not working
i use win10 build 10061 ..problem started in build 10041 problem is when i use 5.1 Surround speakers, they do not want to work any more i have try installing drivers many times when i try to Test sounds in Control Panel/Sound/playback/speakers/...
General Support
Sound problem when launching from .exe
I have a problem with this program (a game), which for some off reason, does not launch with sound enabled. However, when I launch it through another program such as GeForce experience, or Raptr, the sound works one time and then refuses to work...
Software and Apps
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 09:11.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums