Page 7 of 14 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
  1.    06 Jul 2017 #61

    Quote Originally Posted by alphanumeric View Post
    Yeah, I started an install and got prompted for a key, clicked I don't have one and got the selection menu for Home or Pro. Stopped there, no point in going any further.
    Thanx Alpha... good to know these things
      My ComputerSystem Spec
  2.    09 Jul 2017 #62
    Join Date : Dec 2013
    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 10,421
    Windows 10 IoT

    I did a 10 Home install on my spare desktop PC with the MCT ISO. Failed to activate, even slmgr /ato failed. Going to the Settings, Activation screen and clicking troubleshoot fixed it though. I had written down the error messages but can't for the life of me find that piece of paper at the moment. Pretty well the same ones I've seen in the past though. 0x8 something something. After running troubleshoot it said "we found a Digital Licence for this hardware, would you like to use it. I said yes and it activated. Microsoft really needs to sort this out IMHO, way to many failures. Oh, used a PID.txt with the generic Home Key and this PC already had a DL for Home. I don't usually install Home but thought it couldn't hurt to have it installed on my backup PC so I can see the same menus somebody else running Home see's. Instead of guessing what's missing etc, versus Pro.
      My ComputerSystem Spec
  3.    09 Jul 2017 #63

    Nice it's fixed... pity you did not get the error code - even if just to get an idea what's failing and where ...

    I agree the DL method needs some stabilisation - perhaps subtle driver changes throws it (i.e. hardware ID) out...
      My ComputerSystem Spec
  4.    09 Jul 2017 #64
    Join Date : Dec 2013
    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 10,421
    Windows 10 IoT

    I have no idea what I did with it, I guess that's a hint I need to clean up in here, lol. It was along the lines we can't activate right now. After I ran slmgr /ato I got a cannot find kms server or something error. Then I noticed the trouble shoot link on the activation status page and tried that thinking, this will never work. But it fixed it? I have to admit to having a few while I was doing this. I suffer from chronic pain and some times I prefer rum + coke over muscle relaxers and pain meds. They both have basically the same effect, but one is a lot more enjoyable than the other.
      My ComputerSystem Spec
  5.    09 Jul 2017 #65

    Quote Originally Posted by alphanumeric View Post
    I prefer rum + coke over muscle relaxers and pain meds. They both have basically the same effect, but one is a lot more enjoyable than the other.
    LOL...good on you bud...
      My ComputerSystem Spec
  6.    09 Jul 2017 #66
    Join Date : Dec 2013
    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 10,421
    Windows 10 IoT

      My ComputerSystem Spec
  7.    24 Jul 2017 #67
    Join Date : Jul 2017
    NY \ CT
    Posts : 2
    Windows 10 Pro

    Hi everyone, this is my first post on tenforums but have been reading the tutorials and thanks to everyone for all the info! I am trying to create an unattended Windows 10 Pro image with sysprep including the /copyprofile switch. So far things are working well EXCEPT the Windows activation. We resell HP's and when I got a new HP and put our image on it Windows did not activate. If I connect a new HP computer to the internet and get Windows setup and activated, then my image works.

    My question is what do I have to do to get an image can be used on brand new HP, Dell, whatnot machines that will activate with Microsoft. HP sent me one of their USB Windows 10 sticks, if I load that on a HP computer, update it, boot into audit mode and sysprep - will it then activate on a new computer or will I still have trouble?

    Does anyone have experience imaging brand new Dell, HP, etc machines and getting them to activate correctly?
      My ComputerSystem Spec
  8.    25 Jul 2017 #68

    Quote Originally Posted by Zeeman View Post
    Hi everyone, this is my first post on tenforums but have been reading the tutorials and thanks to everyone for all the info! I am trying to create an unattended Windows 10 Pro image with sysprep including the /copyprofile switch. So far things are working well EXCEPT the Windows activation. We resell HP's and when I got a new HP and put our image on it Windows did not activate. If I connect a new HP computer to the internet and get Windows setup and activated, then my image works.

    My question is what do I have to do to get an image can be used on brand new HP, Dell, whatnot machines that will activate with Microsoft. HP sent me one of their USB Windows 10 sticks, if I load that on a HP computer, update it, boot into audit mode and sysprep - will it then activate on a new computer or will I still have trouble?

    Does anyone have experience imaging brand new Dell, HP, etc machines and getting them to activate correctly?
    It will depend with which key the image is prepped with.

    If it does not include the firmware key of the particular PC, it won't activate online automatically.

    You may need a setup-complete command script or an answer file to set the key first.


    Edit: Here's an alternate method.
    GitHub - iamacarpet/win10-autoactivate: script to auto activate Windows 10 from OEM key in BIOS
      My ComputerSystem Spec
  9.    25 Jul 2017 #69
    Join Date : Jul 2017
    NY \ CT
    Posts : 2
    Windows 10 Pro

    Thanks for the reply Superfly, I imagine you are talking about firmware key not product key which can be removed in the answer.xml file. I image the USB from HP does not include a key for a specific machine as HP told me it would work on all HP (W10 Pro) machines and activate. I am sure I can create a setupcomplete.cmd script, but not sure how that would help?

    Reading the GitHub article, that may be the best bet for activating. I installed Python, then pyinstaller & pip. Downloaded the activate.py and ran pyinstaller.py --onefile activate.py. pyinstaller.py did not exist so I ran pyinstaller.exe --onefile activate.py and it spit out quite a few errors.

    My warnactivate.txt

    missing module named resource - imported by posix, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py
    missing module named posix - imported by os, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py
    missing module named _posixsubprocess - imported by subprocess, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py
    missing module named 'org.python' - imported by pickle, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py, xml.sax
    missing module named readline - imported by cmd, code, pdb, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py
    excluded module named _frozen_importlib - imported by importlib, importlib.abc, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py
    missing module named _frozen_importlib_external - imported by importlib._bootstrap, importlib, importlib.abc, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py
    missing module named _winreg - imported by platform, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py
    missing module named _scproxy - imported by urllib.request
    missing module named java - imported by platform, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py
    missing module named 'java.lang' - imported by platform, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py, xml.sax._exceptions
    missing module named vms_lib - imported by platform, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py
    missing module named termios - imported by tty, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py, getpass
    missing module named grp - imported by shutil, tarfile, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py
    missing module named pwd - imported by posixpath, shutil, tarfile, http.server, webbrowser, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py, netrc, getpass
    missing module named ce - imported by os, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py
    missing module named _dummy_threading - imported by dummy_threading, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py
    missing module named org - imported by copy, C:\Users\ProfileName\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\activate.py


    Also errors such as
    3661 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-heap-l1-1-0.dll dependency of c:\users\mzollner\appdata\local\programs\python\python35-32\python.exe3700 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-locale-l1-1-0.dll dependency of c:\users\mzollner\appdata\local\programs\python\python35-32\python.exe4355 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll dependency of c:\users\mzollner\appdata\local\programs\python\python35-32\python35.dll4394 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll dependency of c:\users\mzollner\appdata\local\programs\python\python35-32\python35.dll4440 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-heap-l1-1-0.dll dependency of c:\users\mzollner\appdata\local\programs\python\python35-32\VCRUNTIME140.dll4479 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll dependency of c:\users\mzollner\appdata\local\programs\python\python35-32\VCRUNTIME140.dll
      My ComputerSystem Spec
  10.    26 Jul 2017 #70

    Yup seems way overly complicated for a simple procedure. TBH
    Try putting this into the Scripts folder under C:\Windows\Setup of the image to be captured.

    Code:
    @echo off
    for /f "tokens=2 delims='='" %%K IN ('wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductkey /value') do set pk=%%K
    
    
    cscript.exe %WINDIR%\System32\slmgr.vbs /ipk %pk%
    
    
    cscript.exe %WINDIR%\System32\slmgr.vbs /ato
    ... you can add error handling as you see fit.
    Activation troubleshooting Attached Files
      My ComputerSystem Spec

 
Page 7 of 14 FirstFirst ... 56789 ... LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Solved Autoplay Troubleshooting?
I've noticed Autoplay no longer operates at all on my desktop PC and laptop despite setting the correct options in Control Panel. I'm mystified and wonder if Kaspersky Internet Security turns off Autoplay, although I can't see an option for this? ...
General Support
Troubleshooting and Repairing win 10
I am having a 'Shutdown' and 'Restart' freezing problem and am asking if there is any particular MS 'log' that might reveal what is causing the system to stop? Also, is there an "Error Code List" for win 10 that might reveal the source of the...
General Support
Running the troubleshooting tool
Hi I have a new HP Desktop computer that I got on. August 14 2015 pre-loaded with Windows 10 home 64 bit. I have not received any update from the Microsoft windows updates. so I run the troubleshooting tool for Windows updates. I keeps finding...
Windows Updates and Activation
corrupt PST troubleshooting
Outlook 2013 The corrupt PST file sits on the desktop The PST file has attribute "A1" The PST file has security permission "everyone" "everyone" has full control. "everyone" has effective access. "everyone" inherits nothing. The files...
Software and Apps
troubleshooting
Most of troubleshooting will not work and apps window will not open unless I restart at times, games will not run or will not work correctly also operating system freezes when sitting for a few mins.
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 14:24.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums