1.    07 Aug 2016 #1
    Join Date : Jul 2015
    Finland
    Posts : 88
    Win 10 Pro

    AU stays at 63% installed, no error msg's


    ...and then when I finally cold boot it as it does nothing but rotates the indicator it just returns to Windows at next boot and schedules a restart for the update. And does it, and again remains indefinitely at 63% installed, no other errors or any info.

    This is my main machine, clean installed early this summer, so far have had zero issues with updates succeeding.
    Any ideas where to troubleshoot would be welcome.

    The machine is a recent i7 build, with a 256GB M.2 main drive (Samsung) and a couple of 120GB SSD drives for working etc. as well as two 1TB spinners and a 3TB spinner installed.

    Other machines I tried to update (all on my home network:

    i3 laptop updated to AU successfully;
    Core 2 desktop, success
    Core 2 desktop 2, success
    AMD FX desktop, success
    Atom tablet, success
    i5 laptop, won't find any updates via windowsupdate at all even manually
    Celeron laptop, same as above, doesn't see any available updates despite several tries

    I suppose they may be making a new version of the AU later?
      My ComputerSystem Spec
  2.    07 Aug 2016 #2
    Join Date : Jul 2015
    Finland
    Posts : 88
    Win 10 Pro
    Thread Starter

    More info - checked that the system partition is fine on C drive as supposed to be, and ran sfc scan, no errors found. Installed and now running Avast! just to make sure it's also clean.
      My ComputerSystem Spec
  3.    07 Aug 2016 #3
    Join Date : Jul 2015
    Finland
    Posts : 88
    Win 10 Pro
    Thread Starter

    OK the plot thickens. This time I ignored the AU reboot request and selected 'shut down and update' from the start menu.
    It updated *something* apparently and then restarted normally.

    Checking the windows update again, it is now downloading the 1607 update again, or did already and is now preparing to install updates. Probably will soon want to restart and we'll see if it still hangs at 63%....I will report what happens. @32% installing now.
      My ComputerSystem Spec
  4.    07 Aug 2016 #4
    Join Date : Jul 2015
    Finland
    Posts : 88
    Win 10 Pro
    Thread Starter

    Well, this time it managed to 93% and several more reboots before hanging. After cold boot it said reverting back to your old Windows installation.

    Now I've removed pretty much everything I can, all programs that monitor network or anything like that...try number #7 coming up shortly (It reported version 1607 available and once again is preparing to install updates)...meanwhile the 2 last machines of mine still refuse to see any updates available.
      My ComputerSystem Spec
  5.    07 Aug 2016 #5
    Join Date : Jul 2015
    Finland
    Posts : 88
    Win 10 Pro
    Thread Starter

    OK I'm back at the original 63% done and there it stays. Oh well. I guess I'll have to wait for a possible fix to arrive.
      My ComputerSystem Spec
  6.    08 Aug 2016 #6
    Join Date : Jan 2015
    Posts : 143
    Win7

    Check out this thread - it might explain your problem:

    How to determine what caused Anniversary Update to fail - Windows 10 Forums
      My ComputerSystem Spec
  7.    08 Aug 2016 #7
    Join Date : Jul 2015
    Finland
    Posts : 88
    Win 10 Pro
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by bbinnard View Post
    Check out this thread - it might explain your problem:

    How to determine what caused Anniversary Update to fail - Windows 10 Forums
    Thanks, but doesn't seem like that's the issue...my w10 is a fresh install from just a few months back.
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Windows 10 couldn't be installed - with error codes
Hello, hope you can help I have a relatively new laptop that i bought last year just before windows 10 came out, it originally had Windows 8.1 but came with the free upgrade and i upgraded without a hitch at the time and used Windows 10 without...
Windows Updates and Activation
PC stays on spinning dots for 2 hours
Hi there, people on Tenforums, it's my first post here. First of all, I apologize if my english looks... kinda weird... :chuckle: Okay, let's begin. Last Sunday (15/05) I turned on my laptop in the evening, just to... play some games. In the...
General Support
Installed new network adapter, error 651, no valid IP configuration
Hi, The old one (from motherboard) still works. My motherboard (ASUSTek Computer Inc. P8H77-V LE LGA 1155; bought in 2013) has a built-in network adapter (RealTek PCIe GBE family controller). After I upgraded to Win10, the old network adapter...
Network and Sharing
Password Error after Windows 10 Installed
Hello and here's my problem. Installed Windows 10 and now cannot open laptop as a password is required. It's a HP laptop and I have always swiped over a fingerprint reader, I never set up a password. I am at my wits end as the laptop is now useless....
User Accounts and Family Safety
win 10 installed ok have a visual c++ install error
got this error but dont see it coming back threw windows update maybe it was when i was installing it that it had this error, how to fix i don't see this visual c++ anywhere here is the error. Installation Failure: Windows failed to install the...
Windows Updates and Activation
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 02:55.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums