Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast

  1. Joined : Oct 2013
    Penns Forrest
    Posts : 3,506
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       06 Jun 2016 #41

    jmbtexas4 said: View Post
    I do have an unknown device in Device Manager.
    Ok, let's catch up

    Did you?
    • Perform a Clean Startup

    • uninstall MagicISO Virtual DVD-ROM0000


    Re: Unknown device
    Device properties
    Detail tab
    Hardware Ids

    Let me know the VEN info and I can look that up.

    Still digging.
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Aug 2015
    Posts : 74
    Windows 10 Pro-64
       06 Jun 2016 #42

    Hello, I'm in the "same boat". I can't even install a repair upgrade, results in sysprep error. Have done all WU restore etc. matters an ran dism and SFC / scannow with success. Have it hidden to be able to use Windows. Everything is working OK, but it wont update KB3156421. Reverses back with 98 % done. Have Macrium and Acronis installed. Have not removed Daemon tools, but I don't really need it, have removed all sids from extra user accounts in registry, no luck.

    Repair install error:
    Click image for larger version. 

Name:	error.jpg 
Views:	3 
Size:	31.2 KB 
ID:	83740

    EDIT: Should I open a new thread for this (problem is the same)?
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Oct 2013
    Penns Forrest
    Posts : 3,506
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       06 Jun 2016 #43

    splitsecond said: View Post
    Have not removed Daemon tools, but I don't really need it, have removed all sids from extra user accounts in registry, no luck.
    ...
    EDIT: Should I open a new thread for this (problem is the same)?
    My advice is to remove Daemon Tools and then run the SPTD uninstaller found in the link below
    My system won't boot after installation of v4, or problems with SPTD.SYS

    Press the Uninstall button, if the uninstall button is not active, then you can cancel.

    I don't thnk you have to edit the registry, the utility should handle what needs to be done ... those instructs are when your system still has issues after a normal uninstall and running the SPTD uninstaller.

    Yes, please start a new thread ... this is a particularly sticky wicket. Too many same issues in one thread gets messy.
    Keep an eye on this one though, and definitely post anything that helps you.

    Thanks
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Oct 2013
    Penns Forrest
    Posts : 3,506
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       06 Jun 2016 #44

    back to information gathering jmbtexas4

    This indicates IIS:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList\S-1-5-82-3006700770-424185619-1745488364-794895919-4004696415
    ProfileImagePath REG_EXPAND_SZ C:\Users\DefaultAppPool

    Do you use a server on your machine?
    No?

    Check Programs & Features > Turn Windows features on or off
    Is any Internet Information Services checked?
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Jun 2016
    Posts : 21
    Window 10 Pro
       06 Jun 2016 #45

    Hi,

    I have not performed a clean startup.

    I have removed MagicISO.

    I am not aware of any server on this computer.

    "Request Filtering" is checked under IIS:

    Click image for larger version. 

Name:	onoff.jpg 
Views:	27 
Size:	83.9 KB 
ID:	83764
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Oct 2013
    Penns Forrest
    Posts : 3,506
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       07 Jun 2016 #46

    jmbtexas4 said: View Post
    I have not performed a clean startup.
    I have removed MagicISO.
    I am not aware of any server on this computer.
    "Request Filtering" is checked under IIS:
    IIS Security: Request filtering
    Please expand Application Development Features

    Ok, I'll wait for you to Clean Startup and the Hardware Ids for the Unknown device

    I think after resolving IIS that you should unhide the KB3156421 update and see if anything changed - does it install?

    If you don't know why or how IIS got configured, after noting which Application Development Features are enabled ... Turn off IIS (uncheck the parent box - it's a block now bc only parts are enabled)

    It might be a good idea to scan your machine for malware (IIS was enabled somehow)
    I don't know if there's any on your machine, I feel that a quick check is warranted.


    Please run two quick Malware scanners.

    AdwCleaner is a two step process. Scan then Clean

    Click here to download AdwCleaner (author: Xplode)
    --> save the application to your Desktop.

    • Right-click AdwCleaner.exe on your Desktop and select Run As Administrator to run the scanner with full privilege rights.
      AdwCleaner is a standalone executable, there is no install.

    • Click on the Scan button.
      • AdwCleaner begins scanning your system. It might take some time to complete.

      • Review the detected objects grouped under each of the tabs.
        --> If there is something you KNOW should NOT be cleaned, clear the checkbox next to the object. If you're not sure about an object, paste the scan logfile (AdwCleaner[S#].txt) in a new post for a member to review and advise you.
        Otherwise, go to the next step.


    • After the scan has finished and you have reviewed the objects to be cleaned, click on the Clean button.
      • Answer OK to the close all programs prompt, then follow the onscreen prompts.
      • Answer OK to the restart the computer prompt to complete the removal process.
        The AdwCleaner log file is opened in your default Text editor when the machine has restarted.
        Each time AdwCleaner runs, the log file number [#] is incremented, the highest number is the most recent. There are two log files, one for the scan (AdwCleaner[S#].txt) and one for the clean (AdwCleaner[C#].txt).

    Paste the entire clean logfile (AdwCleaner[C#].txt) in your next post.
    --> AdwCleaner logs are located in the C:\AdwCleaner folder if you need to reference them again


    Then follow this tutorial

    Malwarebytes Anti-Malware Free - Windows 7 Help Forums
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Jun 2016
    Posts : 21
    Window 10 Pro
       07 Jun 2016 #47

    Hi,

    Here is the hardware id for the unknown device:
    Click image for larger version. 

Name:	unknown device id.jpg 
Views:	26 
Size:	23.8 KB 
ID:	83910


    I did a clean install


    I turn IIS off (.Net 4.6 was also checked)
    Click image for larger version. 

Name:	iis 2.jpg 
Views:	1 
Size:	95.1 KB 
ID:	83911

    Then, I showed the 1511 update and tried to install it, but the problem remains

    I can perform the malware check later

    Thanks
      My System SpecsSystem Spec


  8. Joined : Apr 2015
    Posts : 9,150
    W10Prox64
       07 Jun 2016 #48

    Looks like that could be Dell ST Microelectronics DE351DL Motion Sensor.

    I don't see your system specs filled in properly....Please click on My System Specs below your post and select Update Your System Spec. We need to be able to click on your system specs from any post in the thread and have that information handy.

    You should go to the Dell support site and download the drivers for your particular system using your Dell Service Tag.
      My System SpecsSystem Spec


  9. Joined : Oct 2013
    Penns Forrest
    Posts : 3,506
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       07 Jun 2016 #49

    jmbtexas4 said: View Post
    Here is the hardware id for the unknown device

    I did a clean install

    I turn IIS off (.Net 4.6 was also checked)

    Then, I showed the 1511 update and tried to install it, but the problem remains
    Ok, I'll look up the HWid and post what I find.

    You just did a Clean install?
    or did you mean a Clean Startup?

    I'm confused about Programs and Features ....
    Here's my IIS settings in P&F - nothing is checked.

    Click image for larger version. 

Name:	iisFeats.PNG 
Views:	26 
Size:	10.5 KB 
ID:	83913

    Our Winvers are different so the screens don't match one-to-one, but I confirmed that none of the settings on your machine are enabled on my machine.
    What I want to confirm is that there are no check marks or dark boxes (part(s) of the feature are selected) in the check boxes next to IIS or IIS Hostable Web Core. The boxes for both IIS entries should be empty.

    Ok, 1511 still won't install - still getting the rollback?
    There might be more work to do re: IIS and C:\Users\DefaultAppPool

    Might as well hide that update again

    I think I'm still wating for (I might have missed it if you posted it)
    Command Prompt (Admin)
    reagentc /info

    New questions
    Have you restarted the machine after changing IIS?
    Do you still have the Other User issue that cropped up when I asked you to try a creating a new admin account?
    - Do any unrecognized users show up in User accounts?

    I'd like to take a look at the profiles again:
    Launch Command Prompt (Admin)

    reg query "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList" /s > %TEMP%\profList.txt
    exit

    Attach the profList.txt file in your C:\Users\username\Appdata\Local\Temp folder to a new post - thanks.


    I took another look at the Other User screen you posted ...
    Have you tried logging in as JAYBAYLIS\Michael

    Click image for larger version. 

Name:	otherUser.PNG 
Views:	26 
Size:	284.6 KB 
ID:	83918

    Do you have any kind of home network (computers and media or game devices) configured?

    You are doing great providing all of the information I've requested. I know how frustrating it can be - not getting to a solution. I only have a few more tricks in my bag and will keep going until those are exhausted (we've come this far).

    One of those remaining tricks:

    Make sure that the System Environment Variable for PATH is correct.
    System Propeties > Advanced tab > Environment Variables.. button

    Select Path in the lower pane (System Variables)
    Press Edit

    Click image for larger version. 

Name:	sysEnvVars.png 
Views:	1 
Size:	29.1 KB 
ID:	83923


    If it looks the same (there might be additional paths on your machine)
    Please post a screen shot and you can skip adding anything right now.

    If the Path is empty - add a new variable as shown, in the order shown

    Click image for larger version. 

Name:	sysEnvVarsNew.png 
Views:	26 
Size:	8.8 KB 
ID:	83924

    To maake that easier, here's the text for the vars
    add each line as a new var

    %SystemRoot%\system32
    %SystemRoot%
    %SystemRoot%\System32\Wbem
    %SystemRoot%\System32\WindowsPowerShell\v 1.0
      My System SpecsSystem Spec


  10. Joined : Oct 2013
    Penns Forrest
    Posts : 3,506
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       07 Jun 2016 #50

    sorry - that post was long - onward and upward for now though.
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Windows 10 Fall Update Fails via Windows Update & Media Creation tool
When the Windows 10 Fall update (threshold 2) was released several days ago I tried updating via Windows update; it failed to install the update several times. Yesterday it started saying that my computer was up to date and I know threshold 2 has...
Windows Updates and Activation
Windows Update API returns more updates than Windows Update app offers
I am using Windows Update API (WUApiLib) in C# to get available updates. And it appears that it displays some driver updates while Windows Update application tells that the device is up to date. It returns me this (I'm using ASUS laptop): Is...
Windows Updates and Activation
Windows 10 update, Nvidia Update, Automatic Repair loop
Argh! Need help! Windows 10 installed and have an Nvidia grfx card which caused a problem with the driver which I managed to get round. Been using Windows 10 quite happily, until today. PC crashed not long after boot. Last thing I remember...
General Support
Windows Update Issues - Auto Driver Update & Update Freezes
First issue is that I need to use a specific older driver for my AMD graphics card and windows 10 continues to update the driver automatically and causes my system to crash. I've gone through {Control Panel-Devices & printers}, selected my machine,...
Drivers and Hardware
New update package on Windows Update for PC build 10240 today
622153285609218048 622153799453401088 622154407015116801 UPDATE: KB3074665 update now available, and requires restart. How to Check for and Install Windows Updates in Windows 10
Windows 10 News
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:04.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums