W10 update error on (really) old laptop: SAFE_OS phase

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast

  1. Posts : 568
    Windows 7 Home Premium x64
       #61

    bobjoe & Ex_Brit

    you may want to contact a user named Fafhrd by sending him a PM and see if he can help you out.
    He somehow got the 1803 version working on his old Acer Travelmate 2006 laptop as he posted something like that here.
      My ComputersSystem Spec

  2. Ex_Brit's Avatar
    Posts : 371
    Win7 Ult + Win10 Pro - x64
       #62

    Thank you ;-)
      My ComputerSystem Spec

  3. Ex_Brit's Avatar
    Posts : 371
    Win7 Ult + Win10 Pro - x64
       #63

    I finally got build 1809 to install.
    Answer w/solution by Andre Da Costa Microsoft MVP
    Here
      My ComputerSystem Spec

  4. bobjoe's Avatar
    Posts : 262
    Windows 10, 8.1, 7, and Vista
    Thread Starter
       #64

    Ex_Brit said: View Post
    I finally got build 1809 to install.
    Answer w/solution by Andre Da Costa Microsoft MVP
    Here
    Damn, I got really excited for a second... Didn't work for me.


    I did a clean install of 1709 on my laptop, then I performed Andre's fix on an elevated PowerShell window, restarted, then I ran the 1809 setup.exe directly from the ISO (via mounting).

    I got a blue screen with the infamous IRQL NOT LESS OR EQUAL error after the first restart of the upgrade. When the PC restarted, it opened up the setup.exe and it showed our usual SAFE_OS error.
      My ComputerSystem Spec

  5. Ex_Brit's Avatar
    Posts : 371
    Win7 Ult + Win10 Pro - x64
       #65

    OMG, I ran it from Windows Update. I guess it depends what you are doing, a full install or an update.
    Good luck ;-)
      My ComputerSystem Spec

  6. bobjoe's Avatar
    Posts : 262
    Windows 10, 8.1, 7, and Vista
    Thread Starter
       #66

    Ex_Brit said: View Post
    OMG, I ran it from Windows Update. I guess it depends what you are doing, a full install or an update.
    Good luck ;-)
    Windows Update on my laptop tried to update to 1803 instead of 1809. I'll try through Windows Update again.
      My ComputerSystem Spec


  7. Ex_Brit's Avatar
    Posts : 371
    Win7 Ult + Win10 Pro - x64
       #67

    If 1803 installed OK then 1809 should. 1903 will be out soon.
      My ComputerSystem Spec

  8. bobjoe's Avatar
    Posts : 262
    Windows 10, 8.1, 7, and Vista
    Thread Starter
       #68

    Ex_Brit said: View Post
    If 1803 installed OK then 1809 should. 1903 will be out soon.
    Nope, it didn't work either.


    I think I'm ready to give up.
      My ComputerSystem Spec

  9. Ex_Brit's Avatar
    Posts : 371
    Win7 Ult + Win10 Pro - x64
       #69

    That's too bad. Good luck.
      My ComputerSystem Spec


  10. Posts : 568
    Windows 7 Home Premium x64
       #70

    bobjoe said: View Post
    Nope, it didn't work either.


    I think I'm ready to give up.
    forget it then. it looks like you're stuck with 1709. goodbye bobjoe (as in "game over")
    the 1803 & higher Win10 versions don't seem to work with your ancient hardware as they don't like any Intel Pentium M processor.
      My ComputersSystem Spec


 
Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast

Related Threads
Installation failed in the SAFE_OS phase in Installation and Upgrade
Hi all I have been given a 5 year old Asus F5VL laptop running Windows 7 Home Premium to upgrade to Win 10. I created a USB with the Media Creation Tool on it and used that to install win 10. The procedure goes all the way and appears to...
I have been trying for months on my asus t100ta, I can never get past the issue. I get the error 80070002 20007 code with installation failed during safe_os during install_drivers. I can't figure it out. anyone seen this before or know a fix?
C1900101-20017 SAFE_OS phase in Installation and Upgrade
​Hi, can't update from win 7 to 10 , tried from win update and from usb and from hdd, the same error all the time, can someone help me? have attached log. thanks in advance
Failure to install in SAFE_OS phase??? in Installation and Upgrade
With an error during the APPLY_IMAGE operation??? Trying to install Windows 10 from Windows 7 (64 Bit) on a spare Acer Aspire 5738. Have tried a couple of times but it always comes up with this error message and reverts back to Windows 7. Any...
I tried to upgrad from 7 to 10 by install setup.exe in ISO file.But the intallation stuck at 23% total, 77% copy file, the installation restart to restore previous windows(7).I faced with this problem in two day. I DOWNLOADED A NEW ISO FILE. It...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 05:29.
Find Us