Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast

  1. Joined : Dec 2013
    England
    Posts : 839
    Windows IP 15014Windows 14393.693
       03 Jun 2015 #41

    topgundcp said: View Post
    Yes, that's exactly what I said above, Right click start == Win+X
    Just woken up
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Jun 2015
    Posts : 28
    Win10 Preview, latest version
       03 Jun 2015 #42

    Stevo said: View Post
    I have this problem too after a fresh install of Windows 10(10130), but it only occurs AFTER I install the latest Nvidia WHQL Drivers: 352.84-desktop-win10-64bit-international-whql
    Prior to installing the Nvidia Drivers, 10 works as expected (no errors)during reboots.

    I'm going to downgrade to the previous Nvidia Beta drivers to see if it fixes the issue.
    352.63-desktop-win10-64bit-international-beta

    I finally had time to uninstall/re-install Nvidia drivers, and no change, still getting the error. I'm starting to think the original Nvidia install just happened to coincide with a Win 10 update or something on the same reboot cycle.

    After 10130 installed, I had to make a few changes that required reboots, and I did successfully(without error) reboot at least 6 times. Once the error started though, its persistent. Hopefully they fix this on the next round.
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Jun 2015
    Posts : 13
    windows 10
       03 Jun 2015 #43

    Ok so I had a think and thought - is the error because 10130 is being used to update previous versions - so what would happen with a clean install of 10130? - so downloaded (from http://getintopc.com/ ), burnt to disk, formatted drive, installed AND yep you got it - restart/shut down error still there it all it's annoying glory! Now going to do the same with 10125, but I wont hold my breath!

    3 hours later and 10125 installed and NO explorer.exe errors on shutdown or restart! - just going to wait and see what happens with 10134 when I can find a download for it, or do I risk a fast lane install?
    Last edited by brian1949; 03 Jun 2015 at 11:29.
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Oct 2013
    Penns Forrest
    Posts : 3,506
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       03 Jun 2015 #44

    brian1949 said: View Post
    Ok so I had a think and thought - is the error because 10130 is being used to update previous versions - so what would happen with a clean install of 10130? - so downloaded (from http://getintopc.com/ ), burnt to disk, formatted drive, installed AND yep you got it - restart/shut down error still there it all it's annoying glory! Now going to do the same with 10125, but I wont hold my breath!

    3 hours later and 10125 installed and NO explorer.exe errors on shutdown or restart! - just going to wait and see what happens with 10134 when I can find a download for it, or do I risk a fast lane install?
    Hmmmmm, 10130 ISO from ... not MS
    doing same with 125 (a leaked release) ... hmmmm
    I wonder why you're having problems Brian

    Isn't a technical preview enough of a challenge?

    Try a clean install with 10.0.074 and then get teh upgrade to 10.0.130 via Windows update - you'll have to change to the Fast lane to get it. Or wait for the next fast lane to drop.

    But .... you really should use an official release or update as your base.

    Download Windows 10 Insider Preview ISO - Microsoft Windows
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Jun 2015
    Posts : 13
    windows 10
       03 Jun 2015 #45

    Slartybart said: View Post
    Hmmmmm, 10130 ISO from ... not MS
    doing same with 125 (a leaked release) ... hmmmm
    I wonder why you're having problems Brian

    Isn't a technical preview enough of a challenge?

    Try a clean install with 10.0.074 and then get teh upgrade to 10.0.130 via Windows update - you'll have to change to the Fast lane to get it. Or wait for the next fast lane to drop.

    But .... you really should use an official release or update as your base.

    Download Windows 10 Insider Preview ISO - Microsoft Windows
    YES but.... I am now not having the errors!. Using MS 10074 then fast lane to 10130 gave this confounded explorer.exe error
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Jul 2014
    San Jose, California
    Posts : 1,956
    Ubuntu14.04x64 MintMate17x64 Win10Prox64
       03 Jun 2015 #46

    YES but.... I am now not having the errors!. Using MS 10074 then fast lane to 10130 gave this confounded explorer.exe error
    Can you try to boot into Advanced Boot Hold down SHIFT+Restart to see if you don't get the error ?
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Jun 2015
    Posts : 2
    windows 10 pro insider preview build 10130
       03 Jun 2015 #47

    Hello

    I have the same problem with build 10130 but with the build 10122 i have not problems

    have you issues ? or have microsoft issues ?

    Thanks

    rovman said: View Post
    Hi All, I've updated to build 10130 and now every time I restart or shutdown the laptop I'm getting this error.

    I've tried searching but haven't seen other examples of a similar issue. Has anyone experienced this and been able to fix it?

    I did a clean install creating an ISO from the install.esd and installed onto a clean formatted hdd.

    Attachment 20361

    Also noticed that the OOBE crashed on first login as well (has happened for me on every build I've tried so far).
      My System SpecsSystem Spec


  8. Joined : Jun 2015
    Posts : 2
    windows 10 pro insider preview build 10130
       03 Jun 2015 #48

    Hello

    i have the same problem with nvidia driver 352.84 and i must downgrade to version 350.12

    have you or microsoft or nvidia any issues ?

    thanks

    Stevo said: View Post
    I finally had time to uninstall/re-install Nvidia drivers, and no change, still getting the error. I'm starting to think the original Nvidia install just happened to coincide with a Win 10 update or something on the same reboot cycle.

    After 10130 installed, I had to make a few changes that required reboots, and I did successfully(without error) reboot at least 6 times. Once the error started though, its persistent. Hopefully they fix this on the next round.
      My System SpecsSystem Spec


  9. Joined : Jun 2015
    Posts : 28
    Win10 Preview, latest version
       03 Jun 2015 #49

    philips2955 said: View Post
    Hello

    i have the same problem with nvidia driver 352.84 and i must downgrade to version 350.12

    have you or microsoft or nvidia any issues ?

    thanks
    It's not an Nvidia issue, its definitely a Microsoft issue, confirmed with 4 different Nvidia drivers. It still crashes in 10130.
      My System SpecsSystem Spec


  10. Joined : Oct 2013
    Okotoks
    Posts : 8,346
    Windows 7 Home Premium x64 and Windows 10 Pro
       03 Jun 2015 #50

    Not to mention Intel and ATI drivers as well.
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Solved Explorer crash/restart loop build 9926
Hi All I have a Dell 9150 (yes, it's pretty old!) on which I have been running all of the various W10-64 releases. Up to 9926 I have not had major issues, other than Office 2010 outlook and Word throwing CRT errors on launch. 9926 installed...
Windows Insider
Random Crash/Freeze on Build 10130
Hello everyone. I have been running the Windows 10 preview for the last few months and other than a driver issue here or there, did not experience any real problems. However, with the last update to build 10130, I have been experiencing a random...
BSOD Crashes and Debugging
Explorer.exe failure on shutdown/restart
Members with the bug Members without this bug I notice that quite a considerable number have this bug I do for one. But how many are not experiencing it
General Support
DDE Server causes continual error on shutdown or restart of Windows
Every time I shut down or restart Windows I get the following error: ----------------------------- DDE Server Window: explorer.exe Application error The instruction at Dx00007FF6D6004F97 referenced memory at 0x00000000000000BB. The memory...
Software and Apps
Solved SystemSettingsBroker Error on Restart or ShutDown
This is a new situation that I got with the update from 9926 to 10041. When I restart or shut down, as soon as the desktop closes I get this error message which I can click to Close. It doesn't occur when I Sign off. In some cases it will...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:44.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums