Windows 10: Build 10130 killed my sound.....But Solved

  1.    30 May 2015 #1

    Build 10130 killed my sound.....But


    I found the answer here:

    http://www.reddit.com/r/Windows10/co...lled_my_sound/


    Worked perfectly ....had to change both for speakers and headphones. But Tada....my sound is back!!!
      My ComputerSystem Spec

  2.    30 May 2015 #2

    It's always been an issue with Sound Blaster hardware, as far back as Windows 95... Sound Blaster Drivers have always been very sensitive to OS upgrades and need to be re-installed. I don't know why, but it's just always been the case with Sound Blasters.
      My ComputerSystem Spec

  3.    30 May 2015 #3

    It seems (at least on mine) that for whatever reason they've limited the sound bitrate to 16 and you can't go higher. II hope this is fixed.
      My ComputersSystem Spec

  4.    30 May 2015 #4

    Dude said: View Post
    16 Bitrate
    Might be a sound blaster issue as mine is set at 24 bits 48000 studio quality and working great. I am using the Realtek HD Audio Manager to set the sound quality.
      My ComputerSystem Spec

  5.    30 May 2015 #5

    I have the IDT High Definition Audio and had to set the bitrate to 16 for the sound to work.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Hello, I'm running Windows 10 (build 10130) in a virtual machine and I noticed that the startup sound wasn't playing. The box for "Play startup sound" is checked in the Sound control panel, and I even checked imageres.dll to see if the startup...
Hi I just installed the Win 10 Home 64 Bit Insider Preview Build 10130 about a week ago and had issues with it not allowing any updates other than for some of my hardware drivers and MS Defender updates (I am aware of the KBXXXXX patch to address...
Solved Build 10130 killed my sound in Drivers and Hardware
Immediately after installing 10130, no sound will play on any application through speakers or headphones. Sounds worked fine on 10094. Device Manager says my VIA HD Audio (compatible) is working fine. When I go into Audio properties and try to...
As above my rig updated to build 10130 I had no sound (SoundBlaster Zx) played around a bit but couldn't get it to work, so I uninstalled it and now it will not reinstall. I have run a cleaner so it got rid of all creative stuff tried again but no...
sound in build 10041 in Windows Insider
Is there sound yet in build 10041? (Realtec driver update)

Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 00:50.
Find Us