Windows 10: Build 10041: Freeze on Restart Solved

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
  1.    28 Sep 2015 #51

    simrick said: View Post
    hmmm.... I realize you're not getting any BSODs from this, but perhaps you might run WhoCrashed and see what's in your dump files (if you have any).
    That tool sure is quick. No crash dumps detected. I'm convinced this is a HP related issue, be it HP or one of their vendors. Drives me crazy. Today I rebuilt a 4-wheeler carburetor. It was heaven. How sad is that?
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 11,234
    W10Prox64
       29 Sep 2015 #52

    bamashooter said: View Post
    That tool sure is quick. No crash dumps detected. I'm convinced this is a HP related issue, be it HP or one of their vendors. Drives me crazy.
    Yeah, I figured as much. Was worth a try though. I'm sorry, but I am out of ideas. Have the HP forums been any help at all?

    bamashooter said: View Post
    Today I rebuilt a 4-wheeler carburetor. It was heaven. How sad is that?
      My ComputerSystem Spec

  3.    29 Sep 2015 #53

    simrick said: View Post
    Yeah, I figured as much. Was worth a try though. I'm sorry, but I am out of ideas. Have the HP forums been any help at all?



    Thanks for your help. I really appreciate it. The HP forum has a rep or two who basically advise the user to go through all the usual diagnostics, undo this, redo this. Pretty much following a script. Many users there with the same or similar issue. I know they would offer to return for repair/replace however I have seen individuals do that multiple times, perhaps as many as four times with only temporary or zero resolution. Don't really feel like sending back therefore I guess that's just the way it goes. Now if it was something major I would take them up on their warranty. Here's my dream world scenario: HP does a remote login to my system. Along with a fancy tool, they "restart", the pc freezes and the diagnostic tool discovers the problem. I'll still be on the lookout for a magic bullet over the course of time. Can't stand something not working properly even if I don't use that particular feature regularly. Thanks again for your help.
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 11,234
    W10Prox64
       30 Sep 2015 #54

    bamashooter said: View Post
    Thanks for your help. I really appreciate it. The HP forum has a rep or two who basically advise the user to go through all the usual diagnostics, undo this, redo this. Pretty much following a script. Many users there with the same or similar issue. I know they would offer to return for repair/replace however I have seen individuals do that multiple times, perhaps as many as four times with only temporary or zero resolution. Don't really feel like sending back therefore I guess that's just the way it goes. Now if it was something major I would take them up on their warranty. Here's my dream world scenario: HP does a remote login to my system. Along with a fancy tool, they "restart", the pc freezes and the diagnostic tool discovers the problem. I'll still be on the lookout for a magic bullet over the course of time. Can't stand something not working properly even if I don't use that particular feature regularly. Thanks again for your help.
    Yeah, in your dreams...LOL
    You're quite welcome. Please post back if something ever does come to light on this issue.
      My ComputerSystem Spec

  5.    12 Oct 2015 #55

    WOW! You found my problem! Signed up on this site just to tell you thank you!


    simrick said: View Post
    Hi Gumtree and welcome to TenForums.

    Of the many things you've tried, I assume one of them is to turn off Fast Startup?
    https://www.tenforums.com/tutorials/4...dows-10-a.html

    You might also try shutting down the computer completely, unplugging it from the wall, pushing the power button in and holding it in for about 30 seconds, then plugging the computer back in and trying it out.
      My ComputerSystem Spec


  6. Posts : 11,234
    W10Prox64
       13 Oct 2015 #56

    DKJason said: View Post
    WOW! You found my problem! Signed up on this site just to tell you thank you!
    Well thanks DKJason, and welcome to Tenforums!

    Glad we resolved your problem! I hope the forums help out in the future for you as well.
      My ComputerSystem Spec

  7.    01 Dec 2015 #57

    greybat said: View Post
    It hangs on a restart from the start menu. And the last restart I did today didn't even get to the Acer screen. Just "Restarting" for a while (with revolving balls!) then nothing. Its the first time that has happened.

    I have since tried some selective restarts using msconfig. This seems to have helped......

    First of all, when I started msconfig, Selective Startup was checked (not Normal Startup) with all boxes checked. I tried disabling "Load startup items" then restart - no change!

    Then I tried Diagnostic startup. Restart successful!

    Then I tried to reset to Normal Startup, then Apply. This immediately changed the selection to Selective Startup with a box - not a tick - inside Load System Services. I tried a few times to change this to a tick, but it would not stick. So I looked at the Services tab and found "Geolocation Service" unselected with a Date Disabled of exactly the date/time that I had tried the diagnostic startup.

    Every restart I have attempted since (only about a couple!) have worked fine! So that suggests to me a problem with Geolocation Service, which appears to be a new service in Win 10. At least, I don't see it listed as service in Win 7 or 8.1.

    Anyway, give this s try!
    THANK YOU SO MUCH! It worked.
      My ComputerSystem Spec

  8.    21 Jan 2016 #58

    Better late than never. Yesterday several RealTek drivers (HP-related) awaited download / install to my HP-15. Went through that and decided, what the heck, I'll try the restart button. It worked. I let the system come back to life and it worked again. I also have Kubuntu 14.04 (installed weeks after discovering this problem) on the same laptop and restart never worked with it as well. I tried it twice and had success each time. So far so good.
    Last edited by bamashooter; 22 Jan 2016 at 06:26.
      My ComputerSystem Spec


  9. Posts : 11,234
    W10Prox64
       21 Jan 2016 #59

    bamashooter said: View Post
    Better late than ever. Yesterday several RealTek drivers (HP-related) awaited download / install to my HP-15. Went through that and decided, what the heck, I'll try the restart button. It worked. I let the system come back to life and it worked again. I also have Kubuntu 14.04 (installed weeks after discovering this problem) on the same laptop and restart never worked with it as well. I tried it twice and had success each time. So far so good.
      My ComputerSystem Spec

  10.    22 Jul 2016 #60

    I know this is an old, old post but I searched around and couldn't find reference to what I found, so thought it may help someone else at some point.
    I put win10 on an Acer Aspire 5810T, all went well apart from this black freeze screen behaviour if it was restarted, but not from a cold start. On this unit I found that either disabling one of the dual graphics items in Device Manager/Display adapters or changing BIOS, Main, Switchable graphics setting to "discrete" fix the problem.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast

Related Threads
Hi All, I've updated to build 10130 and now every time I restart or shutdown the laptop I'm getting this error. I've tried searching but haven't seen other examples of a similar issue. Has anyone experienced this and been able to fix it? I did...
Hi All I have a Dell 9150 (yes, it's pretty old!) on which I have been running all of the various W10-64 releases. Up to 9926 I have not had major issues, other than Office 2010 outlook and Word throwing CRT errors on launch. 9926 installed...
Random Crash/Freeze on Build 10130 in BSOD Crashes and Debugging
Hello everyone. I have been running the Windows 10 preview for the last few months and other than a driver issue here or there, did not experience any real problems. However, with the last update to build 10130, I have been experiencing a random...
Hello I run Windows 10 on my main, which I mainly use for gaming (I know, preview build = crashes so no gaming right now). Therefor most of my drivers and software are non compatible with windows 10 (again, i know). I just updated to the 10041...
Iso for build 10041 in Installation and Upgrade
I would like to know where to download the iso for build 10041 if it is available. Thanks.
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:12.
Find Us