Build 10041 -- NOK back to 9926

Page 1 of 8 123 ... LastLast
  1. jimbo45's Avatar
    Posts : 11,007
    Windows / Linux : Arch Linux
       #1

    Build 10041 -- NOK back to 9926


    Hi there

    Reverted back to 9926. TWO mega showstoppers for me.

    1) START MENU totally hosed up again -- Brinks mod to get back the old menu from previous builds doesn't work. My installed applications don't appear on it and the search is TOTALLY DYSFUNCTIONAL. ===> NOK.

    2) Activation woes -- doesn't like the serial number even when trying to enter via SLUI 3 command -- so Activation message appears every so often. ==>NOK.

    While these don't seem mega issues in themselves it renders the whole OS NOT A GOOD EXPERIENCE -- an OS as well as eliminating bugs needs to be USEABLE too. The ghastly start menu DOESN'T WORK AT ALL for me and the less said about the indescribably awful search - the better.


    Hopefully Brink will come up with a mod for his tutorial to get the menu to revert back to previous versions.


    Until people have got some fixes I'm passing on this build.


    (Note I did an UPDATE from 9926 on a VM --- X-64 ENTERPRISE version).


    For those who don't want to automatically install specific updates --- such as specific drivers --another bit of bad news (although not a total loss) - the trick to add the Windows update back to the control panel doesn't work in this release either.

    Can't logon to my NETFLIX VPN -- keeps re-asking for password and account. VPN working 100% in build 9926.


    The menu should look something like this (copied from earlier build to 9926) - shows my installed apps and a decent search. I've removed the metro junk --I'm on a desktop).

    The newer one hoses EVERYTHING up on build 10041 - it can show (eventually) by alphabetical --but then it shows EVERYTHING whether it's an app or just an .exe file --total junk. Old menu screenshot shown below.

    Cheers
    jimbo
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Build 10041 -- NOK   back to 9926-menu.png  
    Last edited by jimbo45; 19 Mar 2015 at 04:43.
      My Computer


  2. Posts : 480
    Windows 10
       #2

    My Start Menu doesn't work either, but when I add a Local Account it does, although it has some weird stuff on it. The update knocked out AVG which I'm not worried about as I only used it to check some external drives.
      My Computer


  3. Posts : 4
    Windows 10
       #3

    I dont have any major problems with the start menu. This is what mine looks like, however the Calendar app, People app etc... dont work as you can see, and also you may be able to see my icons are broken
    Build 10041 -- NOK   back to 9926-cagfcoq.png
      My Computer


  4. Posts : 480
    Windows 10
       #4

    Yeah a lot of my Apps are broken, even the Store.
      My Computer

  5. SaggyMaggyPoo's Avatar
    Posts : 246
    Win 10 64bit
       #5

    Just upgraded on a VM and I can't go fullscreen now. My fullscreen view has a black band down each side. Any ideas how I can get this sorted?

    Start menu seems okay for me, I can see my installed apps, and I can see my desktop behind the Start menu with the transparency now. But the organization of my Start page is messed up, possibly because of not being properly fullscreen . I had to set Cortana up again too (and she seems a bit confused now - showed me the date but at the same time said 'I can't do that right now'...
      My Computer

  6. jimbo45's Avatar
    Posts : 11,007
    Windows / Linux : Arch Linux
    Thread Starter
       #6

    Hi there

    if on VMware re-install VMware tools and then adjust screen size.

    Cheers
    jimbo
      My Computer


  7. SaggyMaggyPoo's Avatar
    Posts : 246
    Win 10 64bit
       #7

    jimbo45 said:
    Hi there

    if on VMware re-install VMware tools and then adjust screen size.

    Cheers
    jimbo
    Thank you :)
      My Computer

  8. sgage's Avatar
    Posts : 1,240
    Windows 10 Pro (Build 19043.1110)
       #8

    jimbo45 said:
    Hi there

    Reverted back to 9926. TWO mega showstoppers for me.

    1) START MENU totally hosed up again -- Brinks mod to get back the old menu from previous builds doesn't work. My installed applications don't appear on it and the search is TOTALLY DYSFUNCTIONAL. ===> NOK.

    2) Activation woes -- doesn't like the serial number even when trying to enter via SLUI 3 command -- so Activation message appears every so often. ==>NOK.
    No problems here once I got it installed. The Windows Update download went smoothly, and the installations seemed to run to completion. When I rebooted, there was an 'updates installed successfully' notification. Except I was still in build 9926! I used Kari's method to make an iso, which I then used to make the update. Took rather a long time, but when it was done, all was well.

    I am experiencing none of the issues that others are reporting (except Mail/Calendar/People being borked). Sound works, start menu works, etc.

    Your experience with 10041 sounds like my experience with 10036. At first glance, I thought it was going to be fine, but soon everything was crazy - start screen broken, freezing, laggy, task bar losing its mind, etc. Totally unusable.

    So many different systems out there...
      My Computer

  9. jimbo45's Avatar
    Posts : 11,007
    Windows / Linux : Arch Linux
    Thread Starter
       #9

    Hi there

    another mega bug -- Show hidden Icon doesn't work (bottom right of screen) -- now if you have things like servers / system tasks which run in the background and you need to start them manually or change parameters etc - media servers like mezzmo for example or eject USB devices then you can't do it.

    This is a MEGA fail also. Haven't tried this yet on a CLEAN install.

    Cheers
    jimbo
      My Computer

  10. badrobot's Avatar
    Posts : 5,274
    Win 10 Pro x64
       #10

    I never update. I always do clean install. I am sure clean install will fix most of the issues you have.
    MS should address that update problem. Everyone have different issues. Some features get broken at random. They better make sure ISO is available for all upgrades if this problem is not corrected.
      My Computer


 
Page 1 of 8 123 ... LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 19:07.
Find Us




Windows 10 Forums