Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
  1.    29 Feb 2016 #11

    Samsung Magician 4.9.5 well and truly broken in Win10 insider build 12471, no smart info and if rapid mode is enabled , windows fails to start

      My ComputerSystem Spec
  2.    29 Feb 2016 #12
    Join Date : Aug 2015
    Maine
    Posts : 39,992
    Windows10Pro 64Bit

    Quote Originally Posted by SchrodingersCat View Post
    Samsung Magician 4.9.5 well and truly broken in Win10 insider build 12471, no smart info and if rapid mode is enabled , windows fails to start
    Yes that was reported last week....you are running a beta test version, so its got a few bugs.
      My ComputersSystem Spec
  3.    29 Feb 2016 #13
    Join Date : Nov 2014
    Posts : 72
    Windows 10 Insider
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by SchrodingersCat View Post
    Samsung Magician 4.9.5 well and truly broken in Win10 insider build 12471, no smart info and if rapid mode is enabled , windows fails to start
    "windows fails to start" with rapid mode enabled is new. I haven't had that problem. I took rapid mode off and went to reliability for various reasons but it still boots.
    Last edited by cpupro; 07 Mar 2016 at 17:19.
      My ComputerSystem Spec
  4.    07 Mar 2016 #14

    not working for me on build 14279
      My ComputerSystem Spec
  5.    18 Mar 2016 #15

    Samsung magician 4.9.5 working again on windows 10 build 14291
      My ComputerSystem Spec
  6.    19 Mar 2016 #16
    Join Date : Nov 2014
    Posts : 72
    Windows 10 Insider
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by SchrodingersCat View Post
    Samsung magician 4.9.5 working again on windows 10 build 14291
    I'll second that!
      My ComputerSystem Spec
  7.    18 May 2016 #17
    Join Date : Oct 2014
    Arnold, MD
    Posts : 29,653
    Triple boot - Win 10 Pro, Win 10 Pro Insider (2) - (and a sprinkling of VMs)

    Samsung 4.9.7 on 14342 - says AHCI needs to be enabled (it is), can't detect SATA III connection, and can't enable Rapid Mode (greyed out). Fine on 10586 and on win 8.1 .
      My ComputersSystem Spec
  8.    18 May 2016 #18
    Join Date : Nov 2014
    Posts : 72
    Windows 10 Insider
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by f14tomcat View Post
    Samsung 4.9.7 on 14342 - says AHCI needs to be enabled (it is), can't detect SATA III connection, and can't enable Rapid Mode (greyed out). Fine on 10586 and on win 8.1 .
    I just did that upgrade to 4.9.7 and it works just fine. I had to set reliability/performance and that but it's working fine. I can see Rapid Mode, it's not greyed out, I can use it if I wish. OP is also working and set so on my end it appears to be working, just finished with this upgrade and rebooting.
      My ComputerSystem Spec
  9.    18 May 2016 #19
    Join Date : Oct 2014
    Arnold, MD
    Posts : 29,653
    Triple boot - Win 10 Pro, Win 10 Pro Insider (2) - (and a sprinkling of VMs)

    Quote Originally Posted by cpupro View Post
    I just did that upgrade to 4.9.7 and it works just fine. I had to set reliability/performance and that but it's working fine. I can see Rapid Mode, it's not greyed out, I can use it if I wish. OP is also working and set so on my end it appears to be working, just finished with this upgrade and rebooting.
    We're both running Intel I-series, you i5, me i7. But you have an 840, mine is an 850.. Wonder what the difference is. I'm also triple booting 10586/14342/8.1, but shouldn't make any difference. Also, in Startup tab on taskmanager, Magician always shows "Not Measured". Any thoughts?
      My ComputersSystem Spec
  10.    19 May 2016 #20
    Join Date : Nov 2014
    Posts : 72
    Windows 10 Insider
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by f14tomcat View Post
    We're both running Intel I-series, you i5, me i7. But you have an 840, mine is an 850.. Wonder what the difference is. I'm also triple booting 10586/14342/8.1, but shouldn't make any difference. Also, in Startup tab on taskmanager, Magician always shows "Not Measured". Any thoughts?
    My AHCI Mode is on so it was recognized. Maybe there is a driver issue you are experiencing? In the Startup tab I have never had Magician, don't know what that's about. Everything on my end is working so maybe look to driver issue in Device Manager. The triple boot might be doing something, hard to tell and not easy to rebuild. There is always the standby, wait until the next release and see if it corrects itself.
    Have you uninstalled Magician making sure to clear it's history on the drive and then reinstalled the new 4.9.7?
      My ComputerSystem Spec

 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Solved Samsung Magician
Samsung Magician Version 5.1 80074 New Samsung Magician Installation Guide ***Important information, please read the pdf*** New Samsung Magician features a number of improvements over version 5.0:
Drivers and Hardware
Samsung Magician 4.95
Samsung has released a new version of Magician. All features work in Windows 10. TRIM is turned off so that Windows can perform that task.
Drivers and Hardware
Samsung Magician 4.9 is available
Blazing fast using Samsung 840 pro.
Software and Apps
Samsung Magician 4.8
Now that Samsung's Magician software is finally available for Windows 10, I have my SSD running with Rapid Mode again. I notice that the application has created a start up entry "Samsung Rapid Mode Notification Utility". This places an icon in...
Software and Apps
Solved SSD Samsung Evo 850 & Samsung Magician RAPID mode
Hi guys, i'm using win 10 pro x64 on a samsung evo 850 120gb ssd. My samsung magician just can't recognize the OS, anyone knows how to fix? Thank you and sorry for my bad grammar! :p 39391
Performance & Maintenance
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:25.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums