Windows 10: Strange Boot Problem Solved

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

  1. Posts : 1,084
    Windows 10 and windows insider
       15 Oct 2015 #11

    Gary said: View Post
    Well the real problem here is that MS released the RTM when it was not ready and was not really feature complete. Instead of improving the RTM, MS comes out with all of these new builds that in reality have more issues than the RTM. They will not even provide and ISO foe each build. It has been my experience that with each new build comes more problems such as oversized context menus, blurred fonts, BSODS and the list goes on. Maybe for new PC's with SSD'd this boot issue I was having is not there, but my PC works just fine using the RTM. This build 10565 was the last one my PC will see until the upgrade to the RTM and then Redstone.
    Gary, did you do a clean install with this release? I'm sure you did but just thought I would ask.
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 964
    dual boot W10 10586th2/14291 rs1 Win. Insider since Jan. 2015
       15 Oct 2015 #12

    Gary said: View Post
    When my machine boost build 10565 I see the MS logo and the spinning Dots then the screen goes black then the same logo and dots appear for awhile and then a blue screen with dots and finally the Lock screen appears. This is taking quite some time. Is any one else having this Issue?
    Dual booting or no ?

    I have 2 PC's with RTM only on them and this dual boot RTM/10565 box ,this one takes longer to cold boot or re start like it has on all the test builds even when I was dual booting 7 x64 and Win 10 test builds even if I set it for no password log in and immediatly select which OS to boot to. OTOH its still faster to useability than Win 7 used to be .

    Sometines on this dual boot box I get the prolonged blue spinning wheel ,sometimes not probably depends on what Windows is configuring on cold boot or re start .
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 92
    64-bit 10240 10 Pro
    Thread Starter
       15 Oct 2015 #13

    No not dual boot but I did a re install of build 10565 and this time removed Avast and not only was the two step stutter step Boot up still there, the boot time was longer. I reported this to MS along with the fact that system restore comes disabled by default. I am back on the RTM probably for good.
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 3,421
    insider build 10586.3 win10 pro 64
       15 Oct 2015 #14

    weird isn't it when these issues happen to some and not all ,my insider clean install from way back and upgrade since to the latest 10565 works flawless so far ,yes i had minor issues after each update,but they worked them self out after a few reboots ,and i am using a ssd drive
      My ComputerSystem Spec


  5. Posts : 964
    dual boot W10 10586th2/14291 rs1 Win. Insider since Jan. 2015
       15 Oct 2015 #15

    caperjack said: View Post
    weird isn't it when these issues happen to some and not all ,my insider clean install from way back and upgrade since to the latest 10565 works flawless so far ,yes i had minor issues after each update,but they worked them self out after a few reboots ,and i am using a ssd drive

    Sometimes 10565 boots much faster than other time here it varies OTOH it's useable faster than win 7 was .
    The slow starts are far less often than the faster starts here .
      My ComputerSystem Spec


  6. Posts : 92
    64-bit 10240 10 Pro
    Thread Starter
       15 Oct 2015 #16

    caperjack said: View Post
    weird isn't it when these issues happen to some and not all ,my insider clean install from way back and upgrade since to the latest 10565 works flawless so far ,yes i had minor issues after each update,but they worked them self out after a few reboots ,and i am using a ssd drive
    If I ever clean install anything it will be Windows 7 Pro.
      My ComputerSystem Spec


  7. Posts : 3,421
    insider build 10586.3 win10 pro 64
       15 Oct 2015 #17

    Gary said: View Post
    If I ever clean install anything it will be Windows 7 Pro.
    that is a good os , loading it on my old acer one right now , ,but its a shame you are having such issues with win10 ,well maybe one day when the computer manufactures[that who I blame most win10 issues on ,but I could be wrong for sure ] get up to snuff with win10
      My ComputerSystem Spec


  8. Posts : 92
    64-bit 10240 10 Pro
    Thread Starter
       16 Oct 2015 #18

    caperjack said: View Post
    that is a good os , loading it on my old acer one right now , ,but its a shame you are having such issues with win10 ,well maybe one day when the computer manufactures[that who I blame most win10 issues on ,but I could be wrong for sure ] get up to snuff with win10
    My machine can handle any Windows 10 build that is not full of bugs. All of the build prior to 10565 worked fine, the RTM works fine.
      My ComputerSystem Spec


  9. Posts : 3,421
    insider build 10586.3 win10 pro 64
       16 Oct 2015 #19

    Gary said: View Post
    My machine can handle any Windows 10 build that is not full of bugs. All of the build prior to 10565 worked fine, the RTM works fine.
    not to argue for sure ,but how come mine is not full of bugs ,or maybe it is I just don't do the same things you do ,,for my interest only , what are some of the bugs you experienced, thanks
      My ComputerSystem Spec

  10.    20 Oct 2015 #20

    I have a similar problem with this build. When my notebook (Dell XPS 11) is in sleep mode, I can't wake up, I do a soft reset. I see the Dell logo and when the windows boot must be coming, the screen is and remains black. The only solution is resset windows to default. Now I reinstall win10 without the insider builds.

    Sorry for my bad english... I come from germany.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Related Threads
Solved Strange Dual-Boot Menu Problem in Installation and Upgrade
I have a dual-boot problem. My desktop PC has two harddrives, Drive 0 and Drive 1. Drive 0 (my primary boot drive) has a single partition containing Windows 10 on Drive C:. Drive 1 has two partitions: a 100MB System Reserved partition containing the...
Curious where the issues could be. I posted last night that when I was trying to run DISM or SFC a small second window would appear and close and then the processs would not start at all. It would just sit there and do nothing. The other thing is I...
Strange Hibernation problem in General Support
I have an old Samsung NB30 netbook. It came with windows 7 starter, but I installed windows 8 on it and everything ran fine. Now I did the upgrade to windows 10 and everthing worked fine and it was faster than the windows 8, but still...
Ok so i have been running Windows 10 for a while now and after a few teething problems that were soon sorted out, i have found it to ok and i quite like it Last night when i turned the computer off it was running fine, but this morning on booting...
Hello Some window panel are not displayed when driven by a graphic card but they will be when drive by another one My English and technical skills not perfect so I will describe my problem On my PC, I got 2 graphic cards that are driving 4...

Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:21.
Find Us