Latest build update not showing  

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 6
    Windows 10
       #1

    Latest build update not showing


    Hi

    Please accept my apologies if this has been raised before but I couldn't find anything in the FAQ and have been googling for two days.

    I recently joined the insider program on the slow ring and didn't receive any updates so I done a fresh install on windows 10 which didn't help.

    Today I have downloaded the latest build available to download from the flight hub which is build 19035.1 that has installed ok but still not download available for 19041.

    I have stopped the update service and deleted files from the windows folder on the C: drive which was recommended on a support page which didn't help.

    I'm a bit stuck now and running out of options, any help would be appreciated.

    Thanks

    Sean
      My Computer


  2. Posts : 26,221
    Windows 11 Pro 22631.2361
       #2

    Seanchadwick2k3 said:
    Hi

    Please accept my apologies if this has been raised before but I couldn't find anything in the FAQ and have been googling for two days.

    I recently joined the insider program on the slow ring and didn't receive any updates so I done a fresh install on windows 10 which didn't help.

    Today I have downloaded the latest build available to download from the flight hub which is build 19035.1 that has installed ok but still not download available for 19041.

    I have stopped the update service and deleted files from the windows folder on the C: drive which was recommended on a support page which didn't help.

    I'm a bit stuck now and running out of options, any help would be appreciated.

    Thanks

    Sean
    Are you on a 64 Bit machine?

    Select language for Windows 10 Insider Preview 10.0.19041.21 (vb_release) amd64 - UUP dump
      My Computer


  3. Posts : 6
    Windows 10
    Thread Starter
       #3

    Yes I'm on a 64 bit machine, that's brilliant thank you for your help I'll give it a try now.

    - - - Updated - - -

    Sorry about this but im not sure what I do with this, I think I have downloaded the correct file do I now need to download uup to iso to convert the file? Ive ever seen this so far so im googling now to see if I can suss it out.

    Thanks

    - - - Updated - - -

    I've just watched a couple.of videos which has made this a bit clearer. I will download the converter and give it a try and post back if I have issues.

    Cheers
      My Computer


  4. Posts : 26,221
    Windows 11 Pro 22631.2361
       #4

    Seanchadwick2k3 said:
    Yes I'm on a 64 bit machine, that's brilliant thank you for your help I'll give it a try now.

    - - - Updated - - -

    Sorry about this but im not sure what I do with this, I think I have downloaded the correct file do I now need to download uup to iso to convert the file? Ive ever seen this so far so im googling now to see if I can suss it out.

    Thanks

    - - - Updated - - -

    I've just watched a couple.of videos which has made this a bit clearer. I will download the converter and give it a try and post back if I have issues.

    Cheers
    Just chose the first 3 choices and the extract it and it will create a ISO. It takes a little time.
      My Computer


  5. Posts : 6
    Windows 10
    Thread Starter
       #5

    Thanks for the reply, last night I downloaded the file using the first download option and left the default values ticked so I didn't select the cleanup of integrate.net options etc. I then used UUP to ISO to convert the files and ran the package. This took a long time and on completion i checked the build number by typing in winver and the build number hadn't changed.

    Is this something you have come across before?

    Thanks

    Sean

    - - - Updated - - -

    I've tried this again this morning and here are the steps I followed -

    Using the link provided selected English UK and and windows home edition.

    Chose the second option for download which is - download using aria2 and convert.

    For the conversion options I selected the first 3 which are -
    Integrate update
    Run cleanup
    Integrate .net

    This downloaded a zip file which I extracted.

    Within the extracted folder I run aria2_download_windows

    Which created a folder called ISOFOLDER and I ran the setup file in there. This started the installation which then failed. I didn't get any messages other than setup failed.

    Thanks

    Sean
    Last edited by Seanchadwick2k3; 22 Jan 2020 at 04:05. Reason: Auto correct spelling mistakes
      My Computer


  6. Posts : 26,221
    Windows 11 Pro 22631.2361
       #6

    Seanchadwick2k3 said:
    Thanks for the reply, last night I downloaded the file using the first download option and left the default values ticked so I didn't select the cleanup of integrate.net options etc. I then used UUP to ISO to convert the files and ran the package. This took a long time and on completion i checked the build number by typing in winver and the build number hadn't changed.

    Is this something you have come across before?

    Thanks

    Sean

    - - - Updated - - -

    I've tried this again this morning and here are the steps I followed -

    Using the link provided selected English UK and and windows home edition.

    Chose the second option for download which is - download using aria2 and convert.

    For the conversion options I selected the first 3 which are -
    Integrate update
    Run cleanup
    Integrate .net

    This downloaded a zip file which I extracted.

    Within the extracted folder I run aria2_download_windows

    Which created a folder called ISOFOLDER and I ran the setup file in there. This started the installation which then failed. I didn't get any messages other than setup failed.

    Thanks

    Sean
    You should have an ISO somewhere, just RC on it mount it then run the .EXE as an Admin.
      My Computer


  7. Posts : 6
    Windows 10
    Thread Starter
       #7

    It did produce an ISO which I ran at it completed ok but the build.number didn't change. I followed the steps mentioned in my previous post today and ran the ISO. All looked good until it tried to reboot, it froze on the Lenovo loading screen so I turned it off. When I turned it back on I got the error the installation failed in safe_os phase. I'm going to give it another go now
      My Computer


  8. Posts : 26,221
    Windows 11 Pro 22631.2361
       #8

    Seanchadwick2k3 said:
    It did produce an ISO which I ran at it completed ok but the build.number didn't change. I followed the steps mentioned in my previous post today and ran the ISO. All looked good until it tried to reboot, it froze on the Lenovo loading screen so I turned it off. When I turned it back on I got the error the installation failed in safe_os phase. I'm going to give it another go now
    The Build if you use Run/winver should be 19041.21.

    The download should look like the one in the image below. You also may want to check your boot up so that it is OK

    Latest build update not showing-capture.jpg
      My Computer


  9. Posts : 6
    Windows 10
    Thread Starter
       #9

    Thanks for your help with this. I followed a couple.of steps that I found online regarding the boot failure I'm not sure if they had anything to do with it working this time but just thought I'd mention it should anyone come across this post.

    I made sure the following services where set to automatic startup

    BITS(Background Intelligent Transfer Service)
    Windows Update Service
    Cryptographic Service

    Then mounted the iso and let the install run again and it went through fine with the updated build number.

    I appreciate your help with this
      My Computer


  10. Posts : 26,221
    Windows 11 Pro 22631.2361
       #10

    Seanchadwick2k3 said:
    Thanks for your help with this. I followed a couple.of steps that I found online regarding the boot failure I'm not sure if they had anything to do with it working this time but just thought I'd mention it should anyone come across this post.

    I made sure the following services where set to automatic startup

    BITS(Background Intelligent Transfer Service)
    Windows Update Service
    Cryptographic Service

    Then mounted the iso and let the install run again and it went through fine with the updated build number.

    I appreciate your help with this
    Glad to help, happy that is worked out for you !
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 09:13.
Find Us




Windows 10 Forums