Windows 10: Issues with RS4 build 17133.1

Page 2 of 2 FirstFirst 12

  1. Posts : 67
    Windows 10 Pro v1803 17134.191
    Thread Starter
       14 Apr 2018 #11

    its come up with that Task Host message quite a few times on shut-down now. the exact message was "Task Host is stopping background tasks". then in the details section it shows "\Microsoft\Windows\LanguageComponentsInstaller\Installation".
    I found a few references to what look like the same problem on google.

    i've now installed my mobo drivers on the RS4 drive. everything is running smoothly. except for one problem..when i installed RS4 i ran diskpart and made sure the drive was set to a GPT and not a MBR type. Disk Management is showing it as a MBR so windows install changed it. odd as my RS3 drive is set to GPT. maybe GPT can only be set on a drive in the SATA port 0 as that is what my RS3 drive is on.. both drives are of the same make & model. a Samsung SSD.
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 67
    Windows 10 Pro v1803 17134.191
    Thread Starter
       14 Apr 2018 #12

    i had to change some BIOS options to get it to install to a GPT drive..basically i disabled CSM support. so i re-installed RS4 for a 2nd time today. after my last install i noticed a few files and a folder named "boot" on one of my data drives. before i installed RS4 again i tried to delete the "boot" folder and File Manager wouldn't let me..said something about you require permission from a TrustedInstaller. i ended up moving all my files off the drive over to another and then deleting the partition using Disk Management. then moving the files back. not alot of data to move, only about 10GB. that Task Host message on shut-down hasn't appeared.
    Last edited by biker66; 15 Apr 2018 at 17:17.
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 67
    Windows 10 Pro v1803 17134.191
    Thread Starter
       15 Apr 2018 #13

    been using this 17133.73 for a few hours today, installing some applications on it. I had an issue with the icons changing on the Start. but i found a solution. right click the icon, click "More > Open file location". right click the shortcut then click on Properties then click on change icon then click OK twice. the correct icon re-appears. other people may not have this issue. these apps are on a USB drive.
    Last edited by biker66; 15 Apr 2018 at 17:15.
      My ComputerSystem Spec

  4.   My ComputerSystem Spec

  5.    19 Apr 2018 #15

    This has been discussed in 17134 news thread if you have not seen the dialogue.
      My ComputerSystem Spec

  6.    19 Apr 2018 #16

    cereberus said: View Post
    This has been discussed in 17134 news thread if you have not seen the dialogue.
    Yes I have but Nigel had a problem with discussing things there but I did.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Related Threads
UPDATE 4/20: Windows 10 Insider Preview Fast/Slow/RP Build 17134 - April 20 Insider - Windows 10 Forums 983754617694519296 Source: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17133 for Fast - Windows Experience Blog
Read more: HoloLens RS4 Preview - Mixed Reality | Microsoft Docs
Source: HoloLens RS4 Preview - Mixed Reality | Microsoft Docs
Solved Where is your 17133 thread? in Windows Insider
I am a little surprised I do not see a thread, did I miss it?
Source: New flight 17133 released for Insiders
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 22:58.
Find Us