Page 19 of 27 FirstFirst ... 91718192021 ... LastLast
  1.    01 Apr 2015 #181
    Join Date : Feb 2014
    Posts : 9,136
    Windows 10 Professional

    If you enable this setting:

    Click image for larger version. 

Name:	000035.png 
Views:	113 
Size:	25.3 KB 
ID:	15902

    this is what happens to an active window, for a second or so, (on an error, for this example):

    Click image for larger version. 

Name:	000034.png 
Views:	45 
Size:	56.6 KB 
ID:	15903
      My ComputersSystem Spec
  2.    01 Apr 2015 #182
    Join Date : Apr 2015
    Posts : 33
    Windows 10 Pro

    Quote Originally Posted by gregrocker View Post
    And again as with 10041 I needed to reinstall Mail, following this: How to fix Mail, Calendar, and People apps in Windows 10 Preview Build 10041 | Windows Central


    These apps need to work better, otherwise they're annoying and mostly unwanted by MS's billion+ desktop users. I find it annoying that I have to work hard to get the few apps I like to work right, and even then they don't work half the time.
    Yeah, broken in mine too. Thanks for bringing that to my attention and for the link.
      My ComputerSystem Spec
  3.    02 Apr 2015 #183
    Join Date : Oct 2013
    A Finnish expat in Germany
    Posts : 12,653
    Windows 10 Pro

    Quote Originally Posted by rmonroe36 View Post
    Unfortunately, you are having bad luck. There are many members that have had few problems - I for one! I have installed all 4 builds on two desktop computers.
    Apart of some issues with image customization with Sysprep, I have had no issues at all with all 6 officially released builds of Windows 10.

    Quote Originally Posted by gregrocker View Post
    Anyone else get a Korean Media Player and Korean Messenger link left on their desktop? Wassupwitdata?
    See for instance this thread: Korea Media Player Center and Korea Messenger Center - Windows 10 Forums

    For Seven and Eight there is a special edition of Windows for Korean market marked KN, for instance Windows 8.1 Pro KN, Those files are included in the KN editions due some local regulations.

    It looks as if the upgrade when done from Windows Update instead of using the ISO somehow is thinking it's a KN edition and adds those files.
      My ComputerSystem Spec
  4.    02 Apr 2015 #184
    Join Date : Mar 2015
    Athens
    Posts : 96
    Windows 10 Pro 64bit build 14393

    Quote Originally Posted by Kari View Post
    For Seven and Eight there is a special edition of Windows for Korean market marked KN, for instance Windows 8.1 Pro KN, Those files are included in the KN editions due some local regulations.
    .
    I think both versions (N and KN) have a lack in media codecs. Right ?
      My ComputerSystem Spec
  5.    02 Apr 2015 #185
    Join Date : Nov 2013
    Toronto
    Posts : 4,611
    Win 10 Pro x64

    I did a test last night.
    My first 10049 is an upgraded 10041 from 9926. I did a clean install of 10049 from the ISO I created myself and the biggest problem I had is the one that I really care about... home networking. After the installation, I don't see all other devices on my network right away. Tried to do every fix I found online but nothing worked. Thinking that it was just a bad installation, I did a second clean install from the same ISO I made which resulted in the same issue. So, that only leaves me to think that the ISO itself is not in good shape. I just restored back the image of the previous upgraded 10049 that I have and the networking problem went away. Now I can see everything again in my network (all 7 devices). But I really want a clean installation (don't ask me why, maybe just an OC thing). Instead of creating a new ISO, I just downloaded the 10041 from MS site and upgraded it to 10049 and everything is good.
    This is a lesson learned for me. A double upgraded OS isn't always going to give you a clean ISO. Maybe, that is not always the case, but it's a waste of time going through a messy installation trying to fix an issue. I just download the previous ISO available (10041) and do the upgrade from there. And everything is working great. 7 devices appeared right away after the installation. But of course, not everybody cares about networking. But it may not be just a networking problem. There could be something else which I did not find out because I am already frustrated with the networking issue I had.
    The next thing I need to do is to find out if an upgraded 10041 to 10049 will give me a "clean" ISO this time (and we all know it should).
    I'll find out tonight just to satisfy my curiosity.
    Last edited by badrobot; 02 Apr 2015 at 08:53.
      My ComputerSystem Spec
  6.    02 Apr 2015 #186
    Join Date : Oct 2013
    A Finnish expat in Germany
    Posts : 12,653
    Windows 10 Pro

    Quote Originally Posted by NickTh View Post
    I think both versions (N and KN) have a lack in media codecs. Right ?
    Yes. All Media Features are missing, including the codecs.
      My ComputerSystem Spec
  7.    02 Apr 2015 #187
    Join Date : Feb 2015
    Posts : 111
    Win 10 Preview

    Quote Originally Posted by Kari View Post
    Yes. All Media Features are missing, including the codecs.
    I found this:
    microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_install/flashing-desktop-korean-media-player-center/992d4db3-65c1-47fe-afcb-f00d3b604993




    http://answers.microsoft.com/en-us/i...d-a299b8498dbc


    For those that got these apps on the desktop,deleting them is not enough,we have to clear files too,Right click on the shortcuts in the "start" / "all apps" menu and select "open file location" and delete
    Last edited by silv55; 02 Apr 2015 at 17:42.
      My ComputerSystem Spec
  8.    06 Apr 2015 #188
    Join Date : Dec 2013
    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 10,196
    Windows 10 IoT

    I did a clean install of 10041 on a Dell Inspiron 530. Took less than an hour. Started the online upgrade to 10049 at 5 PM yesterday, at 10 PM it was at 23%. . Let it run all night. Had a look this morning it's showing 30 % Setting up a few more things. I think its locked up/frozen. It just sat there like that for over an hour, no hard drive activity. Did a forced shut down. On boot up it showed "Attempting to recover installation" and then went to "Restoring your previous version of Windows...." . Now I get to watch the juggling balls for hours and hours. Might be quicker just to pull the plug and start over again.
      My ComputerSystem Spec
  9.    06 Apr 2015 #189
    Join Date : Oct 2014
    Posts : 1,552
    W7 32 bit, Linux Mint Xfce 18 64 bit

    Quote Originally Posted by alphanumeric View Post
    I did a clean install of 10041 on a Dell Inspiron 530. Took less than an hour. Started the online upgrade to 10049 at 5 PM yesterday, at 10 PM it was at 23%. . Let it run all night. Had a look this morning it's showing 30 % Setting up a few more things. I think its locked up/frozen. It just sat there like that for over an hour, no hard drive activity. Did a forced shut down. On boot up it showed "Attempting to recover installation" and then went to "Restoring your previous version of Windows...." . Now I get to watch the juggling balls for hours and hours. Might be quicker just to pull the plug and start over again.
    @alphanumeric

    I suspect it has something to do with dell systems. Has the 10049 iso be released yet? If not, there is a way to do but you need to do a clean install. I can't go into right now, but if it fails, ask me and I will tell how I did it later got to run some errands. I ran into the some of same problems you have.
    Last edited by groze; 06 Apr 2015 at 14:05.
      My ComputerSystem Spec
  10.    06 Apr 2015 #190
    Join Date : Dec 2013
    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 10,196
    Windows 10 IoT

    Quote Originally Posted by groze View Post
    @alphanumeric
    I suspect it has something to do with dell systems. Has the 10049 iso be released yet? If not, there is a way to do but you need to do a clean install. I can't go into right now, but if it fails, ask me and I will tell how I did it later go to run some errands. I ran into the some of same problems you have.
    No 10049 ISO is not out yet. I know how to make one though. I've already reinstalled Windows 7 on the Dell. I'm in no hurry to try 10 on it again. Thanks anyway.
      My ComputerSystem Spec

 
Page 19 of 27 FirstFirst ... 91718192021 ... LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Windows 10 Technical Preview Build 10052 now available for phones
Source: Windows 10 Technical Preview Build 10052 now available for phones See also: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-faq-right-for-me-phone?ocid=tp2_site_faq_down ...
Windows 10 News
New Windows 10 Technical Preview build now available for phones
Source: New Windows 10 Technical Preview build now available for phones
Windows 10 News
Windows 10 Technical Preview Build 10061 now available
Source: Windows 10 Technical Preview Build 10061 now available How to Update to Windows 10 Technical Preview for Phones from Windows Phone 8.1
Windows 10 News
Windows 10 Technical Preview Build 10041 now available
Source: Windows 10 Technical Preview Build 10041 now available Windows 10 build 10041 ISO files available for download. https://www.tenforums.com/windows-10-news/1946-download-windows-10-technical-preview.html
Windows 10 News
Windows technical preview build numbers & everything else
Read more...
Windows 10 News
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 08:01.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums