New Windows 10 Insider Preview Fast Build 18312 (19H1) - Jan. 9 Insider

Page 9 of 30 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
  1. jimbo45's Avatar
    Posts : 6,347
    Windows / Linux : Centos, Ubuntu, OpenSuse
       1 Week Ago #80

    Wynona said: View Post
    I got something very similar, Marty. Did yours ever restart for you, or did you have to do a hard shutdown and reboot?

    Hi there @Wynona and @martyfelker

    Worked fine for me on VMWARE on a Linux Host (Centos 7.6 with Linux upgraded kernel 4.18).
    Tested also on another Linux Host using the Linux Hypervisor (KVM) and it also worked although Mouse and keyboard a bit dodgy -- I don't have much experience with KVM yet so I'm not marking that as a defect.

    Cheers
    jimbo
      My ComputerSystem Spec

  2. martyfelker's Avatar
    Posts : 1,693
    Triple Boot Windows 10 IP Build 17711/Windows Server 2019 IP Build 17692/Debian Unsttable
       1 Week Ago #81

    When I boot into Linux, which should only be a few minutes since my upload speed is now over 600 kb/s, I'm confident I can install it either from iso or dvd using Gnome-Boxes. You might want to install that on CentOS if you haven't already. I've found KVM a bit difficult to use.
      My ComputersSystem Spec

  3. slicendice's Avatar
    Posts : 3,805
    Windows 10 Pro x64 v1809 Build 17763.288 (Branch: RS5 Release Preview)
       1 Week Ago #82

    slicendice said: View Post
    It just works! (to loan nVidia quote)

    Opened my VM today, and it was already upgraded.
    Holy Cow! I must be blind...I'm still on build 18309. Offline phase does absolutely nothing for me. It does not even start, computer just reboots normally. Last time I had this issue I could only solve it by clean installing Windows.

    It just does NOT work!
      My ComputersSystem Spec

  4.    1 Week Ago #83

    For me, didn't work to update.
    Several attempts using WU hung at 99% downloading.
    Deleted Software distribution folder three times and restart but hung up again at 99% downloading.
    Left it alone, hoping that will resume the download.
    It's still at 99% after one hour and half.
      My ComputerSystem Spec

  5. kado897's Avatar
    Posts : 23,286
    Windows 10 Home 64bit
       1 Week Ago #84

    emilcioran99 said: View Post
    For me, didn't work to update.
    Several attempts using WU hung at 99% downloading.
    Deleted Software distribution folder three times and restart but hung up again at 99% downloading.
    Left it alone, hoping that will resume the download.
    It's still at 99% after one hour and half.
    I had a similar problem. I got around it by restoring the previous build 18308.1003 and upgrading from that directly to 18312.1001. So if you have a backup it may be worth trying.
      My ComputerSystem Spec

  6. jimbo45's Avatar
    Posts : 6,347
    Windows / Linux : Centos, Ubuntu, OpenSuse
       1 Week Ago #85

    martyfelker said: View Post
    When I boot into Linux, which should only be a few minutes since my upload speed is now over 600 kb/s, I'm confident I can install it either from iso or dvd using Gnome-Boxes. You might want to install that on CentOS if you haven't already. I've found KVM a bit difficult to use.

    Hi there
    @martyfelker

    Don't forget with CENTOS you can use kernel 4.18 / 4.20 now -- enable epel repo install the kernel-ml with all the headers etc

    as root : yum --enablerepo=elrepo-kernel -y swap kernel-* -- kernel-ml-*

    Then VMWARE / VBOX or anything needing kernel headers / libraries will work just fine. I'd recommend upgrade to latest kernel 4 if using CENTOS.

    No probs with Windows Guests on this system

    Click image for larger version. 

Name:	snapshot3.png 
Views:	0 
Size:	855.9 KB 
ID:	220352

    Cheers
    jimbo
      My ComputerSystem Spec

  7. martyfelker's Avatar
    Posts : 1,693
    Triple Boot Windows 10 IP Build 17711/Windows Server 2019 IP Build 17692/Debian Unsttable
       1 Week Ago #86

    Yep. Works great in Gnome Boxes @gimbo. Very fast and smooth.
      My ComputersSystem Spec

  8. jimbo45's Avatar
    Posts : 6,347
    Windows / Linux : Centos, Ubuntu, OpenSuse
       1 Week Ago #87

    martyfelker said: View Post
    Yep. Works great in Gnome Boxes @gimbo. Very fast and smooth.
    Hi there
    @martyfelker

    I'm Using KDE on this system -- For VMWare one does need a GUI of course !!!!. KVM works fine too but need to play with that on another box -- fortunately I've got a few of those old PROLIANT micro servers around (3 actually - unpopulated apart from Mobo) rescued from an office when they were upgrading their hardware - they said I was welcome to "remove them" -- I've got enough old HDD's and DIMM's lying around too so useful test beds). With MDADM to get RAID 0 working even older HDD's can work with a bit of speed so really easy and fast to test stuff.

    I didn't really like GNOME interface -- BTW going to test some of these Windows builds on RHEL 8 Enterprise server beta --- testing beta software on a beta !! should be an interesting exercise -- not much else to do this weekend - cold drizzly weather - not even any snow !!!.

    Cheers
    jimbo
      My ComputerSystem Spec

  9.    1 Week Ago #88

    martyfelker said: View Post
    It's not over until it's over. (Yogi Berra). Went through voodoo instructions on the stop error. May have to hard reset. In any event try try again. You can see what kind of life we have.

    Attachment 220300
    According to Yogi, you still have to wait "until fat lady sings"
      My ComputersSystem Spec

  10. jimbo45's Avatar
    Posts : 6,347
    Windows / Linux : Centos, Ubuntu, OpenSuse
       1 Week Ago #89

    Hi folks

    Any remarks on Sandbox on this build -- improvements or "Business NOT as usual" !!!!

    Difficult to test Sandbox as I'm already running this build as a VM.

    Build does run as a VM in KVM on Linux box (just) !!! haven't tried messing about with adding external devices. The base system boots without GSOD -- at least that's a start on this build.

    Can't yet post screenshot as this Linux system dosn't have a GUI and I need to access the VM via another laptop to get into the Windows GUI. Am using Laptop on another project currently.

    Installed via the iso -- I rekon that's the best way rather than going through all the hoops etc that I see others doing when just going via WU.

    Cheers
    jimbo
      My ComputerSystem Spec


 
Page 9 of 30 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast

Related Threads
UPDATE 1/15: KB4487181 Windows 10 Insider Preview Fast Build 18312.1007 - Jan. 15 Insider - Windows 10 Forums Source: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18305 | Windows Experience Blog 1075875387610034176
UPDATE 1/9: New Windows 10 Insider Preview Fast Build 18312 (19H1) - Jan. 9 Insider - Windows 10 Forums Source: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18309 | Windows Experience Blog 1080956808385056768 1080955810916618240
UPDATE 11/28: New Windows 10 Insider Preview Fast + Skip Build 18290 (19H1) -Nov. 28 - Windows 10 Forums Source: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18282 - Windows Experience Blog 1062768495400706048
UPDATE 11/14: New Windows 10 Insider Preview Fast + Skip Build 18282 (19H1) -Nov. 14 Insider - Windows 10 Forums Source: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18277 - Windows Blog 1062483578561298432
UPDATE 10/17: New Windows 10 Insider Preview Fast Skip Build 18262 (19H1) Oct. 17 Insider - Windows 10 Forums Source: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18252 - Windows Experience Blog 1047533725242646528 1047533804078813184
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 06:21.
Find Us