Windows 10 October 2018 Update rollout now paused


  1. Posts : 14,983
    Windows 10 IoT
       #380

    Bree said:
    @alphanumeric, it asks you to set up the three security question in order to help you get in if you forget your password. I'm not sure when this was introduced, but a clean install of 1803 will do exactly the same thing.

    The way to avoid it is to not have a password to forget in the first place. Set a blank password when asked to set up the first local account, then if you want a password set it after logging in for the first time.
    Yeah, I haven't setup with a local account in ages. Not since the last time I clean installed Education. Next time I'll just leave the password blank, if there is a next time. I can just install Home and just do a change product key to switch to Education.
      My Computer


  2. Posts : 14,983
    Windows 10 IoT
       #381

    ThrashZone said:
    Hi,
    The answers don't have to be anything related to the questions :)
    Yeah, I know, just wasn't in the mood to do it. I should probably just take the day off and go play with my XBOX or something.
      My Computer


  3. Posts : 1,959
    Windows 10 Pro x64
       #382

    Lots of eventlog-warnings after upgrading with the "upgrade-assistent" .
    What worries me is ; I cant find a solution for ; User Profile Service id=1534 ! The eventlog runs over and over , its a tsunami of these id=1534 , a solution would be very welcome......
    ( went back with Macrium to RS4 , untill a solution appears )
      My Computer


  4. Posts : 88
    Windows 10 Pro x64 (Insider Beta)
       #383

    Diceman2037 said:
    enable ip helper service and check the ipv6 item in the adapter properties.
    Thanks Diceman, that worked!
      My Computers


  5. Posts : 13,757
    Win10 Version 22H2 Pro and Home, Win11 Pro and Home
       #384

    I got 3 Notebooks and 3 Desktops up to Build 17763.1 and my 2 IP machines are now on Build 18252.1000 with no expiration date.
      My Computers


  6. Posts : 58
    10
       #385

    One Asus desktop and one Lenovo laptop updated V1809 Build 17763.1
      My Computer


  7. Posts : 84
    Windows 10 Pro 1903
       #386

    IPv6 now a requirement?


    Did I miss something, did Microsoft indicate the IPv6 is now required to allow Edge internet access? because after upgrading to 17763.1 on all my computers, Edge would not bring up any web pages, always errored out. Chrome no problem, but until I checked IPv6 in each adapter properties no sites accessible, after checking the box for both Wired and wireless I can get to any site I want. Was this indicated in any of the prerelease info on this build?
      My Computer


  8. Posts : 6
    Windows 10 Pro
       #387

    Konally said:
    After this 1809 update my memorv usage has gone up from 7% at system start up, to 21% idle. LatencyMon crashes if you stop it then start it again without closing it first. Game bar won't launch after I click on it. If you run the Automatic maintenance service it never finishes and stays running until you manually stop it.

    If you check for Windows updates afterwards (from running the Automatic maintenance service) it will infinitely check for updates leaving you no choice but to restart your PC.

    Programs have to be terminated when shutting down sometimes unless you edit your registry to auto-end tasks at shutdown.
    I have the exact same issue with automatic maintenance on 2 of my computers out of 3 that I own. All of them were updated yesterday. One doesn't have any issues, the other 2 never finish the maintenance and have to manually stopped.
      My Computer


  9. Posts : 41
    Windows 10 Pro 64 bit build 1703
       #388

    just let my lenovo x300 upgrade to 1809 a couple hours ago and so far seems to be ok. it will be interesting to see if anything breaks during the day or not.... kinda expecting it too.....
      My Computer


  10. Posts : 30,448
    Windows 10 (Pro and Insider Pro)
       #389

    StanP50 said:
    Did I miss something, did Microsoft indicate the IPv6 is now required to allow Edge internet access? because after upgrading to 17763.1 on all my computers, Edge would not bring up any web pages, always errored out. Chrome no problem, but until I checked IPv6 in each adapter properties no sites accessible, after checking the box for both Wired and wireless I can get to any site I want. Was this indicated in any of the prerelease info on this build?
    It occurred about 4 or 5 builds back (Insiders), and it was mentioned back then. Not all reported this problems, but happened to me. So somewhere in August, July possibly.
      My Computers


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 11:34.
Find Us




Windows 10 Forums