1.    2 Weeks Ago #1
    Join Date : Dec 2015
    Posts : 5,862
    Windows10

    Cannot see host drives in Hyper-V vm when using RDP.


    Not a big deal as easy enough to get round issue but I discovered something odd when using rdp.

    I have a vm and in enhanced mode, it is sett up to show host drives in the VM and this works fine.

    If I remote connect to Host using Splashtop, I can see the Host drives in the Hyper-V vm.

    However, if I remote connect to Host using RDP, the Hyper-V vm does not display the Host drives.

    I can see them indirectly as networks shares but any idea why I cannot see them directly (tclient) when using RDP?

    EDIT: I have just realised same happens if you just RDP from Host to VM i.e. not remotely connecting to Host. I am guessing that RDP probably only connects as a basic session? Having said that I can still hear sound ok, so it cannot be that simple.

    As an aside, when I use a network share in vm to copy data from/to host rather than the enhanced session drives (tclient) as above, it is nearly 10 times faster. It has always been faster by 2 or 3 times for me but with FCU, network shares blitz almost as fast as copying just on host now :-).
    Last edited by cereberus; 2 Weeks Ago at 12:37.
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Solved LAN - 1 Gb/s on VM, 100 Mb/s on W10 HOST (HYPER -V)
HI there particularly Kari as you are the resident expert on HYPER-V here !!!! HYPER -V have 2 physical identical INTEL NIC 1Gb/s Wired Lan connectors -- VM gives me 1Gb/s, Windows Host only 100 Mb/s ??? Have switched NIC's and cables...
Virtualization
stalled install of hyper-v on win 10 pro host
Hi, I hope someone may be able to point me in the right direction. I am installing win 10 pro on my machine, which goes fine, then when i try to install hyper-v (add program and features) it seems to go well, reboots, tells me installing...
Virtualization
KVM Host --W10 VM with HYPER -V running another VM (Nesting)
Hi there. It seems some CPU's will handle HYPER-V in a VM running on a Host where a HYPERVISOR (KVM in this case) is already running. One needs to make a few mods otherwise booting up the VM running UNDER the HYPER-V (the 2nd level VM) will...
Virtualization
HYPER-V won't install properly on W10 HOST
Hi there I can't install HYPER-V properly on a W10 HOST -- gets message about something in BIOS not enabled. Installs fine on W8.1 . On W10 the boxes are greyed out. Cheers jimbo
Virtualization
HYPER-V won't install properly on W10 HOST
Network and Sharing
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 14:39.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums