1.    15 Apr 2017 #1
    Join Date : Oct 2014
    Arnold, MD
    Posts : 28,966
    Triple boot - Win 10 Pro, Win 10 Pro Insider (2) - (and a sprinkling of VMs)

    VMWare fails in Insider 16176


    VMWare has been working perfectly all thru the Insider program (maybe an overstatement), until now. Updated Insider 16170 to 16176 and VMware fails on every VM with this error.

    Click image for larger version. 

Name:	2017-04-15_18h23_19.png 
Views:	2 
Size:	24.9 KB 
ID:	130370

    Worked flawlessly 16170 and before for a very long time. Works in CU, also.

    I've uninstalled thoroughly (Revo) and re-installed 12.5.5-5234757 3 times. Even tried earlier rev 12.5.2. Baffling! Nothing on the net anywhere.

    I've restored Win 10 Insider (MR Image) of 16170 and upgraded again to 16176. No help.

    Any clues? (Do not want to change 3rd party Virtual software, and I'm already running Hyper-V in another OS)

    Thanks, TC......
      My ComputersSystem Spec
  2.    16 Apr 2017 #2

    Hi there

    Have you upgraded to latest version of VMWARE (12.5.5)

    I think also you need ADMIN privilege to start VM now in Insider -- a bit bonkers IMO but there we are --also ensure the vm files e.g vmdk, vmx etc are acessible and readable to whoever is running / starting the GUEST OS'es.

    Other than that I can't say what the problem is --vmware has been running on my machines for YEARS (both with LINUX and Windows HOSTS) without any serious problems other than sometimes I have to swap Bridged networking for NAT and then later back again.

    Cheers
    jimbo
      My ComputerSystem Spec
  3.    16 Apr 2017 #3
    Join Date : Oct 2014
    Arnold, MD
    Posts : 28,966
    Triple boot - Win 10 Pro, Win 10 Pro Insider (2) - (and a sprinkling of VMs)
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by jimbo45 View Post
    Hi there

    Have you upgraded to latest version of VMWARE (12.5.5)

    I think also you need ADMIN privilege to start VM now in Insider -- a bit bonkers IMO but there we are --also ensure the vm files e.g vmdk, vmx etc are acessible and readable to whoever is running / starting the GUEST OS'es.

    Other than that I can't say what the problem is --vmware has been running on my machines for YEARS (both with LINUX and Windows HOSTS) without any serious problems other than sometimes I have to swap Bridged networking for NAT and then later back again.

    Cheers
    jimbo
    Thanks for the reply, Jimbo...

    Yes, I have the latest, as stated in my post. 2 days of fighting with, including 3 clean installs. I'm beginning to think I just got a bad DL...either 16170 or 16176. It's running with Admin...I'm the only one on the box, virtually everthing runs privileged. It's not that it won't start, it's after a few minutes it craps out. If only 1 processor is assigned, it's fine. 2 or more, and wham!

    Are you running it on 16176? That's where I'm having the nightmare.
      My ComputersSystem Spec
  4.    17 Apr 2017 #4

    Hi there

    Here's my version of Windows and VMWARE workstation
    Click image for larger version. 

Name:	w1.png 
Views:	11 
Size:	33.0 KB 
ID:	130524

    Click image for larger version. 

Name:	w2.png 
Views:	11 
Size:	76.5 KB 
ID:	130525

    Cheers

    VMware workstation works 100% on my systems both with W10 Host and Centos 7 (Linux) Host - no issues at all.

    Suspect you've either got a defective Windows download or VMWARE download or both or something is getting corrupted.

    Also on insider there are loads of changes on the latest one so I wouldn't try that as a HOST just yet -- I'm using as Windows Host the latest CU edition (1703) - not the insiders stuff.

    Cheers
    jimbo
      My ComputerSystem Spec
  5.    17 Apr 2017 #5
    Join Date : Oct 2014
    Arnold, MD
    Posts : 28,966
    Triple boot - Win 10 Pro, Win 10 Pro Insider (2) - (and a sprinkling of VMs)
    Thread Starter

    Gonna close this (Mark solved, even though not....). Don't believe there is a fix for this right now. It is specific to Insider Build 16176 only. I have VMWare running in 8.1, 10 Pro AU and 10 Pro CU with no problems at all. Was working in all Insider builds until this one, 16176.

    Just have to wait......

    Thanks for the input.

    TC
      My ComputersSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Insider Announcing Windows 10 Insider Preview Build 16176 PC + 15204 Mobile
852930189872869376 Source: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 16176 for PC + Build 15204 for Mobile - Windows Experience Blog Windows 10 PC:
Windows 10 News
vmware release 12.5.0 fails on Bridged networking from Wifi host
Hi there not a big problem but if my HOST has a wifi connection to the internet then a VM (or at least Networking) )doesn't work when enabling BRIDGED networking (NAT works OK but I need Bridged !!)) If I connect the host to my internet via...
Virtualization
Windows 10 start button fails, search fails restart fails
Not cause by virus .. this just started today. I tried a restore point of yesterday .. nothing. I have tried several suggestions from the web but nothing seems to do it? I know it would be better if i could name them but can't remember the exact...
General Support
Solved cygwin fails with dll rebase problem. Complete cygwin reinstall fails
cygwin is required for my environment. It's been working fine with the Win10 beta releases. Is there a quick fix available ... otherwise I have to revert to beta quickly. July 30 Updates resolved the problem.
Installation and Upgrade
Solved Vmware workstation 10.3 - W10 cannot install vmware tools
Hi there Problem with installing VMWARE tools with Windows 10 x-64 using Windows host. Works fine on LINUX host !!!! (VMware workstation rel 10.0.3 build-1895310) Cheers jimbo
Virtualization
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 23:20.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums