Windows 10: Isolated User Mode is off.

  1.    16 Dec 2016 #1

    Isolated User Mode is off.


    I have virtualised a physical machine today which is Windows 7 32 Bit and am trying to enable to vTPM chip.
    When I try to start the machine I receive the following error:
    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	3 
Size:	62.5 KB 
ID:	113792

    However the option to enable Isolated User Mode is not available under Windows features:

    Click image for larger version. 

Name:	Capture2.PNG 
Views:	2 
Size:	59.4 KB 
ID:	113793

    I am running the following bang up to date version of Windows:
    Click image for larger version. 

Name:	Capture3.PNG 
Views:	3 
Size:	33.4 KB 
ID:	113794
    If I try to enable to IsolatedUserMode feature from PS I get:
    Click image for larger version. 

Name:	Capture4.PNG 
Views:	2 
Size:	31.4 KB 
ID:	113795
    What gives here ? Here can I enable Isolated User Mode ?
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 11,023
    Windows 10 Pro
       16 Dec 2016 #2

    Credential Guard, the feature needed for isolated user mode is only available in Windows 10 Enterprise edition and in Windows Server 2016.

    More: Protect derived domain credentials with Credential Guard (Windows 10)

    Kari
      My ComputerSystem Spec

  3.    19 Dec 2016 #3

    I had the same issue, it seems to be caused by a recent MS update, see Credential Guard and Hypervisor enforced Code Integrity no longer working after cumulative update KB3206632

    Uninstall KB3206632 fixes the issue
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 1
    Windows 10 Build 14965
       20 Dec 2016 #4

    Update from October for Windows 10 Build 1607 prevents VMs with TPM en


    After the update https://support.microsoft.com/en-us/kb/3199986
    "Servicing stack update for Windows 10 Version 1607: October 27, 2016

    was applied to the system any VM with TPM enabled couldn't be started. All VMs on the host were Gen 2 and with Secure Boot and TPM enabled. None could be started unless TPM was disabled. I was able to update the host to Build 14965 after which I was once again able to run VMs with TPM enabled. Build 14965 is a recently released insider preview of Redstone 2
      My ComputerSystem Spec

  5.    03 Jan 2017 #5

    Kari said: View Post
    Credential Guard, the feature needed for isolated user mode is only available in Windows 10 Enterprise edition and in Windows Server 2016.

    More: Protect derived domain credentials with Credential Guard (Windows 10)

    Kari
    Belated thanks for your response. I have upgraded the Windows 10 Product Key to Enterprise Edition.

    Now I still don't see the option but am unsure whether I need to reinstall the OS or whether this might be due to the issue that RvL mentions where KB3206632 needs to be uninstalled.

    Any guidance appreciated. Thanks.

    Edit: It would appear from this post that a reinstall is not required however even after uninstall the KB patch not getting the option to appear as shown below:

    Last edited by takeOnePassItOn; 04 Jan 2017 at 15:40.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
There are 3 accounts on the laptop, 2 are working as normal and the 3rd one is struggling and to me it looks like it is in safe mode? Is that possible, I always thought that safe mode is valid for the whole machine! Any ideas are welcome plz
Running Windows 10, trying to set up PCs in Kiosk Mode. Everywhere I turn I find how to assign a user to pre-existing Apps in Kiosk Mode, but no one explains how to add an app, in my case an Internet Explorer Shortcut file, to the app list. ...
I mistaken and moved both of my accounts into standard user mode Plz help me im desperate i have alot to do and cant open most of the things tried alot of methods cant work plz plz plz help me
hey guys. Im building an unattended Windows 10 Pro setup following this guide: Windows 10 Image - Customize in Audit Mode with Sysprep - Windows 10 Forums. Everything works perfectly altought I would like to improve the image with a few more...
Hi all, I'm new here so forgive me if this question has already been asked, I did look for it but could find anything like the problem I'm having. So....................... When the W10 upgrade was released, I upgraded from W8.1. Before the...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 01:10.
Find Us