Page 1 of 3 123 LastLast
  1.    11 Jun 2015 #1
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 15
    win 10 build 10130

    Hyper-V does not allow my VM to the internet


    When I was at build 10074 I had Hyper-V working and the Virtual Machine (also at build 10130 but several days before the host upgraded)
    had LAN and internet access. After the upgrade to 10130 the VM can see the host on in the Network, but not the internet.


    Network adn Sharing on the VM shows "Unidentified Network and Public Network". It shows two connections - Ethernet and Ethernet2. Access type is
    "No network access"


    Network Connections shows two connections: Ethernet (Microsoft Hyper-V Network Adaptor) and Ethernet2 (also Microsoft Hyper-V Network Adaptor). Right click and display properties for both and they show all items checked except Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol. Status for both is IPv4 no network access, IPv6 no network access, Media Sate Enabled. The picture indicates that they are connected via a cable.


    In Hyper-V if I select the Virtual Switch Manager it fails to load and the Vitual Machine Management Service is not available. I can close the Virtual Switch and re-start the Virtual Machine Management service. This of course kills my connection and I have to re-start the VM.


    The host has no issues with the network or internet. In the Network Connections for the host there are four connections:


    Ethernet (Realtek PCIe GBE Family Ciontroller) with everything checked except Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol adn Hyper-V Extensible Virtual Switch. Icon shows a cable.


    Ethernet2 (Microsoft Network Adapter Multiplexor Driver) with nothing checked except Hyper-V Extensible Virtual Switch. Icon shows a cable.


    vEthernet (Fir) (Hyper-V Virtual Ethernet Adapter) with everything checked except Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol and Hyper-V Extensible Virtual Switch. Icon shows a cable.


    Wi-Fi (Realtek RLT8188CD Wireless LAN 802.1 in PCI-NIC with this comment: This adapter is part of the Network Bridge. The icon shows wireless connection. This has to be connected or the VM has no access at all.


    As an aside in Network Connections for the host, the right click closes the dialog and several other program. Clicking on an item displays a horiziontal menu that mimics the right-click menu. These buttons work.


    So the question is: how do I get internet on my VM?
      My ComputerSystem Spec
  2.    15 Jun 2015 #2

    Hi there

    The best way would be to look through Kari's excellent tutorials on HYPER-V. Ithink he'll cover all your queries.

    I don't use HYPER-V myself as I tend to run VM's on Linux Hosts but when I've tried the odd experiment using the tutorials it usually works.

    Cheers
    jimbo
      My ComputerSystem Spec
  3.    15 Jun 2015 #3
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 15
    win 10 build 10130
    Thread Starter

    thanks


    Quote Originally Posted by jimbo45 View Post
    Hi there

    The best way would be to look through Kari's excellent tutorials on HYPER-V. Ithink he'll cover all your queries.

    I don't use HYPER-V myself as I tend to run VM's on Linux Hosts but when I've tried the odd experiment using the tutorials it usually works.

    Cheers
    jimbo

    Thank you. I seem to remember seeing that in my searches. I'll get a copy.

    John
      My ComputerSystem Spec
  4.    22 Jun 2015 #4
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 15
    win 10 build 10130
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by jimbo45 View Post
    Hi there

    The best way would be to look through Kari's excellent tutorials on HYPER-V. Ithink he'll cover all your queries.

    I don't use HYPER-V myself as I tend to run VM's on Linux Hosts but when I've tried the odd experiment using the tutorials it usually works.

    Cheers
    jimbo
    Good tutorial but did not address my issue. I cannot use any of that because when I click on the Virtual Switch it 'load fails' and it stops the virtual Machine Management Services - so I cannot add/delete/eid the switch. The Create virtual Switch goes grey. This happens each time I try to edit the virtual switch.

    I can close the switch dialog and start the service, but I clicking on the virtual switch manager again kills the virtual machine management service. Dead End.
      My ComputerSystem Spec
  5.    22 Jun 2015 #5
    Join Date : Oct 2013
    A Finnish expat in Germany
    Posts : 13,121
    Windows 10 Pro

    Please open the PowerShell and give the following command:

    Code:
    Get-NetAdapter | clip
    This will copy a list of the status of all your network adapters including Hyper-V virtual switches to Clipboard. When done, paste the content of the Clipboard to a new post in this thread, pasting it to a Code box.

    Let's start from that, checking your virtual switch situation.

    Kari
      My ComputerSystem Spec
  6.    22 Jun 2015 #6
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 15
    win 10 build 10130
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Kari View Post
    Please open the PowerShell and give the following command:

    Code:
    Get-NetAdapter | clip
    This will copy a list of the status of all your network adapters to Clipboard. When done, paste the content of the Clipboard to a new post in this thread, pasting it to a Code box.

    Let's start from that, checking your virtual switch situation.

    Kari
    Code:
    Name                      InterfaceDescription                    ifIndex Status       MacAddress             LinkSpeed
    ----                      --------------------                    ------- ------       ----------             ---------
    vEthernet (fir internal)  Hyper-V Virtual Ethernet Adapter #2          29 Up           00-15-5D-00-6A-13        10 Gbps
    Ethernet 2                Microsoft Network Adapter Multiplexo...      10 Disabled     44-6D-57-E3-CF-2B          0 bps
    vEthernet (Fir)           Hyper-V Virtual Ethernet Adapter             11 Disconnected 44-6D-57-E3-CF-2B        10 Gbps
    Ethernet                  Realtek PCIe GBE Family Controller            6 Up           C8-9C-DC-F4-BC-47         1 Gbps
    Wi-Fi                     Realtek RTL8188CE Wireless LAN 802.1...      13 Up           44-6D-57-E3-CF-2B        72 Mbps
    but this is what I get (on the host machine). the Vetherent(Fir) is my physical NIC. I can connect to the Wi-Fi (had to before the upgrade to 10130 in order to get the VM to see the Lan/Wan).

    on the virtual machine I get:

    Code:
    Name                      InterfaceDescription                    ifIndex Status       MacAddress           LinkSpeed
    ----                      --------------------                    ------- ------       ----------           ---------
    Ethernet 2                Microsoft Hyper-V Network Adapter            13 Disconnected 00-15-5D-00-6A-11      10 Gbps
    Ethernet                  Microsoft Hyper-V Network Adapter             2 Disconnected 00-15-5D-00-6A-10      10 Gbps
    Ethernet 3                Microsoft Hyper-V Network Adapter #4         12 Disconnected 00-15-5D-00-6A-12      10 Gbps
    thanks for you help.
      My ComputerSystem Spec
  7.    22 Jun 2015 #7
    Join Date : Oct 2013
    A Finnish expat in Germany
    Posts : 13,121
    Windows 10 Pro

    OK. The external virtual switch is disconnected. Open the Network and Sharing Center and make a screenshot, then click Change adapter settings on top left and make another screenshot, post screenshots here.
      My ComputerSystem Spec
  8.    22 Jun 2015 #8
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 15
    win 10 build 10130
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Kari View Post
    OK. The external virtual switch is disconnected. Open the Network and Sharing Center and make a screenshot, then click Change adapter settings on top left and make another screenshot, post screenshots here.







      My ComputerSystem Spec
  9.    22 Jun 2015 #9
    Join Date : Oct 2013
    A Finnish expat in Germany
    Posts : 13,121
    Windows 10 Pro

    Can't see the screenshots. See this tutorial if you need help in posting them: Screenshots and Files - Upload and Post in Ten Forums - Windows 10 Forums
      My ComputerSystem Spec
  10.    22 Jun 2015 #10
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 15
    win 10 build 10130
    Thread Starter

    here they are


    Quote Originally Posted by Kari View Post
    Can't see the screenshots. See this tutorial if you need help in posting them: Screenshots and Files - Upload and Post in Ten Forums - Windows 10 Forums
    Click image for larger version. 

Name:	nic 01.jpg 
Views:	22 
Size:	44.0 KB 
ID:	22221~
    ~

    I hope you see them - I just see a ghost.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails network share.jpg  
      My ComputerSystem Spec

 
Page 1 of 3 123 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Solved Hyper Links
Having trouble with Outlook 2013 and Edge. Outlook will not open hyper links. This problem used to be solved by setting IE as default browser. How is this done with Edge? Solved the problem using the Microsoft Fix It program.
Browsers and Email
Solved Hyper-V
Hi, As anyone tried Hyper-V yet, as isn't it suppose to be an emulator so we can play old games like Silver etc...
Gaming
Solved Audio in hyper-v
So how do I get my headset which is usb to work in hyper-v?
Virtualization
Hyper-V & Win10 #2
Is there a way to create a Desktop shortcut to the Hyper-V Windows 10 Client so when I double click it I launch Windows 10 under Hyper-V? I've seen suggestions for Powershell and VB scripts, none of which I could get to work.
Installation and Upgrade
Solved Hyper-V & Win10
I decided to install Win10 in a Virtual Machine and settled on Hyper-V. I'm using the setup now to create this thread. There were a few hurdles to get over. 1) Hyper-V needed to be added to my Win8 install Program & Features-> Turn on Windows...
Installation and Upgrade
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 17:23.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums