Hyper V not Showing Host Machine

  1.    27 May 2016 #1

    Hyper V not Showing Host Machine


    Hyper V Manager Not showing Host Machine so i can make virtual machine screen shoot is below

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	13 
Size:	44.0 KB 
ID:	81869
      My ComputerSystem Spec

  2. strollin's Avatar
    Posts : 759
    W10 Pro (desktop), W10 (laptop), W10 (laptop), W10Pro (tablet)
       27 May 2016 #2

    What version of Windows 10 are you running? Hyper-V can only be used on Windows 10 Enterprise, Windows 10 Professional and Windows 10 Education.
      My ComputerSystem Spec

  3.    27 May 2016 #3

    this is my window 10 version detial
    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	12 
Size:	15.7 KB 
ID:	81871
      My ComputerSystem Spec

  4. Kari's Avatar
    Posts : 15,247
    Windows 10 Pro
       27 May 2016 #4

    Click Connect to Server on right pane, select Local computer, click OK:

    Click image for larger version. 

Name:	2016_05_27_21_27_431.png 
Views:	10 
Size:	40.7 KB 
ID:	82016

    Kari
      My ComputerSystem Spec

  5.    27 May 2016 #5

    You may not have virtualization enabled in your bios. If it's not enabled, then windows will only allow the installation of the management utilities and not the hypervisor. This may not be obvious when you are installing it.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Hi there. It seems some CPU's will handle HYPER-V in a VM running on a Host where a HYPERVISOR (KVM in this case) is already running. One needs to make a few mods otherwise booting up the VM running UNDER the HYPER-V (the 2nd level VM) will...
I have just installed Hyper-V and Windows 10 on both Host & VM, and set up a wifi virtual switch so the VM can connect to the internet. Fine. But the Network icon in the Folders only shows its own desktop and "tsclient" but not the host PC. How do...
Hi there I have 3 computers -- one Linux HOST and two W10 HOSTS. I have a number of VM's usually using BRIDGED mode but my W7 VM only seems to work when it's using NAT. Now in NAT it only sees the HOST machine on the network. It can't see any...
Hi there I can't install HYPER-V properly on a W10 HOST -- gets message about something in BIOS not enabled. Installs fine on W8.1 . On W10 the boxes are greyed out. Cheers jimbo
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 17:38.
Find Us