Application Guard has stopped working

  1. zebal's Avatar
    Posts : 914
    Windows 10 Pro x64 20H2 (Build: 19042.867)
       #1

    Application Guard has stopped working


    I'm seeing this dialog every now and then:

    Application Guard has stopped working-untitled.png

    Code:
    WDAG Report - Container: Error: 0x80070512, Ext error: 0x00000008; RDP: Error: 0x800705b4, Ext error: 0x00000000 Location: 0x00000000
    This is MS Edge browser application guard.
    sometimes it works just fine, sometimes this is the result and it won't start.

    I was not able to isolate specific cases when could this happen, it's completely random.
      My Computer

  2. Paul Black's Avatar
    Posts : 14,283
    Win 10 Pro 64-bit v1909 - Build 18363 Custom ISO Install
       #2

    Hello @zebal,

    zebal said:
    I'm seeing this dialog every now and then:

    Application Guard has stopped working-untitled.png

    Code:
    WDAG Report - Container: Error: 0x80070512, Ext error: 0x00000008; RDP: Error: 0x800705b4, Ext error: 0x00000000 Location: 0x00000000
    This is MS Edge browser application guard.
    sometimes it works just fine, sometimes this is the result and it won't start.

    I was not able to isolate specific cases when could this happen, it's completely random.
    Have you looked at this? => Turn On or Off Windows Defender Application Guard in Windows 10

    I hope this helps.
      My Computer

  3. zebal's Avatar
    Posts : 914
    Windows 10 Pro x64 20H2 (Build: 19042.867)
    Thread Starter
       #3

    Hi @Paul Black

    Application guard is already enabled, I usually use it to visit suspicious sites.
    Problem is that sometimes it fails to start and I need to restart computer to let it start without error.

    The meaning of this error code is:

    Code:
    0x80070512
    ERROR_APP_HANG
    A thread involved in this operation appears to be unresponsive.
    The meaning of extended error is not clear but it may be one of the following (depends on API):

    1. Not enough memory resources are available to process this command.
    2. Out of memory
    3. Drive is not installed

    Not sure but I have plenty of physical memory and no drive problems.
      My Computer

  4. zebal's Avatar
    Posts : 914
    Windows 10 Pro x64 20H2 (Build: 19042.867)
    Thread Starter
       #4

    This is what happens when I start it, it stucks at 90% for a few minutes until crash (screenshot in first post):

    Application Guard has stopped working-untitled.png

    Any kind of advice is welcome because I have this problem since MS Edge was released and since OS v1909
    I did clean reinstall OS for each new OS release but never tested if any driver could be a culprit.
      My Computer

  5. zebal's Avatar
    Posts : 914
    Windows 10 Pro x64 20H2 (Build: 19042.867)
    Thread Starter
       #5

    I want to share my solution which for now works but still undergoes testing...

    Yesterday following Windows update was installed on my system:
    https://support.microsoft.com/en-us/...date-kb4592438

    The update introduces new privacy settings for desktop apps (in addition to store apps)
    I noticed this new setting also shows that application guard is blocked from accessing location which
    is the likely cause of failure to start properly.

    Here is a screenshot of this setting:
    Application Guard has stopped working-untitled.png

    It is really sad that security components such as this one require user location in order to work,
    I understand this is because isolated browser requires location services but still.
      My Computer


  6. Posts : 4
    windows 10
       #6

    hello everyone
      My Computer


  7. Paul Black's Avatar
    Posts : 14,283
    Win 10 Pro 64-bit v1909 - Build 18363 Custom ISO Install
       #7

    pspfrank2 said:
    hello everyone
    Welcome to TenForums @pspfrank2.

    However, this is not the thread to post this. Please post here => Welcome to TenForums

      My Computer

  8. zebal's Avatar
    Posts : 914
    Windows 10 Pro x64 20H2 (Build: 19042.867)
    Thread Starter
       #8

    pspfrank2 said:
    hello everyone
    You're most welcome to tenforums!
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 21:30.
Find Us




Windows 10 Forums