Windows 10: Adding new user problems

  1.    17 Dec 2016 #1

    Adding new user problems


    Whenever I add a new user, some of the elements of Windows 10 don't work properly. For instance, the Start Menu does not pop up, or either the right click or the left click works but not both, Also some apps like Weather try to start but immediately shut off. Even the internal Administrator account has this problem when I enable it. My own account does not have these problems so I don't know what could be causing this. By the way, it happens in two computers, one a PC and the other a Laptop. I have reinstalled a clean Windows a couple of times and still have the issues
      My ComputerSystem Spec

  2.    17 Dec 2016 #2

    Have you done all the clean installs from the same installation media/ISO file? Maybe download the most recent Windows 10 ISO file and create a new installation media?
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 1,440
    Windows 10 Home x64 (Laptop), Windows 10 Pro x64 (Desktop)
       19 Dec 2016 #3

    You might have a corrupted default user profile or a corrupt version of ntuser.dat in that profile which is used to configure a new account. I fixed a similar problem by replacing the deafult user profile from the ISO disk of the same version of Windows you are using. See my post 8 at Corrupt NTUSER.DAT file in Default Folder

    Also, run sfc /scannow from an admin command prompt.
      My ComputerSystem Spec

  4.    20 Dec 2016 #4

    NavyLCDR said: View Post
    Have you done all the clean installs from the same installation media/ISO file? Maybe download the most recent Windows 10 ISO file and create a new installation media?
    I though of that so the last few times, I downloaded a fresh ISO from Microsoft but the problem persist.
      My ComputerSystem Spec

  5.    20 Dec 2016 #5

    Steve C said: View Post
    You might have a corrupted default user profile or a corrupt version of ntuser.dat in that profile which is used to configure a new account. I fixed a similar problem by replacing the deafult user profile from the ISO disk of the same version of Windows you are using. See my post 8 at Corrupt NTUSER.DAT file in Default Folder

    Thanks.
    I had a feeling that the problem is with the Default profile but since my profile "works" I didn't continue that line of though. I will try the suggestions in your link and post the results


    Also, run sfc /scannow from an admin command prompt.
    Yes Done, several times
      My ComputerSystem Spec

  6.    27 Dec 2016 #6

    Thanks to all for your comments.
    I think I fixed the problem. I downloaded another ISO from Window's download page and used a program called EZBOOT to install it. I tested it in two computers and so far everything seems to be working. The only issue left is permissions (or lack off), but I had that issue before. I will post that problem later.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Adding a user causes EDGE to hang in User Accounts and Family Safety
After a fresh installation of Windows 10 Home 32-bit I added a second user using adding another person, not a family member. That went OK and I went back to some web browsing with EDGE. Within a few minutes EDGE hung and I lost the keyboard and...
Here are the steps I took. Please tell me if I should have done differently. 1. On the server end add the user and computer to the domain in advance. 2. Fresh install windows 10 and make the first username Admin. 3. Once at desktop rename...
After creating a second administrater user account with an existing MS account, the new desktop starts with Dock display of short cuts including Edge, Trash etc. Could find no refference to this display. After I sign off from the new account, I...
Have just upgraded my Surface Pro 2 with Win 10 Pro from Win 8.1. Tablet is a domain machine and the upgrade all went fine. The tablet was originally bought using my MS account and in the registry it has entries saying my MS account name (ie: my...
Problem adding work account to my user account in User Accounts and Family Safety
It worked a couple days ago, but I had to do a restore. Now, when I try to modify my account settings (Settings>Accounts>Your Account>Add work or school account) it connects to my work to complete the sign in, but instead of getting a confirmation,...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 01:39.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums