Settings / Accounts Page Crashes and Does Not Load

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 8
    Windows 10
       #1

    Settings / Accounts Page Crashes and Does Not Load


    Hi there

    Got a niggly problem with my W10 Pro install. It's not a show stopper but any advice would be appreciated.

    As the title says, if you go into Settings, Accounts, it does not load. I've got no idea where to start. It's irritating more than anything but I'd like to get it fixed.
      My Computer


  2. Posts : 5,442
    windows 10 Pro ver 21H2 build 19044.1348
       #2

    Troubleshooting suggestion :

    Run a system file check to look for corrupted files. It will try to do repair if any found.

    Right click at Start button > click Command Prompt (Admin) > at the flashing prompt, copy/paste this.......
    sfc /scannow

    > press Enter.
    It will take quite sometime.
    When finished, it will give you one of the 3 reports...............(paraphrasing)
    1. No integrity violation.
    2. Found corrupt files and repair successful.
    3. Found corrupt files but unable to repair.

    If the report is #1, your solution lies elsewhere.
    If the report is #2, check if your problems have been resolved.
    If the report is #3, use this method................
    In the same Command Prompt (Admin) windows, copy and paste this command...........

    dism /online /cleanup-image /restorehealth

    > press Enter.
    Again it will take some time.
    When finished, it will give you a report.
      My Computer


  3. Posts : 8
    Windows 10
    Thread Starter
       #3

    Thanks David. The /restorehealth failed with an issue with the source files. Currently trying to repair those with an ISO.
      My Computer


  4. Posts : 5,442
    windows 10 Pro ver 21H2 build 19044.1348
       #4

    I know about " sources file could not be found" message. I can help you fix that.

    What do you mean " Currently trying to repair those with an ISO" ?
      My Computer


  5. Posts : 8
    Windows 10
    Thread Starter
       #5

    Thanks again.

    Sorry, the /restorehealth switch failed saying that the source files could not be found. I've hit a bit of a problem now as I've mounted the ISO and pointed at the install.wim file on the mounted ISO. But still the same issue persists. Any ideas?
      My Computer


  6. Posts : 5,442
    windows 10 Pro ver 21H2 build 19044.1348
       #6

    The iso you have has Install.esd. Yes ?
    dism is looking for Install.wim.
    That is why it said " sources file could not be found ".

    Go to Tech Bench link and download the iso which includes the Install.wim

    https://www.microsoft.com/en-us/soft...load/techbench

    Once you have the iso downloaded, right click at the ISO > click Mount > leave it there.
    Then open the elevated command prompt and copy and paste this................

    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:wim:H:\sources\install.wim:1 /limitaccess

    Note : H is the drive where the iso is mounted. Change it if your driver letter is different.

    When it is completed, you should get the report that the operation is successful.
    Now run the sfc /scannow again. It should be ok this time.
      My Computer


  7. Posts : 5,442
    windows 10 Pro ver 21H2 build 19044.1348
       #7

    By the way, which Win 10 version do you have ?

    The older 10240 or the current 10586 ?

    My method posted above will not work if your copy is 10240 version.
      My Computer


  8. Posts : 8
    Windows 10
    Thread Starter
       #8

    davidhk said:
    The iso you have has Install.esd. Yes ?
    dism is looking for Install.wim.
    That is why it said " sources file could not be found ".

    Go to Tech Bench link and download the iso which includes the Install.wim

    https://www.microsoft.com/en-us/soft...load/techbench

    Once you have the iso downloaded, right click at the ISO > click Mount > leave it there.
    Then open the elevated command prompt and copy and paste this................

    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:wim:H:\sources\install.wim:1 /limitaccess
    Note : H is the drive where the iso is mounted. Change it if your driver letter is different.

    When it is completed, you should get the report that the operation is successful.
    Now run the sfc /scannow again. It should be ok this time.
    Hi there,

    Unfortunately, the above hasn't worked. Still getting source files could not be found.

    And yes, I'm on 10586. I downloaded the N ISO (I'm running 10 Pro N)

    i should point out out this is an upgrade from 8.1 about 6 months ago.

    Thanks again.
      My Computer


  9. Posts : 5,442
    windows 10 Pro ver 21H2 build 19044.1348
       #9

    .............Unfortunately, the above hasn't worked.......................

    Please elaborate.
    Does that mean............................
    1. You got the "sources file could not be found " message again ?
    2. Or, it completed successfully but does not help fixing your original problems ?

    Which is it ?
      My Computer


  10. Posts : 8
    Windows 10
    Thread Starter
       #10

    Sorry, to be clear, 1, still got the source files could not be located error message.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 12:42.
Find Us




Windows 10 Forums