Create media for automated unattended install of Windows 10  

Page 39 of 43 FirstFirst ... 293738394041 ... LastLast
  1. hsehestedt's Avatar
    Posts : 1,099
    Windows 10 Pro, 2004
       #380

    Okay, I'm trying again. Let me know if it shows up for your.

    Note: When I preview my message the attachment is showing up.

    EDIT: As soon as I posted the message, my attachment disappears. I'm inquiring with an admin about this.

    oemlogo.zip
    Last edited by Brink; 4 Weeks Ago at 08:09. Reason: attached uploaded file
      My Computers


  2. Posts : 7
    Windows 10x64
       #381

    hsehestedt said:
    Okay, I'm trying again. Let me know if it shows up for your.

    Note: When I preview my message the attachment is showing up.

    EDIT: As soon as I posted the message, my attachment disappears. I'm inquiring with an admin about this.
    Okay, in that case can you please upload the zip file to file sharing hosts like mega or upload.ee

    Regards.
      My Computer

  3. hsehestedt's Avatar
    Posts : 1,099
    Windows 10 Pro, 2004
       #382

    @harisW10, you should see the link now. Brink was kind enough to point out what I was doing wrong and fixed my post, and, yes, it was user error . Apologies for the confusion. Let me know if that image works or not.

    One way or another, we will figure this out!
      My Computers


  4. Posts : 7
    Windows 10x64
       #383

    hsehestedt said:
    @harisW10, you should see the link now. Brink was kind enough to point out what I was doing wrong and fixed my post, and, yes, it was user error . Apologies for the confusion. Let me know if that image works or not.

    One way or another, we will figure this out!
    Greetings @hsehestedt,

    How are you doing there?
    The oemlogo.zip you sent me really works I don't know how.
    Here is the updated answer file which I made again from the very begining:
    autounattend.xml

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
    <settings pass="windowsPE">
    <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <SetupUILanguage>
    <UILanguage>en-US</UILanguage>
    </SetupUILanguage>
    <InputLocale>4009:00004009</InputLocale>
    <SystemLocale>en-IN</SystemLocale>
    <UserLocale>en-IN</UserLocale>
    <UILanguageFallback>en-IN</UILanguageFallback>
    <UILanguage>en-US</UILanguage>
    </component>
    <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <DiskConfiguration>
    <Disk wcm:action="add">
    <CreatePartitions>
    <CreatePartition wcm:action="add">
    <Order>5</Order>
    <Type>Primary</Type>
    <Extend>true</Extend>
    </CreatePartition>
    <CreatePartition wcm:action="add">
    <Order>4</Order>
    <Size>134103</Size>
    <Type>Primary</Type>
    </CreatePartition>
    <CreatePartition wcm:action="add">
    <Order>3</Order>
    <Size>16</Size>
    <Type>MSR</Type>
    </CreatePartition>
    <CreatePartition wcm:action="add">
    <Order>2</Order>
    <Size>100</Size>
    <Type>EFI</Type>
    </CreatePartition>
    <CreatePartition wcm:action="add">
    <Order>1</Order>
    <Size>450</Size>
    <Type>Primary</Type>
    </CreatePartition>
    </CreatePartitions>
    <ModifyPartitions>
    <ModifyPartition wcm:action="add">
    <Format>NTFS</Format>
    <Letter>D</Letter>
    <Order>5</Order>
    <PartitionID>5</PartitionID>
    </ModifyPartition>
    <ModifyPartition wcm:action="add">
    <Format>NTFS</Format>
    <Letter>C</Letter>
    <Order>4</Order>
    <PartitionID>4</PartitionID>
    </ModifyPartition>
    <ModifyPartition wcm:action="add">
    <Order>3</Order>
    <PartitionID>3</PartitionID>
    </ModifyPartition>
    <ModifyPartition wcm:action="add">
    <Format>FAT32</Format>
    <Order>2</Order>
    <PartitionID>2</PartitionID>
    </ModifyPartition>
    <ModifyPartition wcm:action="add">
    <Format>NTFS</Format>
    <Order>1</Order>
    <PartitionID>1</PartitionID>
    <TypeID>DE94BBA4-06D1-4D40-A16A-BFD50179D6AC</TypeID>
    </ModifyPartition>
    </ModifyPartitions>
    <DiskID>0</DiskID>
    <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
    </Disk>
    </DiskConfiguration>
    <ImageInstall>
    <OSImage>
    <InstallTo>
    <DiskID>0</DiskID>
    <PartitionID>4</PartitionID>
    </InstallTo>
    </OSImage>
    </ImageInstall>
    <UserData>
    <ProductKey>
    <Key>VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T</Key>
    </ProductKey>
    <AcceptEula>true</AcceptEula>
    <Organization>Dell</Organization>
    </UserData>
    </component>
    </settings>
    <cpi:offlineImage cpi:source="catalog:c:/users/haris/desktop/install_windows 10 pro.clg" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
    </unattend>


    unattend.xml

    Code:
    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
        <settings pass="oobeSystem">
            <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <InputLocale>4009:00004009</InputLocale>
                <SystemLocale>en-IN</SystemLocale>
                <UILanguageFallback>en-IN</UILanguageFallback>
                <UserLocale>en-IN</UserLocale>
                <UILanguage>en-US</UILanguage>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <OOBE>
                    <HideEULAPage>true</HideEULAPage>
                    <HideOEMRegistrationScreen>true</HideOEMRegistrationScreen>
                    <HideOnlineAccountScreens>true</HideOnlineAccountScreens>
                    <HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
                    <ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
                    <UnattendEnableRetailDemo>false</UnattendEnableRetailDemo>
                </OOBE>
                <UserAccounts>
                    <LocalAccounts>
                        <LocalAccount wcm:action="add">
                            <Group>Administrators</Group>
                            <Description>Main local admin account</Description>
                            <DisplayName>Admin</DisplayName>
                            <Name>Admin</Name>
                        </LocalAccount>
                        <LocalAccount wcm:action="add">
                            <Description>Daily standard account</Description>
                            <DisplayName>Haris</DisplayName>
                            <Group>Users</Group>
                            <Name>Haris</Name>
                        </LocalAccount>
                    </LocalAccounts>
                </UserAccounts>
                <RegisteredOrganization>Dell</RegisteredOrganization>
                <RegisteredOwner>Haris</RegisteredOwner>
                <TimeZone>India Standard Time</TimeZone>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="specialize">
            <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <OEMInformation>
                    <Logo>C:\Windows\System32\oemlogo.bmp</Logo>
                    <Manufacturer>Dell</Manufacturer>
                    <SupportURL>https://www.dell.com/support/home/in/en/inbsd1/</SupportURL>
                    <SupportPhone>080-2510-8037</SupportPhone>
                    <SupportHours>Monday to Friday 9 AM - 6 PM</SupportHours>
                    <Model>Vostro 15 3568</Model>
                </OEMInformation>
                <CopyProfile>true</CopyProfile>
                <OEMName>Dell</OEMName>
                <RegisteredOrganization>Dell</RegisteredOrganization>
                <RegisteredOwner>Haris</RegisteredOwner>
                <TimeZone>India Standard Time</TimeZone>
            </component>
        </settings>
        <cpi:offlineImage cpi:source="catalog:c:/users/haris/desktop/install_windows 10 pro.clg" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
    </unattend>
    Create media for automated unattended install of Windows 10-success.png

    Can you please arrange Dell oemlogo.bmp image for me.
    Thanks for your help & @Kari for its wonderful guide.

    Regards.
      My Computer

  5. hsehestedt's Avatar
    Posts : 1,099
    Windows 10 Pro, 2004
       #384

    Sure, try the attached file and let me know if it works. If it works, I'll let you know what I did.

    NOTE: I have not tested this one myself. If it doesn't work, I'll redo it and test on my system as well.

    oemlogo.zip
      My Computers


  6. Posts : 7
    Windows 10x64
       #385

    hsehestedt said:
    Sure, try the attached file and let me know if it works. If it works, I'll let you know what I did.

    NOTE: I have not tested this one myself. If it doesn't work, I'll redo it and test on my system as well.

    oemlogo.zip
    Lol this is what it looks like @hsehestedt
    https://i.postimg.cc/c4srQppk/Capture.png
    Nevermind I found one & thats fits perfectly.

    Regards.
      My Computer

  7. hsehestedt's Avatar
    Posts : 1,099
    Windows 10 Pro, 2004
       #386

    So that's odd. Don't know why it looked so odd.

    If you want to experiment, here's what I did:

    I wanted to use something that comes with Windows if possible, so I loaded the original PNG file in Paint 3D. resized it to 128 x 128 and saved it as a BMP from Paint 3D.
      My Computers


  8. JeepWillys58's Avatar
    Posts : 9
    Windows 10 Enterprise LTSC 2004
       #387

    Kari said:
    Thanks!




    Honestly, it took closer to 30 hours to write, excluding test installs but including about six hours to try to find what caused this error when I thought I was ready and tested the install media:
    Attachment 161194

    That error message when you get it after running Sysprep means installation has gone beyond salvation, you must start from scratch. At the end I found out, as so often before, that the error was due a stupid newbie mistake I had done.

    In addition, it took a bottle and a half cheap supermarket whisky, two frozen microwave pizzas and about quarter of kilo dark roasted espresso.

    Kari
    Dear friend @Kari,

    First of all, congratulations for your very good job!

    But can you tell me if it is possible in step 4.2 to add the component "FolderLocations" to the International-Core to Pass 7 oobeSystem, in order to direct the "users" and "ProgramData" directory to the data partition (D:\) and free up more space on the system partition? Did you know if it will work?

    Thanks in advanced.
    @JeepWillys58
      My Computer

  9. Kari's Avatar
    Posts : 17,158
    Windows 10 Pro
    Thread Starter
       #388

    JeepWillys58 said:
    But can you tell me if it is possible in step 4.2 to add the component "FolderLocations" to the International-Core to Pass 7 oobeSystem, in order to direct the "users" and "ProgramData" directory to the data partition (D:\) and free up more space on the system partition? Did you know if it will work?
    International-Core? Absolutely not!

    ProgramData folder in Windows 10 cannot be relocated. If you do it, it totally screws your Windows installation.

    To relocate Users folder is easy, I do it every time I redeploy or reinstall Windows 10. Just add the following code to settings pass OobeSystem, under component Microsoft-Windows-Shell-Setup:

    Code:
    <FolderLocations>
    <ProfilesDirectory>X:\Users</ProfilesDirectory>
    </FolderLocations>

    Tutorial: Move Users Folder Location in Windows 10

    Replace drive X: with your preferred drive.

    Notice that the target drive must exist when OOBE starts, so the partition must be created in Part 3 in this tutorial.

    I've relocated the whole Users folder in every Windows installation since early beta days of Vista, never had any issues with it.

    Kari
      My Computer

  10. JeepWillys58's Avatar
    Posts : 9
    Windows 10 Enterprise LTSC 2004
       #389

    Kari said:
    International-Core? Absolutely not!

    ProgramData folder in Windows 10 cannot be relocated. If you do it, it totally screws your Windows installation.

    To relocate Users folder is easy, I do it every time I redeploy or reinstall Windows 10. Just add the following code to settings pass OobeSystem, under component Microsoft-Windows-Shell-Setup:

    Code:
    <FolderLocations>
    <ProfilesDirectory>X:\Users</ProfilesDirectory>
    </FolderLocations>

    Tutorial: Move Users Folder Location in Windows 10

    Replace drive X: with your preferred drive.

    Notice that the target drive must exist when OOBE starts, so the partition must be created in Part 3 in this tutorial.

    I've relocated the whole Users folder in every Windows installation since early beta days of Vista, never had any issues with it.

    Kari
    Hi Dear friend @Kari

    Sorry to just answer now, but I was busy ...

    I really did as you indicated, but when I asked you a question I changed "OobeSystem" for "International-Core" and posted my question wrong, but I add it on "OobeSystem" at the first time.

    Below are my autounattend-MBR.xml For disk with Bios and my unattend.xml for you to see and tell me if everything is correct.

    autounattend-MBR.xml
    Code:
     <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
        <settings pass="windowsPE">
            <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <SetupUILanguage>
                    <UILanguage>pt-BR</UILanguage>
                </SetupUILanguage>
                <InputLocale>0416:00000416</InputLocale>
                <SystemLocale>pt-BR</SystemLocale>
                <UILanguage>pt-BR</UILanguage>
                <UILanguageFallback>pt-BR</UILanguageFallback>
                <UserLocale>pt-BR</UserLocale>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <DiskConfiguration>
                    <Disk wcm:action="add">
                        <CreatePartitions>
                            <CreatePartition wcm:action="add">
                                <Order>1</Order>
                                <Size>550</Size>
                                <Type>Primary</Type>
                            </CreatePartition>
                            <CreatePartition wcm:action="add">
                                <Order>2</Order>
                                <Size>60776</Size>
                                <Type>Primary</Type>
                            </CreatePartition>
                            <CreatePartition wcm:action="add">
                                <Order>3</Order>
                                <Type>Primary</Type>
                            </CreatePartition>
                        </CreatePartitions>
                        <ModifyPartitions>
                            <ModifyPartition wcm:action="add">
                                <Format>NTFS</Format>
                                <Label>WINDOWS SYSTEM</Label>
                                <Letter>C</Letter>
                                <Order>2</Order>
                                <PartitionID>2</PartitionID>
                            </ModifyPartition>
                            <ModifyPartition wcm:action="add">
                                <Format>NTFS</Format>
                                <Label>USERPROFILES</Label>
                                <Letter>D</Letter>
                                <Order>3</Order>
                                <PartitionID>3</PartitionID>
                            </ModifyPartition>
                            <ModifyPartition wcm:action="add">
                                <Active>true</Active>
                                <Format>NTFS</Format>
                                <Label>System Reserved</Label>
                                <Order>1</Order>
                                <PartitionID>1</PartitionID>
                            </ModifyPartition>
                        </ModifyPartitions>
                        <DiskID>0</DiskID>
                        <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
                    </Disk>
                </DiskConfiguration>
                <ImageInstall>
                    <OSImage>
                        <InstallTo>
                            <DiskID>0</DiskID>
                            <PartitionID>2</PartitionID>
                        </InstallTo>
                    </OSImage>
                </ImageInstall>
                <UserData>
                    <ProductKey>
                        <Key>M7XTQ-FN8P6-TTKYV-9D4CC-J462D</Key>
                        <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
                    </ProductKey>
                    <AcceptEula>true</AcceptEula>
                </UserData>
            </component>
        </settings>
        <cpi:offlineImage cpi:source="wim:d:/windowsimagingconfigurationdesigner/iso_files/sources/install.wim#Windows 10 Enterprise" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
    </unattend>
    unattend.xml
    Code:
    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
        <settings pass="oobeSystem">
            <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <InputLocale>0416:00000416</InputLocale>
                <SystemLocale>pt-BR</SystemLocale>
                <UILanguage>pt-BR</UILanguage>
                <UILanguageFallback>pt-BR</UILanguageFallback>
                <UserLocale>pt-BR</UserLocale>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <OOBE>
                    <HideEULAPage>true</HideEULAPage>
                    <HideOEMRegistrationScreen>true</HideOEMRegistrationScreen>
                    <HideOnlineAccountScreens>true</HideOnlineAccountScreens>
                    <HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
                    <ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
                    <UnattendEnableRetailDemo>false</UnattendEnableRetailDemo>
                </OOBE>
                <UserAccounts>
                    <LocalAccounts>
                        <LocalAccount wcm:action="add">
                            <Password>
                                <Value>VwBTAEkATQBfAFUAbgBpAHYAZQByAHMAYQBsAFAAYQBzAHMAQABkAG0ALQBTAFMASQArADIAMAAyADAAKgBQAGEAcwBzAHcAbwByAGQA</Value>
                                <PlainText>false</PlainText>
                            </Password>
                            <Description>Conta Principal de Administrador Local Universal</Description>
                            <DisplayName>Administrador Local Universal</DisplayName>
                            <Name>UniversalLocalAdmin</Name>
                            <Group>Administradores</Group>
                        </LocalAccount>
                    </LocalAccounts>
                </UserAccounts>
                <RegisteredOrganization>Microsoft Corporation</RegisteredOrganization>
                <RegisteredOwner>Microsoft Corporation</RegisteredOwner>
                <TimeZone>E. South America Standard Time</TimeZone>
                <FolderLocations>
                    <ProfilesDirectory>D:\UserProfiles</ProfilesDirectory>
                </FolderLocations>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="specialize">
            <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <OEMInformation>
                    <Logo>\windows\SoftwareDistribution\OEM\OEMLogoSS.bmp</Logo>
                    <Manufacturer>SS.</Manufacturer>
                    <SupportURL>https://www.SS.com/contacts/</SupportURL>
                    <SupportHours>Segunda  Sexta: 08:00 s 19:00</SupportHours>
                    <SupportPhone>(XX) XXXXX-XXXX</SupportPhone>
                </OEMInformation>
                <CopyProfile>true</CopyProfile>
                <ComputerName>SSDESKTOP</ComputerName>
                <TimeZone>E. South America Standard Time</TimeZone>
                <OEMName>Microsoft Corporation</OEMName>
                <RegisteredOrganization>Microsoft Corporation</RegisteredOrganization>
                <RegisteredOwner>Microsoft Corporation</RegisteredOwner>
            </component>
        </settings>
        <cpi:offlineImage cpi:source="wim:d:/windowsimagingconfigurationdesigner/iso_files/sources/install.wim#Windows 10 Enterprise" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
    </unattend>
    I just changed some of the personal information with generic data to preserve my privacy.

    A hug and thanks again.

    Best Regards,

    @ JeepWillys58
      My Computer


 

Tutorial Categories

Create media for automated unattended install of Windows 10 Tutorial Index Network & Sharing Instalation and Upgrade Browsers and Email General Tips Gaming Customization Apps and Features Virtualization BSOD System Security User Accounts Hardware and Drivers Updates and Activation Backup and Restore Performance and Maintenance Mixed Reality Phone


Related Threads
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:58.
Find Us




Windows 10 Forums