Windows 10: Create Windows 10 ISO image from Existing Installation  

Page 6 of 28 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast

  1. Posts : 12,144
    Windows 10 Pro
    Thread Starter
       13 Dec 2016 #50

    fjk61011 said: View Post
    I've installed 14965 in Hyper-V. It won't set up Fast or Slow ring. Says not connected to Internet. I am connected to the Internet so I'm guessing a problem with the servers.

    Time for IV Caffeine.
    I always install using a local account, then when on desktop after installation switch to Microsoft account. That way I get my user profile folder named as I want to instead of five letter abbreviation*from my Microsoft account email.

    What you describe happens often to me in Hyper-V if I forget to switch to Microsoft account before trying to opt in and select ring. A fix is to restart, switch Windows user account to Microsoft account, restart again and now the Insider settings should work.

    On rare occasions I've had to make a new local admin account, sign in to it, switch to Microsoft account and use it to get Insider builds. And, of course, if everything else fails then reinstall and switch to Microsoft account before going to Insider settings.

    When done, when Insider ring has been selected, simply switch back to local account if preferred.

    Kari
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 733
    Windows 1.00 to Windows 10 Pro 64-bit Build 14971.1000
       13 Dec 2016 #51

    Kari said: View Post
    I always install using a local account, then when on desktop after installation switch to Microsoft account. That way I get my user profile folder named as I want to instead of five letter abbreviation*from my Microsoft account email.

    What you describe happens often to me in Hyper-V if I forget to switch to Microsoft account before trying to opt in and select ring. A fix is to restart, switch Windows user account to Microsoft account, restart again and now the Insider settings should work.

    On rare occasions I've had to make a new local admin account, sign in to it, switch to Microsoft account and use it to get Insider builds. And, of course, if everything else fails then reinstall and switch to Microsoft account before going to Insider settings.

    When done, when Insider ring has been selected, simply switch back to local account if preferred.

    Kari
    OK. I'm logged in with MS Account. I'll wait a while longer and see what happens. I seem to recall I had a similar problem when I installed a Build direct to my PC. It solved it self after a bit.

    I think I've got a better grasp of the Tutorial now.
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 12,144
    Windows 10 Pro
    Thread Starter
       13 Dec 2016 #52

    fjk61011 said: View Post
    I seem to recall I had a similar problem when I installed a Build direct to my PC. It solved it self after a bit.
    Got that once again earlier tonight when testing clean install with new ISO made according to Part One of this tutorial and then trying to get Insider builds started.

    You can clearly see that Internet connection is OK:
    Click image for larger version. 

Name:	image.png 
Views:	21 
Size:	90.5 KB 
ID:	113481
    Last edited by Kari; 13 Dec 2016 at 16:28.
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 689
    WinX Pro x64 IP v14986
       13 Dec 2016 #53

    I got the same thing earlier today as well. Created one VM, and then went to change IP settings and it just sat there spinning. Meanwhile, created a second VM and then went to chagne IP settings in it and it was instantaneous. Went back to first VM, and rebooted and change was instantaneous there, too.

    Both VMs ggot 14986 immedaitely as well.
      My ComputersSystem Spec


  5. Posts : 733
    Windows 1.00 to Windows 10 Pro 64-bit Build 14971.1000
       13 Dec 2016 #54

    Kari said: View Post
    Got that once again earlier tonight when testing clean install with new ISO made according to Part One of this tutorial and then trying to get Insider builds started.

    You can clearly see that Internet connection is OK:
    Click image for larger version. 

Name:	image.png 
Views:	21 
Size:	90.5 KB 
ID:	113481
    On fast ring now
      My ComputerSystem Spec


  6. Posts : 12,144
    Windows 10 Pro
    Thread Starter
       13 Dec 2016 #55

    fjk61011 said: View Post
    On fast ring now
    Me too
      My ComputerSystem Spec


  7. Posts : 4,531
    Win 10 Pro x64
       13 Dec 2016 #56

    Trying it right now...

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20161213_184143.jpg 
Views:	44 
Size:	539.6 KB 
ID:	113492

    Edit:
    It took exactly 10 mins to 100%..
      My ComputerSystem Spec


  8. Posts : 12,144
    Windows 10 Pro
    Thread Starter
       13 Dec 2016 #57

    badrobot said: View Post
    Trying it right now...
    If the E: volume labelled Insider is that contains the Windows installation you want to capture, you should be OK

    Just out of interested, which ISO are you doing (standard, one with accounts & pre-installed software or one with pre-installed software only)?


    badrobot said: View Post
    It took exactly 10 mins to 100%..
    With my ailing historic hardware, I am so jealous for you guys with modern rigs...
      My ComputerSystem Spec


  9. Posts : 4,531
    Win 10 Pro x64
       13 Dec 2016 #58

    @Kari , I am doing the one with pre-installed programs with account.

    I ran into a problem which I was able to fix (because I know what to do) but some may find it difficult to sort out.

    After 100% completion of saving the image (install.wim), I restarted back to my Insider installation, and this:

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20161213_190403.jpg 
Views:	50 
Size:	458.1 KB 
ID:	113493

    So I ran the Macrium WinPE and fixed the boot issue and it's ok now.

    But when I boot up on my daily 1607 OS, I lost access to my Data drive which contains 2 partitions for Data and Games.

    Click image for larger version. 

Name:	Access_Denied.PNG 
Views:	25 
Size:	38.0 KB 
ID:	113494

    Click image for larger version. 

Name:	Access_Denied2.PNG 
Views:	27 
Size:	315.6 KB 
ID:	113495

    I had to manually add "authenticated users" to get access back to both partitions:

    Click image for larger version. 

Name:	Access_Denied3.PNG 
Views:	23 
Size:	306.0 KB 
ID:	113496

    Now everything is back to normal but I haven't finished the ISO creation yet.

    You may want to verify if this is an issue with one computer running 2 versions of Windows 10.

    I will have to continue later finishing up the ISO..
      My ComputerSystem Spec

  10.    13 Dec 2016 #59

    Hi,

    You may want to verify if this is an issue with one computer running 2 versions of Windows 10.
    Oh yeah, that's really confusing to Windows (not just W10) when running two Win installsl inside the same box.
    I avoid that as much as possible but when messed up I install and run Sysinternals subinacl.msi to rese the default authentication permissions.

    Removing the assigned drive letter to the one not in use often helps as well.

    Cheers,
      My ComputersSystem Spec


 
Page 6 of 28 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast

Related Threads
Backup & Restore Create System Image in Windows 10 in Tutorials
How to Create a System Image in Windows 10 A system image is an exact copy of all system disks which can be used to restore your PC to the state it was in at the time the image was made. By default, a system image only includes the drives that...
The error in the title appears when I try to format my C partition to install windows 10 there. This error does not appear when I install windows 7,I just formatted and installed 7 successfully however it doesn't work for Windows 10. Specs 2.9 GHZ...
Hi, I have seen posts that are partially related to my question, but do not answer all of my questions. Here the situation: GOAL: Create a dualboot system with a clean WIndows 10 installation on SSD while keeping my regular Windows XP for as...
Windows 10 Create System Image in Backup and Restore
Windows 10 build 10586 x64. When I try to create a System Image I find that Windows 8.1 and Windows 10 are both selected. How Do I just create a system Image for Windows 10
I had a kali linux installed in my computer. Then I tried to install Windows 10 using a bootable USB drive. (I created it by downloading the windows 10 ISO and then creating USB drive using Rufus.) But when I was trying to install windows 10, it...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:42.
Find Us