Backup and Restore with Macrium Reflect  

Page 10 of 108 FirstFirst ... 891011122060 ... LastLast
  1. simrick's Avatar
    Posts : 16,108
    W10Prox64
       #90

    Gonna try that TC. Thanks.
      My Computer

  2. simrick's Avatar
    Posts : 16,108
    W10Prox64
       #91

    f14tomcat said:
    @simrick - try installing MR on top of itself. You'll get a repair option and it will rewrite it's files & dll's, etc. That's fixed goofy problems for me with MR. Something this time going to 1665 thru the auto-update process didn't quite do right. I know it's multiple machines.

    P.S. - I had to install MR on top of itself because VSS broke randomly. I do not get your situation when I take the create option. It clicks right thru to this:

    Attachment 116349
    Well, I can't install on top of the installation, only "repair" - and that doesn't solve my problem. I guess I'll leave it - it's not hurting anything. Good to know I'm not the only one with this problem though.


    Backup and Restore with Macrium Reflect-image.png
      My Computer

  3. CountMike's Avatar
    Posts : 18,369
    W10+Developer Insider + Linux
       #92

    It's only WindowsPE it wants to update.
      My Computers

  4. f14tomcat's Avatar
    Posts : 53,175
    Multi-boot Windows 10 - RTM, RP, Beta, and Insider
       #93

    simrick said:
    Well, I can't install on top of the installation, only "repair" - and that doesn't solve my problem. I guess I'll leave it - it's not hurting anything. Good to know I'm not the only one with this problem though.


    Backup and Restore with Macrium Reflect-image.png
    Try the Rebuild option once. See if that tickles some flag to make it behave. Never can tell....fickle computers.................
      My Computers

  5. cereberus's Avatar
    Posts : 12,014
    Windows10
       #94

    simrick said:
    Anyone notice this? I have made recovery media on three different W10 systems (2x64+1x86) - all updating to v6.3.1665 each time. Then, when I go back, it wants to update the rescue media again to the same version, over and over and over.
    Yeah - had same problem. I always create iso first, then write to a flash drive (accessing the Rescure drive creation menu twice).

    Normally, it updates Rescue Media once, but now it does it each time you access the menu. Annoying.
      My Computer

  6. f14tomcat's Avatar
    Posts : 53,175
    Multi-boot Windows 10 - RTM, RP, Beta, and Insider
       #95

    cereberus said:
    Yeah - had same problem. I always create iso first, then write to a flash drive (accessing the Rescure drive creation menu twice).

    Normally, it updates Rescue Media once, but now it does it each time you access the menu. Annoying.
    Do a rebuild. See if that fixes. I have done so, and I don't get this issue.

    Backup and Restore with Macrium Reflect-2017-01-09_08h23_26.png
      My Computers

  7. simrick's Avatar
    Posts : 16,108
    W10Prox64
       #96

    SIW2 said:
    The existing media is 1607, yet it still does this:

    Attachment 116344
    Thanks for confirming!
      My Computer

  8. simrick's Avatar
    Posts : 16,108
    W10Prox64
       #97

    CarlSD said:
    Yep... same here.

    I always make 2 recovery media on USB sticks and it does exactly the same in Windows 10 and Windows 7.

    Seems to be a 'bug' in the latest version of Macrium Reflect. The previous version (6.3.1549) doesn't do it.

    I was going to post about it on the Macrium Reflect forums but I'm using the free version and it seems you need to be using the paid version to register and post there.
    Thanks for confirming!
      My Computer

  9. simrick's Avatar
    Posts : 16,108
    W10Prox64
       #98

    cereberus said:
    Yeah - had same problem. I always create iso first, then write to a flash drive (accessing the Rescure drive creation menu twice).

    Normally, it updates Rescue Media once, but now it does it each time you access the menu. Annoying.
    Exactly the same thing I do.
    f14tomcat said:
    Do a rebuild. See if that fixes. I have done so, and I don't get this issue.

    Backup and Restore with Macrium Reflect-2017-01-09_08h23_26.png
    Nope, didn't work.
      My Computer

  10. Kari's Avatar
    Posts : 17,434
    Windows 10 Pro
    Thread Starter
       #99

    I've had that happen sometimes on a system where I have added Macrium to Windows boot menu, then a Macrium update has been downloaded and installed:
    Backup and Restore with Macrium Reflect-image.png

    Removing the boot menu entry using BCDEDIT, then adding it again has always resolved the issue for me. Don't ask why, I have not a faintest idea!
      My Computer


 
Page 10 of 108 FirstFirst ... 891011122060 ... LastLast

Tutorial Categories

Backup and Restore with Macrium Reflect Tutorial Index Network & Sharing Instalation and Upgrade Browsers and Email General Tips Gaming Customization Apps and Features Virtualization BSOD System Security User Accounts Hardware and Drivers Updates and Activation Backup and Restore Performance and Maintenance Mixed Reality Phone


  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 14:01.
Find Us




Windows 10 Forums