Windows 10: Users Folder - Move Location in Windows 10

Page 92 of 99 FirstFirst ... 42829091929394 ... LastLast
  1. Kari's Avatar
    Posts : 9,989
    Windows 10 Pro
       2017-01-14 #910

    Astyx said: View Post
    I'm sorry that my explanation wasn't clear. I didn't have any issue when activating the Admin account (see pic).
    OK, I have now re-read your original post and I have to say I don't have a clue what your problem is? If you could activate the built-in admin account, if you could log in to it, then you could have also deactivated other accounts and proceeded?
      My System SpecsSystem Spec

  2.    2017-01-14 #911

    Kari said: View Post
    First, my apologies for not welcoming you to Ten Forums, I didn't notice your previous post was your first one. Here we go: Welcome to Ten Forums Rene

    No, I do not believe that's it in your case, assuming the partitioning was already done when you bought the PC.

    Good to know you found how to factory reset. That being said, I do not recommend you doing this for multiple reasons
    Alright, thank you very much for this detailed explanation
      My System SpecsSystem Spec

  3. Kari's Avatar
    Posts : 9,989
    Windows 10 Pro
       2017-01-14 #912

    renew said: View Post
    Alright, thank you very much for this detailed explanation
    You are welcome.

    In fact, your post gave me a lot to think. I might end up posting a big, red warning in tutorial for Method Two, telling users not to use it on an existing installation if it was not clean installed by user herself / himself, or if machine in question is not "white listed" (example, although I am not a fan of preinstalled operating systems I have tested Method Two on two Asus laptops, both without any whatsoever issues).

    Using Sysprep to relocate the main profile folder Users works perfectly on each and every clean install (Method One in this tutorial). It also works perfectly on an existing system (Method Two) every time that system, Windows, was originally clean installed, and again works perfectly on those pre-installed Windows systems that have no or very few obtrusive unattended setup and other files in place which will be run every time Windows goes to setup (OOBE), as is the case when Sysprep is run.

    If you read this thread through, most issues have been caused by user and resolved. Those few being not resolved are OEM systems and Method Two. Not a fact, just a gut feeling I have based on my own experience is that Dell & HP are the most difficult ones. They have system full of bloatware, unattended answer files and setup scripts all over the system.

    I must think this a bit, what kind of warning I should post. In the mean time, my previous reply to you basically said what I have to say.

    Take care

    Kari
      My System SpecsSystem Spec

  4.    2017-01-14 #913

    Kari said: View Post
    OK, I have now re-read your original post and I have to say I don't have a clue what your problem is? If you could activate the built-in admin account, if you could log in to it, then you could have also deactivated other accounts and proceeded?
    Let me put it differently. I did activate the Admin account without any issue. When I was sending my very first post asking for help, I couldn't log into the Admin account after activation: the screen was pitch black where the only thing visible was the mouse icon. After multiple tries, the Admin account was finally accessible when I log into it. However, the start menu and the Search lost their functionality. I'm quoting Bree "Any account, from the Administrator to a standard user, creates its profile at the first log in. This is based on the default profile, and it seems that it's this that may have a problem. I suspect if you were to try creating a standard user it too would not work." So I tried to create a standard account to verify if she was right. See pictures below.Click image for larger version. 

Name:	AccountCreated 2.JPG 
Views:	4 
Size:	168.1 KB 
ID:	117178
    Click image for larger version. 

Name:	AccountCreated.JPG 
Views:	3 
Size:	96.4 KB 
ID:	117179
    Click image for larger version. 

Name:	AccountCreated 3.JPG 
Views:	4 
Size:	235.1 KB 
ID:	117180
    Click image for larger version. 

Name:	AccountCreated 4.JPG 
Views:	4 
Size:	86.3 KB 
ID:	117181
    So Bree was right. I can't create a standard user. I remembered that in the process of User Folder Relocation video, we are supposed to deactivate the current user before running sysprep and after we need to create a dummy account to proceed. Since I can't create a standard user account, I'm afraid to deactivate my current account and proceed with the relocation process. Let me know if you need more details or more explicit explanation. Thank you.
      My System SpecsSystem Spec

  5.    2017-01-14 #914

    Bree said: View Post
    Welcome to TenForums @Astyx!

    First let me correct you slightly. You didn't 'create' the Administrator account, it was always there. This is a special account that's built in to Windows, you can neither create or delete it. It is an essential part of windows and has privileges no other account has but, by default, it is not active - that means you can't log into it. What you did by following @Kari's video is activate the Administrator account, allowing it to log on.

    Any account, from the Administrator to a standard user, creates its profile at the first log in. This is based on the default profile, and it seems that it's this that may have a problem. I suspect if you were to try creating a standard user it too would not work.

    Repairing the default profile is not something I feel qualified to advise on, but I'm sure someone will be along soon to help.
    Thank you Bree for your response. By the way, you are right. I can't create a standard user account.
      My System SpecsSystem Spec

  6.    2017-01-14 #915

    Astyx, I am by no means an expert. However, I did recently experience some problems with the Start menu in Windows 10. After researching the issue a bit, it became clear that this is not an uncommon problem in Windows 10. My sense is that a number of things can corrupt either the TileDataLayer folder in users/username/AppData/Local which seems to control this functionality or other files that control this functionality. I have personally seen situations where this functionality is lost for some users, but not others. I wonder if your Administrative account has these files corrupted totally separate and apart from this process. By the way, there are several different potential fixes, but in some cases none of them work, and you are forced to reinstall Windows or try to restore to an earlier configuration. I had to use restore to regain the start menu functionality.
      My System SpecsSystem Spec

  7. Bree's Avatar
    Posts : 1,403
    10 Home x64 (1607), Pro x86 (1511 & 1607)
       2017-01-14 #916

    Astyx said: View Post
    Thank you Bree for your response. By the way, you are right. I can't create a standard user account.
    I had feared that, but at least we're closer to a diagnosis now.

    BTW, it's 'he' ('Bree' short for 'Breelander: a man of Bree') but I can understand the confusion.

    Bree. ( a Tolkien fan)
      My System SpecsSystem Spec

  8.    2017-01-14 #917

    johnshaia said: View Post
    Astyx, I am by no means an expert. However, I did recently experience some problems with the Start menu in Windows 10. After researching the issue a bit, it became clear that this is not an uncommon problem in Windows 10. My sense is that a number of things can corrupt either the TileDataLayer folder in users/username/AppData/Local which seems to control this functionality or other files that control this functionality. I have personally seen situations where this functionality is lost for some users, but not others. I wonder if your Administrative account has these files corrupted totally separate and apart from this process. By the way, there are several different potential fixes, but in some cases none of them work, and you are forced to reinstall Windows or try to restore to an earlier configuration. I had to use restore to regain the start menu functionality.
    Thank you Johnshaia for your contribution I think I have a repair disc or something similar somewhere. I just need to find it, lol..
      My System SpecsSystem Spec

  9.    2017-01-14 #918

    Bree said: View Post
    I had feared that, but at least we're closer to a diagnosis now.

    BTW, it's 'he' ('Bree' short for 'Breelander: a man of Bree') but I can understand the confusion.

    Bree. ( a Tolkien fan)
    I'm so sorry Bree
    I have one of my female friend that has the same name so I thought you were a woman. Thank you for letting it slides this time
      My System SpecsSystem Spec

  10. Kari's Avatar
    Posts : 9,989
    Windows 10 Pro
       2017-01-14 #919

    Astyx said: View Post
    So Bree was right. I can't create a standard user.
    Astyx said: View Post
    Thank you Bree for your response. By the way, you are right. I can't create a standard user account.
    Oh this will be a long post!

    There are two kinds of posts here on Ten Forums that I really hate to reply, from the heart of my bottom bottom of my heart: First, those posted by members I know already when replying (from past experience) that they do not tolerate being publicly corrected, shown to be wrong, that for them it is more important not to be corrected and leave false information as is, than to let it be corrected so other users would not get wrong information. In this category I have multiple examples but to not name any fellow members, let's say I am still almost after a year waiting a screenshot of a strange hybrid user account nobody else has ever seen, and apologies for the insults I got when I told such an account does not exist, or correcting peoples misconceptions on subject of digital entitlement and digital Windows licenses. And so on.

    Your post represents that other post type I hate to reply although I know that sometimes I have to, posts from members who go somewhat beyond their knowledge level, thinking the instructions or a told procedures fail, interrupting told chronological flow of actions they are told to follow, when in fact the mistakes done are mostly those by the user.

    Do not take this too personally. I feel responsible for my few tutorials, I feel that I have to reply even when I might be forced to formulate my reply so that my good intentions, positive motives and willingness to assist is taken by the OP as an insult.

    OK, let's start. First, when Sysprep is run it is kind of "mini repair install". It forces Windows to go through so called OOBE mode, also known as Welcome Mode. IF you have any issues with user profile service, Sysprep in most cases fixes it forcing Windows to set itself up again.

    Second, deactivating a user account is never an issue; as long as you can boot to Windows you can always reactivate it.

    Third, in no way does this tutorial or embedded videos tell to do anything else when signed in with built-in admin than deactivate existing user accounts and run Sysprep. I just can't get it, why didn't you simply follow the instructions when you managed to sign in to built-in admin?

    Fourth, when failed to sign in to built-in admin first time, how long did you wait? I've timed that quite often, on mid level i5 Asus laptop it could for instance take up to seven minutes when the built-in admin account has been activated and signed in first time. Most of that time you'll only see a black screen.

    Did you really wait long enough, or did you do something not too clever which might cause corruption like forcing your computer to restart with hard reset, not patient enough to wait a minute or two more? Were you absolutely sure that signing in was not going to work?

    I could go on but I think I already said the important stuff.

    My sincere, profoundly honest recommendation to you is to forget this procedure. Let your Users folder stay on C: drive.

    Kari
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 92 of 99 FirstFirst ... 42829091929394 ... LastLast

Related Threads
Unable to delete folder, unable to change permissions, and unable to get One Drive to read to Documents folder correctly. I have attempted five times and each time it fails. So I try to delete the One Drive folder so I can reboot and try again,...
Solved Cannot move documents folder in General Support
I am trying to move my documents folder from the external drive I put it on before installing Win10. It looks like its going to move, then says its done but nothing has moved. Any ideas?
Solved Startup Folder Location in General Support
Exactly where is the Startup Folder for Windows 10 located? Thank you.
Hello, Has anyone had any trouble linking the C:\users folder on another machine? I have successfully done this all the last 3 installs of windows I have done following these instructions: How To Change User Profile Location in Windows 8 without...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 10:30.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums