"The audio service is not running" -- speaker icon has red "x" on it..


  1. Posts : 8
    Windows 10 Pro 64-bit
       #1

    "The audio service is not running" -- speaker icon has red "x" on it..


    So after the most recent Windows 10 update, my sound started acting up. At first, the front headphone jack didn't even work anymore. I reinstalled my Creative Sound Blaster Z driver and it started working again.

    However, another problem persists. After a system restart, the speaker icon in the system tray has a red "x" next to it. When I mouse over it, it says "The audio service is not running". When I click the speaker icon, it searches for problems and then my sound magically starts working and the red x disappears.

    It seems to be fine after this, but, the problem re-occurs whenever I restart my computer. I've already checked the two Windows audio services that people say to make sure are set to "automatic" (mine already were).

    Where do I go from here? This is really annoying.
      My Computer


  2. Posts : 8
    Windows 10 Pro 64-bit
    Thread Starter
       #2

    Apparently my computer won't shut down now
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:44.
Find Us




Windows 10 Forums