No sound & speakers missing in Playback Devices

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 8
    Win 10
       #1

    No sound & speakers missing in Playback Devices


    I have no sound on my new Windows 10 PC.
    Things I've tried:
    1) Uninstalled and reinstalled sound drivers with multiple restarts
    2) Checked power is connected
    3) Checked speakers are connected via the green jack
    There's another fix I was trying in the Playback Devices window but when I look there, my speakers aren't even displayed.

    No sound & speakers missing in Playback Devices-untitled.png

    Thanks.
      My Computer

  2. dencal's Avatar
    Posts : 3,077
    W10 Pro + W10 Preview
       #2

    Open Settings, then Devices...is it Bluetooth?....if not click on Connected Devices, then Add Devices.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails No sound & speakers missing in Playback Devices-blue.png  
      My Computers


  3. Posts : 8
    Win 10
    Thread Starter
       #3

    This is the only thing which appears when I click 'add device'. The speakers aren't Bluetooth and work fine with my other PC which is Win 7. Nice sig btw.

    No sound & speakers missing in Playback Devices-untitled2.png
      My Computer

  4. AndreTen's Avatar
    Posts : 24,750
    Windows 10 (Pro and Insider Pro)
       #4

    Hi RC!

    You don't have drivers for sound card. Only HDMI connection is shown.

    What motherboard do you have? There is a reason, you can put all your hardware data in your profile - it's a lot easier to give advice.
      My Computers

  5. dencal's Avatar
    Posts : 3,077
    W10 Pro + W10 Preview
       #5

    See attachment....click on sound on Taskbar.....on right side top ^....click on arrow as shown....any other options?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails No sound & speakers missing in Playback Devices-sp.png  
      My Computers


  6. Posts : 8
    Win 10
    Thread Starter
       #6

    AndreTen said:
    Hi RC!

    You don't have drivers for sound card. Only HDMI connection is shown.

    What motherboard do you have? There is a reason, you can put all your hardware data in your profile - it's a lot easier to give advice.
    Hi! Device manager says my sound card drivers are up to date though? I have updated my system specs.
      My Computer



  7. Posts : 8
    Win 10
    Thread Starter
       #7

    dencal said:
    See attachment....click on sound on Taskbar.....on right side top ^....click on arrow as shown....any other options?
    Unfortunately there is not even an arrow there.

    No sound & speakers missing in Playback Devices-untitled3.png
      My Computer

  8. dencal's Avatar
    Posts : 3,077
    W10 Pro + W10 Preview
       #8

    Can only suggest you check all connections on both computer and speakers....try removing them all and reinstalling.
      My Computers

  9. AndreTen's Avatar
    Posts : 24,750
    Windows 10 (Pro and Insider Pro)
       #9

    RC 1832 said:
    Hi! Device manager says my sound card drivers are up to date though? I have updated my system specs.
    Are you sure the drivers are for your ASUS Xonar? Because in your picture above there is output to your HDMI (AMD graphic card), which can be used for connection to TV (mostly).

    Did you install drivers from ASUS: www.asus.com/Sound-Cards/Xonar_DGX/HelpDesk_Download/ pick drivers for WIN 10 64bit.

    If you already installed those drivers, uninstall them and reinstall, if nothing changes, try with Revo uninstaller.

    Edit: you have great sound card on your motherboard. You can remove your PCI-e card and use integrated... If you disabled it, you maybe connected your speakers with integrated output...
      My Computers


  10. Posts : 8
    Win 10
    Thread Starter
       #10

    AndreTen said:
    Are you sure the drivers are for your ASUS Xonar? Because in your picture above there is output to your HDMI (AMD graphic card), which can be used for connection to TV (mostly).

    Did you install drivers from ASUS: www.asus.com/Sound-Cards/Xonar_DGX/HelpDesk_Download/ pick drivers for WIN 10 64bit.

    If you already installed those drivers, uninstall them and reinstall, if nothing changes, try with Revo uninstaller.

    Edit: you have great sound card on your motherboard. You can remove your PCI-e card and use integrated... If you disabled it, you maybe connected your speakers with integrated output...
    I uninstalled with Revo then reinstalled the drivers. My speakers actually show in 'Playback devices' now but still no sound.

    Is your suggestion to now remove the Asus card entirely and use the integrated card?
      My Computer


 
Page 1 of 2 12 LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:32.
Find Us




Windows 10 Forums