VIA HD Audio doesn't switch between speakers/headphones

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

  1. Posts : 26
    Windows 10 & Linux Mint 17.2
       #11

    lvgandhi said:
    Mine is also ASUS S400CA. With new driver mic not working.
    I tried old method of uninstalling all drivers and rebooing. Then also mic is not working.
    Now more problem than solution.
    I had trouble with it not showing, I just reinstalled the driver over again and it worked. I had to do that twice I just finally did a clean install from W10 and it happened to me but it was an easy fix!
      My Computer


  2. Posts : 2
    Windows 10
       #12

    lvgandhi said:
    Mine is also ASUS S400CA. With new driver mic not working.
    I tried old method of uninstalling all drivers and rebooing. Then also mic is not working.
    Now more problem than solution.
    It seems that VIA's site is updated. The following driver fixed things for me on my Asus S400C.

    VIA Drivers and Support Packages Download
      My Computer


  3. Posts : 6
    Windows 10 Pro
       #13

    nnavidson said:
    It seems that VIA's site is updated. The following driver fixed things for me on my Asus S400C.

    http://download.viatech.com/DriverDownloadSubmitAjaxSvl

    The link that you provided won't work, possibly because you selected all the options and then proceeded and copied & pasted the link here. So it is showing an error.

    Here is the link that will work. Just select Windows 10 from the drop-down menu.

    VIA Drivers and Support Packages Download
      My Computer


  4. Posts : 500
    windows 10 (x64) Home 20H2 19042.844
       #14

    has any one installed new one( in S400CA) and mic works.
    How to find which VIA chip we have?
      My Computer


  5. Posts : 6
    Windows 10 Pro
       #15

    lvgandhi said:
    has any one installed new one( in S400CA) and mic works.
    How to find which VIA chip we have?
    Just google your Motherboard model, and go to the manufacturer's website, their, go to specifications and you'll see the VIA Audio model number!
      My Computer


  6. Posts : 37
    Windows 10 Home 64bit
       #16

    lvgandhi said:
    has any one installed new one( in S400CA) and mic works.
    How to find which VIA chip we have?
    Yes, I've installed, and now mic works, and also automatic switch between internal speakers and headset plugged in the jack. The VIA Check software doesn't works, so when a headset is plugged no one pop-up window appears, but everything works now.
      My Computers


  7. Posts : 500
    windows 10 (x64) Home 20H2 19042.844
       #17

    tulving said:
    Yes, I've installed, and now mic works, and also automatic switch between internal speakers and headset plugged in the jack. The VIA Check software doesn't works, so when a headset is plugged no one pop-up window appears, but everything works now.
    Is your machine S400CA?
    How did you you proceed in installing new driver?
      My Computer


  8. Posts : 37
    Windows 10 Home 64bit
       #18

    lvgandhi said:
    Is your machine S400CA?
    How did you you proceed in installing new driver?
    Yes it is, if you click on "My System Specs" you can see I've a Asus VivoBook S400CA, the one with Intel Core i3 and 4GB of ram (I've upgraded with other 4GB), and a mechanical hard disk of 500 Gb.
    First I've unistalled the VIA componets on Input/output devices and the VIA HD Audio on Audio/Video/Play controllers, and VIA Platform from apps. Then, without rebooting, I've installed the new VIA package driver.
    Then rebooted, and rebooted again just to be sure Windows 10 doesn't overwrite/change something.
    Don't go to see which driver you have on the VIA input/output devices or in Audio/Video/Play controllers, because an alert that hardware has changed appears, and then it mess up again (mic doesn't work), and you need to do again all the procedure to fix it.
    Hope also on your pc it will fix your issue.
      My Computers


  9. Posts : 1
    Windows 10 64
       #19

    VIA HD Audio Problem


    Tomas said:
    It fixed the problem, thank you
    I have had the same problem, I download the new VIA driver package yesterday and it worked, for a while, then about noon today, just out of the blue Windows 10 decides to just uninstall the VIA drivers and replaced them with Windows 10 Audio drivers (I'm reading a story on ESPN, the screen go blank for 10 seconds and blam) and I had gone back to having headphones as the default output device even though my headphone are unplugged and are on the other side of the room. I went into device manager and deleted the Windows Audio drivers and reinstalled the the VIA drivers, after a restart the Via drivers are back and everything is working as expected, for now.

    http://download.viatech.com/DriverDownloadSubmitAjaxSvl
      My Computer


  10. Posts : 1
    windows 10
       #20

    erpster4 said:
    can you guys with VIA audio try this big driver package recently posted online? the zip file is almost 300Mb in size. VIA doesn't have that posted on the VIA downloads site and their web site does not even list Windows 10 on there.
    Not working on my laptop asus g75v i have via audion, you need to switch between the speaker and headset, it's not automatically switch between this two.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 17:57.
Find Us




Windows 10 Forums