No sound when connecting and disconnecting USB devices

  1. hello10's Avatar
    Posts : 204
    Windows 10 Home x64
       #1

    No sound when connecting and disconnecting USB devices


    There's no sound when I connect and disconnect USB devices. The sounds used to work until one or two weeks ago. I am not sure if the other event sounds work or not, but I can use media players without issues.

    If I check the Sounds tab under Settings, I can see the event sounds are enabled. They also play on the speaker if I click test them. I can find no problem with sound drivers.

    I am using Build 17763.720.
      My Computer

  2. dalchina's Avatar
    Posts : 32,579
    Win 10 Pro (1903) (2nd PC is 21H1)
       #2

    Hi, this includes an answer explaining how it's meant to work (FYI)
    When i put my usb flash drive in nothing happens, but there is sound for usb - Super User

    In a solved thread here, the user used a System Restore point to restore the notification.

    I suppose you could try uninstalling the root hubs in Dev Manager and rebooting.
      My Computers

  3. hello10's Avatar
    Posts : 204
    Windows 10 Home x64
    Thread Starter
       #3

    Thanks for the reply. I wouldn't perform a System Restore simply because there're no sounds when inserting and removing a USB device. Right now, I suspect it's caused by a bug from a KB update.
      My Computer

  4. dalchina's Avatar
    Posts : 32,579
    Win 10 Pro (1903) (2nd PC is 21H1)
       #4

    If you suspect that, you could check your Update History and see if you received one around the time this started, then try uninstalling it.

    Also check the News section for that update.

    (There was an update that broke some USB devices in 2018 for 1709, but that's different and by way of a parallel).

    Also consider that MS has started offering (apparently) 1903 to 1809 users. You could expect this to be fixed when upgrading.
      My Computers

  5. hello10's Avatar
    Posts : 204
    Windows 10 Home x64
    Thread Starter
       #5

    I found the fix for my problem. It's a post by WareNetwork2000. Thank you.
      My Computer

  6. dalchina's Avatar
    Posts : 32,579
    Win 10 Pro (1903) (2nd PC is 21H1)
       #6

    Ah, you mean no system sounds were working- not just those for a USB device.

    Glad it's solved.
      My Computers


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:23.
Find Us




Windows 10 Forums