No sound from Sub in 5.1 setup using Realtek

Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1.    #11

    One other thing that I forgot to mention is your EQ. Make sure the bass, if you have an option, is not set to off.
    Here is mine from Sonic Studio that is an enhancement to Realtek that was provided by ASUS (My motherboard vendor).
    Click image for larger version. 

Name:	Capture.JPG 
Views:	1 
Size:	37.0 KB 
ID:	227367
      My ComputersSystem Spec

  2.    #12

    fireberd said: View Post
    On a 2.1 system the bass is a function of the speakers. You only have one audio feed to the speakers and the speaker system, internally, amplifies all the frequencies. If the 2.1 doesn't work properly in the Laptop or this desktop its a problem with the speaker system and not the PC's.
    Ok that is not surprising, I just hauled them out for a quick test, they are pretty old.
      My ComputerSystem Spec

  3.    #13

    fireberd said: View Post
    One other thing that I forgot to mention is your EQ. Make sure the bass, if you have an option, is not set to off.
    Here is mine from Sonic Studio that is an enhancement to Realtek that was provided by ASUS (My motherboard vendor).
    Click image for larger version. 

Name:	Capture.JPG 
Views:	1 
Size:	37.0 KB 
ID:	227367
    I have an ASUS board, can I get this Sonic Studio?
      My ComputerSystem Spec

  4.    #14

    Put your subwoofer jack into rear pair output and vice versa. Test all sounds. Then you will know where the issue lays.
      My ComputerSystem Spec

  5.    #15

    I have fixed this issue.

    I turned the Format to 24Bits, 48000 Hz to combat a audio glitch in Anthem
    When I turned it back up to 24Bits, 192000 Hz everything started working again.

    Thank you for the help.
      My ComputerSystem Spec


  6. Posts : 414
    Windows 7 Home Premium x64
       #16

    Paradoxnz said: View Post
    I have an ASUS board, can I get this Sonic Studio?
    No, Paradoxnz (but at least you found the problem & fixed it)

    your ASUS board does not support Sonic Studio as that will not work with the X99-E WS board.

    Here are the audio specs of X99-E WS from ASUS

    • AudioRealtek® ALC1150 8-Channel High Definition Audio CODEC featuring Crystal Sound 2
      - Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking, Front Panel MIC Jack-retasking
      - High quality 109 dB SNR stereo playback output (Line-out at rear) and 104 dB SNR stereo playback input (Line-in)
      - High-fidelity audio OP AMP(s)
      Audio Feature :
      - DTS Ultra PC II
      - DTS Connect
      - Optical S/PDIF out port(s) at back panel
      - BD Audio Layer Content Protection
      - Audio Shielding: Ensures precision analog/digital separation and greatly reduced multi-lateral interference
      - Dedicated audio PCB layers: Separate layers for left and right channels to guard the quality of the sensitive audio signals
      - Audio amplifier: Provides the highest-quality sound for headphone and speakers
      Premium Japanese-made 12K hours capacitors
      - Absolute Pitch 192khz/24bit true BD lossless sound
      Separate layer for left and right track, ensuring both sound deliver equal quality
    the board that fireberd is using is different because his specific model has sonic studio support which should be noted in the board's specs on the asus web site
      My ComputerSystem Spec

  7.    #17

    I see thank you
    I only wanted it as another way to possibly fix this issue but its unnecessary now.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Related Threads
So I just installed windows 10 on my Asus N55SL (previously running windows 7), for the most part it works great however I am having trouble getting sound to play. I have tried installing the latest realtek HD audio drivers but thishas not helped at...
REALTEK Sound Driver in Sound & Audio
Hi guys I got WINDOWS 10 x64 , I was wondering , how is it possible to find out what the MYSTERY -DB Settings of each of the knobs are ? It tells us the BANDS but the -DB's ? Any help ? Thanks
Windows notification sounds gets distorted (Playback devices--Test sound), usually when opening youtube in firefox, currently using default win drivers (tried realtek drivers with no luck). When that happens i have to go into playback ...
Realtek sound problem in Sound & Audio
Hi guys, can someone help me find if there is a realtek driver for win10 that supports DTS neo. I was forced to go back to win7 for that matter. Once i used one driver that worked with win 10 but i lost it and can't find compatible now:)
RealTek HD sound problem in Drivers and Hardware
Hello, I've been installing the latest drivers from realtek audio, both from Reaktek website and automatic updates. Whenever I install it the sound is bugged. I hear trash noise and the volume is super low. I have to revert back to the windows 10...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 07:34.
Find Us