Windows 10: HTML links in Outlook (office) 2016 taking a long time to open. Solved

Page 2 of 2 FirstFirst 12

  1. Posts : 6,059
    Windows 10 Pro Build 1709
       03 Dec 2017 #11

    Good luck. Wonder what was causing glitch. The wonders of Windows..... we will never know.
      My ComputerSystem Spec

  2.    03 Dec 2017 #12

    Didn't help? Just started a third clean install of 10 Pro on that PC in an attempt to get things working correctly. Same thumb drive I used on my laptop, MCT x86x64 multi.
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 6,059
    Windows 10 Pro Build 1709
       03 Dec 2017 #13

    Well when I have an Outlook question I head to slipstick.com
      My ComputerSystem Spec

  4.    03 Dec 2017 #14

    Same deal, I have no idea why its like this on this PC and not my laptop?
      My ComputerSystem Spec

  5.    03 Dec 2017 #15

    Hmmm gotta say I'm stumped as well... my first thought was drivers -- seeing it's working on another machine, but I can't think which ?
      My ComputerSystem Spec

  6.    03 Dec 2017 #16

    The laptop is AMD APU AMD GPU. The desktop is AMD CPU NVidia graphics. I had originally just upgraded Windows 10 when the Fall update came down the pipe. Outlook worked fine after that. I had a few other glitches though, duplicate folders for my user folders. Documents, Pictures, etc. I had moved the locations and the update restored the original folders and left my moved locations in the mix. Trying to move the folders again coughed up some weird message alone the lines of if you do this you can't undo it or change it. I just left it like that. Some other things cropped up so I decided to just clean install the FU. That's when things went south on me. I'm reinstalling office, again, after doing an uninstall. This time I'm going with the 32 bit version from a freshly downloaded ISO. Up until now I've been running setup64. Pulling at straws now. If that doesn't work I'll try disabling add ins I guess?
      My ComputerSystem Spec

  7.    03 Dec 2017 #17

    That appears to have fixed it. Links open almost instantaneously. Time for a
      My ComputerSystem Spec


  8. Posts : 6,059
    Windows 10 Pro Build 1709
       03 Dec 2017 #18

    So are you saying the 32 bit is fine and it was the 64 bit that was causing the weirdness?
      My ComputerSystem Spec

  9.    03 Dec 2017 #19

    Caledon Ken said: View Post
    So are you saying the 32 bit is fine and it was the 64 bit that was causing the weirdness?
    Yes, it would appear so. Complacency on my part, I guess. Always worked in the past so why not now? 64 bit version of Windows so why not the 64 bit version of office? See the thing is if you just run setup from the root of the ISO, you just get 32 bit. It never asks if you want to install the 64 bit version. To get that you have to go into the office folder and run setup64. Which has just become habit for me. I always just mount the ISO and I have autorun turned off. Live and learn.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Related Threads
Solved System Restore taking a long time in Backup and Restore
I am trying to use system restore but the screen has said that it is restoring the system for a very long time. My old windows XP computer seemed to do it very quickly. Do I just wait ? Would turning the computer off cause problems ?
Just upgraded from Windows 10 (1511) to the anniversary edition. When I try to create a new Wordpad or Notepad document, several minutes pass before the document pops up. A pre-existing file pops open upon command as usual. Other pgms may...
Howdy: How do I configure MS Office 2016 Pro Plus (specifically Word, but also PPT, Excel, Pub) to open embedded hyperlinks in my default browser, Firefox, under Win10/Pro? Yes, Firefox is properly configured everywhere I know to look as the...
Solved Win 10 taking a really long time to boot in Performance & Maintenance
I have a Dell Inspiron 3531 with the Windows 10 free upgrade (Home edition) and an Intel Celeron N2830. Since a couple of days, my laptop is taking a really long time to start up. After it powers on, there is a blank screen for 1-2 minutes before...
Hi, folks. Everytime I press the rest button in my case and Windows (is supposed to) load, after Windows 10 icon, it gets black. Once it got black for a looong time and I had nothing more to do than reset settings. So, I lost all my applications...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:39.
Find Us