Windows 10: Icons missing for Calc/Edge/Mail etc after last update

  1.    28 Nov 2017 #1

    Icons missing for Calc/Edge/Mail etc after last update


    I'm battling to try and work this one out. It appears that after the last major update, the icons are screwed up:

    Here is what I get on my start bar:

    Click image for larger version. 

Name:	2017-11-28 at 11-18-23.jpg 
Views:	2 
Size:	12.7 KB 
ID:	165890

    The first blank one is "Mail", and as you can see it has no icon. The 2nd one is Edge (open), and again you can see it has no icon.

    I have the same problem on the

    Click image for larger version. 

Name:	error3.png 
Views:	26 
Size:	23.8 KB 
ID:	165891

    Click image for larger version. 

Name:	errro2.png 
Views:	26 
Size:	37.1 KB 
ID:	165892

    It's driving me nuts. I've tried quite a few solutions found online, but nothing seems to work. Has anyone else encountered this problem since the last update?

    TIA

    Andy
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 344
    Windows 10 Professional 64bit
       28 Nov 2017 #2

    You should be able to follow this guide here to resolve the problem:

    Reinstall and Re-register Apps in Windows 10 Performance Maintenance Tutorials
      My ComputerSystem Spec

  3.    29 Nov 2017 #3

    Hi,

    I tried the command, and it seemed to run through ok (minus the error below), but it still didn't fix it:

    PowerShellCopyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.PS C:\WINDOWS\system32> Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}Add-AppxPackage : Cannot find path 'C:\AppXManifest.xml' because it does not exist.At line:1 char:28+ ... | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.I ...+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : ObjectNotFound: (C:\AppXManifest.xml:String) [Add-AppxPackage], ItemNotFoundException + FullyQualifiedErrorId : PathNotFound,Microsoft.Windows.Appx.PackageManager.Commands.AddAppxPackageCommandPS C:\WINDOWS\system32>
    Any ideas? I really don't want to have to do a full rebuild of this machine, as it's such a pig with all the drivers and software I would have to re-install

    TIA

    Andy
    Last edited by Brink; 29 Nov 2017 at 09:15. Reason: moved to original thread
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Hello, After a recent update , many of my applications show blank files or default application icons. This includes Skype, Office and VLC media player; as of yet I am unable to find what links these applications: 61877 From searching online,...
After doing a clean install of Win 10 Pro and activating the insider version I did the first updates and Edge no longer has icons in the black bar at the top of the page on the xfinity home page. No tools, mail nothing. Anyone else have this...
I've got missing start menu icons following the Creators Update, coming and going on boot ups. Anyone else?
I'm posting this in case it helps others encountering the same problem. I spent three or four days on this without success. Google searches on this forum and generally on the web and Microsoft came up with no working solution - although it appears...
50520Whats the deal? How do I get back the adobe pdfs? Currently the pdfs open in the edge browser only. Very annoying.
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 05:21.
Find Us