Windows 10: Anybody experiencing sudden loss of apps Win10 Build 10162 Solved


  1. Posts : 14
    Windows 10 Pro X64 (WIB 10547)
       06 Jul 2015 #1

    Anybody experiencing sudden loss of apps Win10 Build 10162


    Over the weekend everything was fine until I turned on my Microsoft Surface first thing this morning and the menu list on the left has vanished...? The apps are not working and it's asking me to reinstall them all but when I do it doesn't work...? I would take a guess that they're corrupt for some bizarre reason. I'm not sure if this is only related to Microsoft Surface or has anybody else experienced the same problem. I'm not bothering with 10163 as it's very buggy so I will wait until 10164 or 10165 whatever the next number will be...?

    Please see below attached image...
    Click image for larger version. 

Name:	Win10_Corrupt_Apps.png 
Views:	21 
Size:	220.1 KB 
ID:	23470
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 92
    64-bit 10240 10 Pro
       06 Jul 2015 #2

    Not me, I still have them.
      My ComputerSystem Spec

  3.    06 Jul 2015 #3

    I had the menu items disappear on one install after I had messed around with whether to show recent items or not. It did not come back until the next update.

    I have not had the Apps stop working as you show.
      My ComputerSystem Spec

  4.    06 Jul 2015 #4

    something to do with the apps store?
      My ComputerSystem Spec


  5. Posts : 14
    Windows 10 Pro X64 (WIB 10547)
    Thread Starter
       06 Jul 2015 #5

    batlhilz said: View Post
    something to do with the apps store?
    Many thanks for the impute guys...

    Indeed it was... For some bizarre reason all the 29 downloads that should have installed actually corrupted all 29 apps which was the cause of the problem. So I had to go into Windows PowerShell and I managed to reinstate all the apps and now they are all working again...

    It was a corruption with Microsoft Store that caused the problem. Windows PowerShell is so underrated. I don't know why Microsoft hide it away when it is such a powerful and very useful tool... well I say that, if you know what you are doing then it's a walk in the park, speaking metaphorically that is.

    All back up and running again... There is still a lot of bugs to contend with and a lot of polishing and fixes to contend with and we are still a long way off from July 29 yet.

    10163 I would stay away from this at the moment because there are a lot of reports of issues... I would guess there is another build in the pipeline already either 10164 or 10165 or it may jump to 10166.
      My ComputerSystem Spec

  6.    07 Jul 2015 #6

    Mel Jones said: View Post
    Many thanks for the impute guys...

    Indeed it was... For some bizarre reason all the 29 downloads that should have installed actually corrupted all 29 apps which was the cause of the problem. So I had to go into Windows PowerShell and I managed to reinstate all the apps and now they are all working again...

    It was a corruption with Microsoft Store that caused the problem. Windows PowerShell is so underrated. I don't know why Microsoft hide it away when it is such a powerful and very useful tool... well I say that, if you know what you are doing then it's a walk in the park, speaking metaphorically that is.

    All back up and running again... There is still a lot of bugs to contend with and a lot of polishing and fixes to contend with and we are still a long way off from July 29 yet.

    10163 I would stay away from this at the moment because there are a lot of reports of issues... I would guess there is another build in the pipeline already either 10164 or 10165 or it may jump to 10166.
    Hi Mel,

    What were the powershell commands that you run? I have got the same problem and google led me to you as the first result.

    Thanks.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
I figured out that it's a graphic driver problem: when I start PC on safe mode or if I uninstall all graphic drivers the lag/stutter problem doesn't happen but if I install AMD Drivers again the lag problem starts. Can someone help please?
Solved Win10 10130 & 10162 won't Install in Installation and Upgrade
Hi... tried the last two Win10 pre-releases... 32bit... downloaded the ISOs, burned to DVDs, and ran install: 1. On an ATOM processor... NETBOOK 2. On an AMD processor... full LAPTOP ONCE, the NETBOOK got to the point of "just after" "Let's...
Use 8.1 apps on 10 (10162) in Software and Apps
I just updated my preview pc to 10162 today, first thing I noticed when I logged into the app store is that my app for using Windows 8 apps Store was no longer valid. Which was a bummer, I'm hoping I just haven't found out how to use the store yet. ...
Any idea what causes this ? Really strange . Works for a while then all of a sudden I get the message stating it doesn't work and hit escape ?
DVD Drive all of a sudden missing in Drivers and Hardware
So according to my bios the dvd drive is there but as soon as Windows 10 boot its not listen anywhere. Anyone else had this issue?
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 07:23.
Find Us