1.    10 Aug 2016 #1
    Join Date : Aug 2014
    Auckland
    Posts : 64
    Windows 10 Pro X64

    Cannot get Speedfan to run at StartUp


    I have three programs in C:\Users\xxxxx\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup.
    Two of the programs start as expected but for some reason Speedfan does not.
    I see a number of entries in various forums about this, and a common suggestion is to use Task Scheduler.
    However it seems that does not always work.

    Update:-
    Just tried the Task Scheduler route for Speedfan. Still no go.


    What is it about Speedfan that causes these difficulties?
    Last edited by Hairy Scot; 10 Aug 2016 at 20:52.
      My ComputerSystem Spec
  2.    10 Aug 2016 #2
    Join Date : Oct 2013
    Posts : 24,367
    64-bit Windows 10 Pro build 17017

    Hello Jim,

    You might see if the method in the tutorial below to create an elevate shortcut may work for you in your Startup folder.

    https://www.tenforums.com/tutorials/5...dows-10-a.html
      My ComputersSystem Spec
  3.    11 Aug 2016 #3
    Join Date : Aug 2014
    Auckland
    Posts : 64
    Windows 10 Pro X64
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Brink View Post
    Hello Jim,

    You might see if the method in the tutorial below to create an elevate shortcut may work for you in your Startup folder.

    https://www.tenforums.com/tutorials/5...dows-10-a.html
    Hi Shaun,
    Thanks for the info.
    I took the easy way out in the meantime and switched to HWiNFO.
    I'll have another try with Speedfan a little later.
    Does Speedfan really need to be elevated?
      My ComputerSystem Spec
  4.    11 Aug 2016 #4
    Join Date : Oct 2013
    Posts : 24,367
    64-bit Windows 10 Pro build 17017

    It's been a while since I used Speedfan, but it needed to run elevated to work for me then.
      My ComputersSystem Spec
  5.    11 Aug 2016 #5
    Join Date : Aug 2014
    Auckland
    Posts : 64
    Windows 10 Pro X64
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Brink View Post
    It's been a while since I used Speedfan, but it needed to run elevated to work for me then.
    Set it up as shown in your tutorial.
    First class!
    Thank you.


    PS
    Apologies for once again misspelling your name.
      My ComputerSystem Spec
  6.    11 Aug 2016 #6
    Join Date : Oct 2013
    Posts : 24,367
    64-bit Windows 10 Pro build 17017

    Great news.

    No worries. I'm used to it being spelled all sorts of ways. LOL
      My ComputersSystem Spec
  7.    11 Aug 2016 #7
    Join Date : Aug 2014
    Auckland
    Posts : 64
    Windows 10 Pro X64
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Brink View Post
    Great news.

    No worries. I'm used to it being spelled all sorts of ways. LOL
    Unfortunately, like lots of people of my generation, I suffer from a mild case of CRAFT.
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Solved Windowshelper.exe cmd on startup
I need help on how to solve my problem on computer. At startup there is always something that pop-ups at my desktop. The program name is windowshelper.exe and is located at C:\ProgramData\Windows. I wonder if this is some DarkComet RAT thing...
General Support
WIN 10 64 bit will not startup
I have been running win 10 on my desktop for the last month and all was great. Yesterday I installed Roxio NXT 4 (I know it is not this forums problem) anyway after the install win 10 will not start. I get the message(s) that it is trying to repair...
General Support
Solved startup
My computer has been acting strange all day. Websites not responding etc. I rebooted to see if that would help. It did, partially. Now when I left click the windows icon all I get is a big black rectangle with my name at the top and "power" and...
General Support
Custom Startup Sound Plays on "RESTART" but not "STARTUP"
Most mysterious: I've tried everything I know, but the personal startup sound (.wav) I want (to complement my personalized LockScreen) shows as the selected WindowsLogon sound on the select screen, and plays when button pressed. The "Play Windows...
Customization
Solved Should this be in Startup?
Hello everyone. I am really liking Windows 10 and I still need some more tweaking to do but overall pretty good. But I ran AutoRun and under "Logon" it found this missing file. I looked in the inf folder and it is definitely not there. Looking...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 09:35.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums