1.    09 Jul 2016 #1
    Join Date : Jun 2015
    UK
    Posts : 1,887
    Windows 10 Home x64 (Laptop), Windows 10 Pro x64 (Desktop)

    Get Started App - Video Won't Play


    I've just upgraded to Windows 10 from Windows 8.1. Videos play fine in Windows 10 from VLC and Media Player but the Get Started App fails to play a video. What may be wrong?
      My ComputerSystem Spec
  2.    10 Jul 2016 #2
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 756
    Windows 10 Home

    Hello Steve,

    I had the same problem. Click on tutorial link below, this troubleshooter worked for me. Then reboot your device after you run this troubleshooter. Afterwards, make sure you have an Internet connection. Once you start the app give it plenty of time to load all the videos before attempting to play one of them.

    https://www.tenforums.com/tutorials/4...0-a.html?ltr=W

    Hope this helps,
    John
      My ComputerSystem Spec
  3.    10 Jul 2016 #3
    Join Date : Jun 2015
    UK
    Posts : 1,887
    Windows 10 Home x64 (Laptop), Windows 10 Pro x64 (Desktop)
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by AmericanPharoah View Post
    Hello Steve,

    I had the same problem. Click on tutorial link below, this troubleshooter worked for me. Then reboot your device after you run this troubleshooter. Afterwards, make sure you have an Internet connection. Once you start the app give it plenty of time to load all the videos before attempting to play one of them.

    https://www.tenforums.com/tutorials/4...0-a.html?ltr=W

    Hope this helps,
    John
    Running the Store Troubleshooter fixed the problem for me in my Admin account but not my user account. It found the IE temporary file location was incorrect and reset it. Note you have to reboot for the changes to apply. I still can't get it to work in my user account.
    Last edited by Steve C; 10 Jul 2016 at 03:48.
      My ComputerSystem Spec
  4.    11 Jul 2016 #4
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 756
    Windows 10 Home

    Glad to see you've sorted some of your video issue.

    Many Microsoft users have reported corrupt user accounts after upgrading to Windows 10.

    For the user account issue try creating a new user account, then move you personal files from your old user account to your new user account and delete the old account. Reboot, try to run a "get started" video.

    Keep us posted.

    John
      My ComputerSystem Spec
  5.    11 Jul 2016 #5
    Join Date : Jun 2015
    UK
    Posts : 1,887
    Windows 10 Home x64 (Laptop), Windows 10 Pro x64 (Desktop)
    Thread Starter

    I'm in discussion on another thread about how to reset apps at https://www.tenforums.com/tutorials/4...ws-10-a-4.html

    I'll try the app reset command when available after 2nd Aug and the powershell command given in the above thread.

    If that doesn't work, I'll just create a new account and copy the files across. I haven't done this before in Windows 10 - does the procedure here still apply https://support.microsoft.com/en-us/...#1TC=windows-7 ? I have various complex filenames beginning with ntuser...... Presumably I shouldn't copy these to the new profile (see below)?
    Click image for larger version. 

Name:	NTUSER.JPG 
Views:	1 
Size:	52.1 KB 
ID:	89524

    I guess I'll have reinstall my apps but everything else should be OK
      My ComputerSystem Spec
  6.    11 Jul 2016 #6
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 756
    Windows 10 Home

    First try the Powershell fix recommended by Shawn (Brink) in the another thread your following.
    https://www.tenforums.com/tutorials/4...ws-10-a-4.html

    If that does not fix the video issue in your standard user account, then go ahead and create a new user account as previously discussed here. Do not copy any of the NTUSER.DAT files you have listed in your screen shot.

    Please, keep us posted on your progress.
    John
    Last edited by AmericanPharaoh; 13 Jul 2016 at 01:36.
      My ComputerSystem Spec
  7.    12 Jul 2016 #7
    Join Date : Jun 2015
    UK
    Posts : 1,887
    Windows 10 Home x64 (Laptop), Windows 10 Pro x64 (Desktop)
    Thread Starter

    The powershell command didn't work. In addition, I can't play the other videos in the Get Started App (see screenshot) in this user account only. Am I missing a codec needed? Note I uninstalled Java in case that is needed.
    Click image for larger version. 

Name:	Get Started.JPG 
Views:	2 
Size:	176.6 KB 
ID:	89749
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Windows 10 does not play WMV video files
Hi Having recently updated to Windows 10, I am astonished (annoyed) to discover Windows 10 does not play WMV video files, particularly those created using Windows Movie Maker. There doesn't seem to be very much advice on this on the net and the...
General Support
Synaptics 'Show Video' doesn't play video properly
Hi, I was just looking at the Synaptics features in looking at a poster's issue, when I found that 'Show Video' opens a window as if to play it but only blinks 'Opening media'. Now the videos are wmv's and mpg's and play correctly in my default...
Drivers and Hardware
Video App does not play where left off
Hi, I've just purchased a Surface 3 with a view to replacing my iPad for media and also allow me to do some work on it when not near my primary machine. I've copied across a season of TV ripped from DVD and applied all the Metadata through...
Software and Apps
Video play not working after installation
Most kinks worked out after installing 10, but the video player doesn't want to work now. Any ideas? :shock:
Installation and Upgrade
where is the Get Started Video?
on the icon Get Started, there is a video of what is new in Windows 10 Can someone tell me where this video is? What folder? I want to copy it and put it on my laptop to show to my seminar I am doing in march, rather then making a power point...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 23:07.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums