Windows 10: Windows Apss Not Working After Imaging.

  1.    24 May 2016 #1

    Windows Apss Not Working After Imaging.


    Hi,

    Hopefully this is the correct forum.

    I have some Fujitsu V535 devices that need to be all set up exactly the same, to save time I wanted to do a manual set-up on one, take a master image and deploy it to the others. The devices came pre-installed with Windows 8.1 Pro (64 Bit). I did the update to Windows 10 Pro and installed all extra updates (including update 1511), I then took a base image using DISM.

    The image deploys to the other devices with no issues, windows boots and shows as activated .. however, none of the pre installed windows apps work ie Store, camera etc. upon investigation the problem seems to be that the manifests are invalid for the apps - found this out by running a few powershell commands.

    I've tried the 'fix' from this site - Windows 10 apps not working - Download apps folder - All things technical - tips tricks but with no success.

    Any help would be gratefully appreciated.

    Fug
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 1,837
    Windows 3.1 to Windows 10
       24 May 2016 #2

    I then took a base image using DISM
    Use Macrium Reflect to capture a System Image - then deploy to the new PC
      My ComputerSystem Spec

  3.    24 May 2016 #3

    Kyhi said: View Post
    Use Macrium Reflect to capture a System Image - then deploy to the new PC
    Do not want to use third party software and TBH I don't see how it would help with App manifest problems anyway.
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 1,837
    Windows 3.1 to Windows 10
       24 May 2016 #4

    then you need to check your Host PC or sysprep your host image
      My ComputerSystem Spec

  5.    24 May 2016 #5

    Kyhi said: View Post
    then you need to check your Host PC or sysprep your host image
    Host PC works fine .. I'll give the sysprep a go.
      My ComputerSystem Spec


  6. Posts : 1,837
    Windows 3.1 to Windows 10
       24 May 2016 #6

    If the host is fine - then the corruption is accuring during the deployment to a new PC
      My ComputerSystem Spec

  7.    24 May 2016 #7

    Kyhi said: View Post
    If the host is fine - then the corruption is accuring during the deployment to a new PC
    I've read that Update 1511 has caused problems with Apps .. but nothing about invalid manifests.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
I am going to update the original post below with some later information, including from some of the posts on the thread. Last edited: 2 August 2016 2 August comment: New 1607 ADK now available (from the same link as before) 25 July...
I may need to wipe my HDD to trial Neverware. I want to make sure I can get back my legal installation of Windows 10 Pro on this computer. What are my options? Built-in Win10 or something like Macrium?
I always wondered this, why NOT activate windows before imaging? Specifically 10? I have to active it to enable some features for the theme/desktop. So by doing so, what does that hurt?
Is there a freeware program that works like Ancronis True Image or similarly easy to use for even a grandma? Tried to teach elderly but hard... Thanks
Windows 10 1511 sysprepping and imaging log in Installation and Upgrade
Hello, my native language is spanish but I will try to "make to undestand" all thigns that I will write here. May be there is not the place to log, but is my first time testing the installation to sysprep and image Windows 10 1511 (10586.0), and...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 00:19.
Find Us