Apps Not Opening?


  1. Posts : 376
    Windows 10 Pro
       #1

    Apps Not Opening?


    Hi guys. I think i've cocked up somewhere after as i did a Powershll command to try to sort out my random hangs in Explorer (ironically it doesn't happen now) but the majority of my apps don't seem to open now.

    Most of them, including Store, are categorised under Other in the Start Menu and have a @ symbol in front of them and they don't seem to open at all.

    Any ideas please?
      My Computer

  2. dalchina's Avatar
    Posts : 25,121
    Win 10 Pro (1903)
       #2

    Hi, noted you've had no replies..

    You could try uninstalling them and reinstalling them. (See Tutorial section for instructions).

    But probably the safest thing to do is an in place upgrade repair install using Win 10 installation media of the same build and matching your word length.
    Repair Install Windows 10 with an In-place Upgrade - Windows 10 Forums

    The Tutorials section has full info.
    Safest is to make a disk image before doing so, and get into the habit of using disk imaging (Aomei Backupper or Macrium Reflect (both free).

    Using disk imaging regularly would give you a way to rescue yourself by restoring your PC from an image you have created in under 40 minutes typically.

    I'm assuming you have no system restore points (and don't know if these would cover your case).

    Note that system restore will be disabled after the repair installation.
      My Computers

  3. davidhk's Avatar
    Posts : 5,396
    windows 10 Home threshold2
       #3

    AntJac said:
    Hi guys. I think i've cocked up somewhere after as i did a Powershll command to try to sort out my random hangs in Explorer (ironically it doesn't happen now) but the majority of my apps don't seem to open now.

    Most of them, including Store, are categorised under Other in the Start Menu and have a @ symbol in front of them and they don't seem to open at all.

    Any ideas please?
    I know you said you had done "a Poweshell command", but you did not specify which one.
    Have you done the apps reinstalling and registering ?
    https://www.tenforums.com/tutorials/3...ws-8-10-a.html
    Last edited by davidhk; 30 Dec 2015 at 12:46.
      My Computer


  4. Posts : 376
    Windows 10 Pro
    Thread Starter
       #4

    Sorry David forgot to mark this as. I did the register packages command. It's fixed now following a fresh install. Solved :)
      My Computer

  5. dalchina's Avatar
    Posts : 25,121
    Win 10 Pro (1903)
       #5

    Antjac: "Other in the Start Menu and have a @ symbol in front of them"
    - please do not try to repeat that Powershell command until MS has fixed the problem.. it no longer works and breaks apps.
      My Computers

  6. davidhk's Avatar
    Posts : 5,396
    windows 10 Home threshold2
       #6

    AntJac said:
    Sorry David forgot to mark this as. I did the register packages command. It's fixed now following a fresh install. Solved :)
    Good to hear that.

    Happy computing.
      My Computer



  7. Posts : 376
    Windows 10 Pro
    Thread Starter
       #7

    Ah didn't know it was a known issue. Thanks dalchina :)
      My Computer


 

Related Threads
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 21:36.
Find Us




Windows 10 Forums