Certain spftware doesn't auto-start with Windows


  1. Posts : 198
    Win 10 Pro 64bit v 1903 build 18362.145
       #1

    Certain spftware doesn't auto-start with Windows


    Running Win 10 Pro 64bit version 1903, build 18362.175. The software in question is Steam. In the Steam setting for its Settings/Interface, I have 'Run Steam when my computer starts' selected. About every other start/restart I have to manually start Steam. Looking at the Interface options at that point I find that the check mark for the auto start has been removed.

    Does anyone know why/how an option like that could change without me manually changing it? I never had this issue before upgrading to 1903.
      My Computer

  2. Compumind's Avatar
    Posts : 2,782
    Windows 10 Pro x64, Various Linux Builds, Networking, Storage, Cybersecurity Specialty.
       #2

    Hi.

    Have you tried cleanly uninstalling Steam and then reinstalling?
    Don't forget your Steam credentials.

      My Computer

  3. bro67's Avatar
    Posts : 8,370
    Mac OS Catalina
       #3
      My Computers

  4. Steve C's Avatar
    Posts : 6,520
    Windows 10 Pro 64 bit
       #4

    You can use Autoruns to ensure all options needed to start Steam are checked
      My Computers


  5. Posts : 198
    Win 10 Pro 64bit v 1903 build 18362.145
    Thread Starter
       #5

    Checked Steam but apparently had the wrong search criteria because I missed the link. Checked that out and also ran Autoruns. Working fine now.

    Thanks everyone.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 07:27.
Find Us




Windows 10 Forums