Anyone Using RoboForm? Solved

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
  1.    3 Weeks Ago #11

    EyeInTheSky said: View Post
    That is what is confusing me; I never installed RoboForm Companion - just the extension for Edge. So if by installing the extension for Edge is in effect installing RoboForm Companion - then why is support suggesting to install the extension in Edge if it is a known problem?
    I don't use Edge, never liked it, but I do use Firefox, and I use the Roboform Addon for FF , I took a screen shot off what mine looks like...

    Click image for larger version. 

Name:	Password.png 
Views:	1 
Size:	88.6 KB 
ID:	222611
      My ComputersSystem Spec

  2.    3 Weeks Ago #12

    Maybe my screenshot will help you...
      My ComputersSystem Spec

  3. EyeInTheSky's Avatar
    Posts : 373
    Windows 10 Home x64 - Version 1809 (OS Build 17763.316)
    Thread Starter
       3 Weeks Ago #13

    OldMike65 said: View Post
    I don't use Edge, never liked it, but I do use Firefox, and I use the Roboform Addon for FF , I took a screen shot off what mine looks like...
    Yes, I always did like using RoboForm with good old FireFox and Windows 7.

    I have several support tickets over the last year with RoboForm and they have come through every time. It seems like RoboForm is in the development stage for the Edge Browser still and we are the testers that report problems.
      My ComputerSystem Spec

  4.    3 Weeks Ago #14

    EyeInTheSky said: View Post
    Yes, I always did like using RoboForm with good old FireFox and Windows 7.

    I have several support tickets over the last year with RoboForm and they have come through every time. It seems like RoboForm is in the development stage for the Edge Browser still and we are the testers that report problems.
    If I could I would remove Edge completely, but Windows does not allow me too.
      My ComputersSystem Spec

  5. EyeInTheSky's Avatar
    Posts : 373
    Windows 10 Home x64 - Version 1809 (OS Build 17763.316)
    Thread Starter
       3 Weeks Ago #15

    OldMike65 said: View Post
    Maybe my screenshot will help you...
    Thanks for posting it.

    OldMike65 said: View Post
    If I could I would remove Edge completely, but Windows does not allow me too.
    Windows integrated a lot of things into the OS that can't be removed without consequences. They are so deeply imbedded into the OS, that if you cut one of the vessels to its overall function, the rest of the OS suffers.
      My ComputerSystem Spec

  6. EyeInTheSky's Avatar
    Posts : 373
    Windows 10 Home x64 - Version 1809 (OS Build 17763.316)
    Thread Starter
       2 Weeks Ago #16

    So far, RoboForm support is baffled with the problem report I sent them. They don't know yet if RoboForm Companion.exe is supposed to be running or not in UAC Virtualization.

    Of course it is running naturally when you have the Edge browser open; but RoboForm Companion.exe (naturally a part of the RoboForm Download) doesn't have access to a write protected folder in UAC virtualization, so therefore throws out the error I've been getting in the Reliability History report and rendering RoboForm unusable.

    Naturally, they will have to rewrite the source code in the next RoboForm update to include the .xml file that bypasses the write protected folder security when the RoboForm Companion.exe process is launched.

    I could write the .xml file myself if they would tell me which folder the Companion process is trying to write to; but they said they can't tell me because that is part of the proprietary rights of the program.

    So in closing, I guess I'll have to wait for the next RoboForm update or see if support sends me a hotfix since this is a special specific case in which it is triggered on my system due to some irrational source code protocol.
      My ComputerSystem Spec

  7.    2 Weeks Ago #17

    Can I suggest you find Roboform Companion.exe or whatever it is, rt click, Properties, and post screenshots of where it is and what it is. (General and Details property sheets).

    Other than what I found I haven't a clue what it might be- or even if it's by Roboform.
      My ComputersSystem Spec

  8.    2 Weeks Ago #18

    EyeInTheSky said: View Post
    So far, RoboForm support is baffled with the problem report I sent them. They don't know yet if RoboForm Companion.exe is supposed to be running or not in UAC Virtualization.

    Of course it is running naturally when you have the Edge browser open; but RoboForm Companion.exe (naturally a part of the RoboForm Download) doesn't have access to a write protected folder in UAC virtualization, so therefore throws out the error I've been getting in the Reliability History report and rendering RoboForm unusable.

    Naturally, they will have to rewrite the source code in the next RoboForm update to include the .xml file that bypasses the write protected folder security when the RoboForm Companion.exe process is launched.

    I could write the .xml file myself if they would tell me which folder the Companion process is trying to write to; but they said they can't tell me because that is part of the proprietary rights of the program.

    So in closing, I guess I'll have to wait for the next RoboForm update or see if support sends me a hotfix since this is a special specific case in which it is triggered on my system due to some irrational source code protocol.
    Roboform Companion.exe is not any part of Roboform 8.5.5.5
    I just did a search and it is not found anywhere on my SSD
    You had to download that separate, as it is NOT included with any RoboForm I have ever installed.
      My ComputersSystem Spec

  9. EyeInTheSky's Avatar
    Posts : 373
    Windows 10 Home x64 - Version 1809 (OS Build 17763.316)
    Thread Starter
       2 Weeks Ago #19

    OldMike65 said: View Post
    Roboform Companion.exe is not any part of Roboform 8.5.5.5
    I just did a search and it is not found anywhere on my SSD
    You had to download that separate, as it is NOT included with any RoboForm I have ever installed.
    I stand corrected. It is not part of the RoboForm download itself; however, if you use Edge (which you don't) the extension includes the Companion.exe file. It is tucked away in the WindowsApps folder after downloading the extension.

    I did not voluntarily download the RoboForm Companion, it was included with the extension (from the Windows Store) with no option of deselecting it upon download.

    RoboForm is useless without the extension; yet if I use the extension, I have a RoboForm that intermittently shuts down and becomes unresponsive.

    It is funny how after Cumulative Updates from Windows, things just automatically become unresponsive or don't work that had no problems working before.

    @dalchina

    Here you go:

    Click image for larger version. 

Name:	roboform companion general.jpg 
Views:	24 
Size:	43.3 KB 
ID:	222779

    Click image for larger version. 

Name:	roboform companion details.jpg 
Views:	24 
Size:	39.5 KB 
ID:	222780

    Click image for larger version. 

Name:	RoboForm Companion.jpg 
Views:	0 
Size:	82.1 KB 
ID:	222781
      My ComputerSystem Spec

  10.    2 Weeks Ago #20

    Thanks, now we know what we're talking about..

    I have Roboform integrated with Edge and have those two files as you show. No problems known.. but Edge isn't the browser I normally use.

    Conflict with some other extension?

    Roboform 8.5.5.5 , W10 17763.292
      My ComputersSystem Spec


 
Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Related Threads
Need Some RoboForm Help in Software and Apps
Think I need some help here. I originally opted for the paid version of RoboForm, installed it and it ran more or less perfectly. Shortly, a week or so, after installation The Microsoft Store carried the program for free download for use with Edge....
Does anyone know if there's any difference between RoboForm from RoboForm and the one from MS Store? Appreciate your input. Thanks ...
Solved Roboform in Software and Apps
Since updated laptop to 1709 build 17083.1000 RoboForm no longer loads properly. On PC no problem with version 8.4.4. Version trying to load on laptop is new version 8.4.7.0. I have rolled back also reinstalled to no avail.
roboform in edge in Browsers and Email
ive got roboform installed but toolbar wont show.
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 00:57.
Find Us