Windows 10: A Long-used App Suddenly Gets "Do you want to allow" Notice Solved

  1.    28 Jan 2018 #1

    A Long-used App Suddenly Gets "Do you want to allow" Notice


    I've been using Search Everything for years, now suddenly when I try to run it I get the message "Do you want to allow this app to make changes to your PC?"

    As a test I've just opened more than a dozen programs without problems.

    What should I do to be able to run Search Everything normally?
      My ComputerSystem Spec

  2.    30 Jan 2018 #2

    A small chance: right mouse button, run as administrator. Maybe, preference is saved now.
      My ComputerSystem Spec

  3.    30 Jan 2018 #3

    It just dawned on me that I always click "Yes" because, after all, I want to run the program, so there's no point in having the warning. If I change my mind I can just close the program. Duh!


    I've set User Account Control Settings to "Never notify"

    And guess what? All programs are opening faster. I use Open Office Writer a lot and for years the first time I run it each day it takes an eternity to open. Now it opens in about half the time. Go figure.

    Why didn't I do this years ago? Double duh-duh!
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
After doing a few things on my computer I closed my software and immediately noticed a folder named Removable Storage Devices (I never put folders on my desktop). Inside the folder it shows the available devices and drives. I don't know how it got...
I am 70 years old and not fully computer savvy so need help please. I am suddenly getting the message "Video not available" or "Browser not supported" when trying to view videos from either my "Home Page" (Nine,com.au or Yahoo7 .com.au) or a lot...
I'm on an MSI laptop, the GS60 6QD. I am suddenly having issues with playback of video files, either in VLC or the Windows "Movies and TV" player. All video looks like it's a low frame rate. There was a recent update to Windows 10, but I am not sure...
Hello everyone, I'm at my wit's end at the moment. Recently had to replace motherboard, RAM and CPU in my computer. Purchased an ASUS Maximus VIII GENE Z170 board, an i5-6600k and initially 16GB of DDR4, now 32. When I boot my computer after...
Hello everyone! So just recently I started experiencing a problem where I couldn't connect to the internet and when I would click on the little ethernet connection icon it would say "unidentified network". Upon trouble shooting it through windows'...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 23:28.
Find Us