start menu doesn't work on OS cloned with Aomei

Page 2 of 2 FirstFirst 12

  1. Posts : 5,204
    21H1 64 Bit Home
       #11
      My Computer


  2. Posts : 9
    WIndows 10
    Thread Starter
       #12

    Callender said:
    Thanks for the suggestion. I hadn't run the troubleshooter but have now done it. Unfortunately it doesn't find anything wrong.
      My Computer


  3. Posts : 5,204
    21H1 64 Bit Home
       #13

    Okay it was worth a shot.
      My Computer


  4. Posts : 1,567
    Windows 10 Pro
       #14

    hfffoman said:
    Thanks for the suggestion. I hadn't run the troubleshooter but have now done it. Unfortunately it doesn't find anything wrong.
    It may be useful for us to see screenshots of the layout of both disks. One screenshot from the Disk Management console within Windows and another screenshot showing how both disks are shown in Macrium and /or in Mini Tool Partition WIzard.

    However, it IS hard to imagine why this difference in behavior exists between the original and the clone as long as you are booting OK from the clone.

    Can we have a look at the partitions on both disks first? There are tutorials here I can point you at if you're not at ease creating the screenshots.
      My Computer


  5. Posts : 9
    WIndows 10
    Thread Starter
       #15

    Word Man said:
    It may be useful for us to see screenshots of the layout of both disks. One screenshot from the Disk Management console within Windows and another screenshot showing how both disks are shown in Macrium and /or in Mini Tool Partition WIzard.
    OK thanks here are some screenshots attached. Here also is an update:

    I have tried the 3 solutions generally suggested for problems with start menu (in addition to the start menu trouble shooter). system file checker, reinstalling windows apps, and creating a new user. The third method worked, except that after an hour or so, start menu stopped working again.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails start menu doesn't work on OS cloned with Aomei-macrium-original-drive.png   start menu doesn't work on OS cloned with Aomei-disc-mgt-original-drive.png   start menu doesn't work on OS cloned with Aomei-disc-mgt-booting-new-drive.png  
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 12:48.
Find Us




Windows 10 Forums