Get-appxpackage -allusers does not seem to be working.


  1. Posts : 63
    W10
       #1

    Get-appxpackage -allusers does not seem to be working.


    Let's say I do:
    Get-appxpackage *onenote*
    and
    Get-appxpackage -allusers *onenote*

    And I find there are entries for this product.

    So, I run:
    Get-appxpackage -allusers *onenote* | Remove-AppxPackage

    And I find that the localuser does not have the package, but allusers does.

    Something wrong with the way I'm doing it?

    I _am_ using a powershell with elevated privileges.
      My Computer


  2. Posts : 35,596
    Win 10 Pro (21H2) (2nd PC is 21H2)
       #2
      My Computers


  3. Posts : 63
    W10
    Thread Starter
       #3

    That is the page I am working off of.

    Also attempted by taking ownership of the WindowApps folder (in Program Files), but that's not making a difference either. I can still use the command:
    Get-appxpackage -allusers *onenote*
    And get back an entry on the product.

    P.S. Deleted the folder, and now the info has a empty InstallLocation.

    (Should of mentioned in the title that I was attempting to DELETE the apps.)
    Last edited by cDreamDancer; 05 Jan 2018 at 16:45. Reason: Titled Post Wrong
      My Computer


  4. Posts : 35,596
    Win 10 Pro (21H2) (2nd PC is 21H2)
       #4

    If present for all users, why would it be present in particular (exclusively) for the local user as well?

    Are you saying you can't remove an app at all?

    Maybe you could post a couple screenshots of running these commands and someone could comment further.
    I can't recommend you start changing permissions.
    Last edited by dalchina; 08 Jan 2018 at 02:23.
      My Computers


  5. Posts : 63
    W10
    Thread Starter
       #5

    dalchina said:
    Are you saying you can't remove an app at all?
    Exactly.
    Get-appxpackage -allusers does not seem to be working.-ps-remove-package.png
    As seen above, did the Get for "Microsoft.WindowsPhone"
    I then used a Remove (with verbose flag) on the app.
    This is followed up with another Get. I should not be getting anything, the app has been removed.
    Yet, there it is.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:52.
Find Us




Windows 10 Forums