Windows 10: Loss of disk space despite clean install Solved

Page 9 of 10 FirstFirst ... 78910 LastLast
  1. f14tomcat's Avatar
    Posts : 36,371
    Triple boot - Win 10 Pro, Win 10 Pro Insider (2) - (and a sprinkling of VMs)
       03 Jun 2017 #81

    Augi1 said: View Post
    The disks I'm using are DVD+R 4.7 GB. That should be enough to hold the ISO. After the burn there was still some space left. I can try it with IMGBurn if you think it will help.
    It would rule out a badly created DVD from the native Windows Burner. All it would cost is your time. Your choice.


    As Navy said....do it at the slowest speed possible....4X or 6X
      My ComputersSystem Spec

  2.    03 Jun 2017 #82

    I think F14TomCat may be right that the disk won't run because it is EFI as opposed to Legacy BIOS. Any thoughts?
      My ComputerSystem Spec


  3. COMPUTIAC Guest
       03 Jun 2017 #83

    Augi1 said: View Post
    I think F14TomCat may be right that the disk won't run because it is EFI as opposed to Legacy BIOS. Any thoughts?
    I would do as he suggested and use IMGBurn to make a new ISO DVD.
    The last time I did a clean install on my lappy I did the exact thing and it worked perfectly.

    As you say its late, take a break and start fresh in the morning.
    You will get this done.
      My ComputerSystem Spec

  4. f14tomcat's Avatar
    Posts : 36,371
    Triple boot - Win 10 Pro, Win 10 Pro Insider (2) - (and a sprinkling of VMs)
       03 Jun 2017 #84

    COMPUTIAC said: View Post
    I would do as he suggested and use IMGBurn to make a new ISO DVD.
    The last time I did a clean install on my lappy I did the exact thing and it worked perfectly.

    As you say its late, take a break and start fresh in the morning.
    You will get this done.
      My ComputersSystem Spec

  5. f14tomcat's Avatar
    Posts : 36,371
    Triple boot - Win 10 Pro, Win 10 Pro Insider (2) - (and a sprinkling of VMs)
       03 Jun 2017 #85

    I'll check back in the morning. Have a good night........
      My ComputersSystem Spec

  6.    04 Jun 2017 #86

    Okay, so I am making progress. The IMGBurn disk is working (write speed 4x as suggested and the disk was verified), but I think the real problem was user error. When booting from the DVD previously, I got concerned staring at the W10 logo for what seemed like a long time, so I restarted. This was my bad. Allowing the disk to run longer finally resulted in the appropriate installation sequence. I removed all partitions except the small OEM reserved partition, which was quite small. The system is installing now. Fingers crossed. My next post should be from my desktop instead of the iPad.
      My ComputerSystem Spec

  7. f14tomcat's Avatar
    Posts : 36,371
    Triple boot - Win 10 Pro, Win 10 Pro Insider (2) - (and a sprinkling of VMs)
       04 Jun 2017 #87

    Augi1 said: View Post
    Okay, so I am making progress. The IMGBurn disk is working (write speed 4x as suggested and the disk was verified), but I think the real problem was user error. When booting from the DVD previously, I got concerned staring at the W10 logo for what seemed like a long time, so I restarted. This was my bad. Allowing the disk to run longer finally resulted in the appropriate installation sequence. I removed all partitions except the small OEM reserved partition, which was quite small. The system is installing now. Fingers crossed. My next post should be from my desktop instead of the iPad.
    Good to hear! Keep us posted.
      My ComputersSystem Spec

  8.    04 Jun 2017 #88

    All is well! The system is up and running and my disk space is recovered. Thank you all so much for your help and patience. I feel like I dragged you through a lot of hoops when the problem was really my own lack of patience in allowing the DVD to finish booting. I'm in the process of recovering apps and data. Hopefully I won't be back here again with other problems.

    Cheers to all and thanks again.
      My ComputerSystem Spec

  9. f14tomcat's Avatar
    Posts : 36,371
    Triple boot - Win 10 Pro, Win 10 Pro Insider (2) - (and a sprinkling of VMs)
       04 Jun 2017 #89

    Augi1 said: View Post
    All is well! The system is up and running and my disk space is recovered. Thank you all so much for your help and patience. I feel like I dragged you through a lot of hoops when the problem was really my own lack of patience in allowing the DVD to finish booting. I'm in the process of recovering apps and data. Hopefully I won't be back here again with other problems.

    Cheers to all and thanks again.
    Augi, you come back any time! You can help others, too. Maybe you'll see somebody in the same boat you were in and can give some advice! I'm really happy to hear you're ok.

    After you get cleaned up, make yourself a backup!

    Macrium Reflect Free | Macrium Software
      My ComputersSystem Spec


  10. COMPUTIAC Guest
       04 Jun 2017 #90

    f14tomcat said: View Post
    Augi, you come back any time! You can help others, too. Maybe you'll see somebody in the same boat you were in and can give some advice! I'm really happy to hear you're ok.

    After you get cleaned up, make yourself a backup!

    Macrium Reflect Free | Macrium Software
    Congrats, I knew you could do it.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 9 of 10 FirstFirst ... 78910 LastLast

Related Threads
Well, i notice the space keep on decreasing even without downloading anything, I tried disk clean up and use ccleaner but still not getting back any space, I would like to know what is the cause of this? Thanks
Clean Install - Disk at 100% in Performance & Maintenance
Seems several people are having this issue. I clean installed Windows 10 64 bit on 3 of my laptops. Two of them have spinning disks, one has an SSD. The one with the SSD is fine, disk usage sits under 10% when idle. The other two, on the other...
sudden loss of HD space in Performance & Maintenance
I had almost 300 g of 500 g free and suddenly it went to under 100 g. I did a system restore from before the memory loss and it is still there. can I find these 'files' and delete them or what is the problem?
Okay I have a small problem. I have a 120 gig solid state hard drive, that I have my OS installed on (Windows 10) I was going to install windows 7 on a second partition on that hard drive, so I shrank the current partition and it gave me...
Solved Clean install to different disk drive? in Installation and Upgrade
I have successfully upgraded to Windows 10 from Windows 7 (and solved the initial network connection problems). However my OS has a lot of crud from the pre-upgrade state and I would like to do a clean install of Windows 10, without losing any...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 00:31.
Find Us