Page 6 of 6 FirstFirst ... 456

  1. Joined : Apr 2016
    Posts : 5
    Windows 10
       18 Apr 2016 #51

    everyth1ng said: View Post
    I appreciate the reply. If you wouldn't mind, I'd like to see a screenshot of the drivers tab of LatencyMon to see exactly what usbport.sys is doing with your Firewall disabled, as "everything is fine" is a bit ambiguous. Thanks a lot.
    Click image for larger version. 

Name:	LatencyMon_USBPORT.jpg 
Views:	17 
Size:	287.3 KB 
ID:	75424

    I tried to recreate the problem today with activated Bitdefender Firewall but I couldn't. So I tried to figure out what I had changed since yesterday that could have solved the problem. I'm not sure if Bitdefender put out a patch that solved it. The only thing I personally did change was a HDD that I replaced with a new one. The old Samsung HD103UJ was full and acting up since February. I am using Windows 10 since it's release and everything was fine until February 2016. So I guess MS changed some things then 'cause I already had to replace another Samsung HD2040UI/CE that was starting to sound dangerously broken in the last months starting in February and despite intensively searches and fixing I couldn't get it to work properly again so I replaced it .

    I can't say if Bitdefender was the only culprit in this case or if it was some combination of MS Updates, old HDDs and Bitdefender but atm everything is working fine. Just wanted to let you guys know.
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Jan 2015
    UK, Midlands
    Posts : 6,594
    Win 10 Pro (1607)
       18 Apr 2016 #52

    cRuEllY said: View Post
    atm everything is working fine. Just wanted to let you guys know.
    That's good, but you are still showing significant latency.. perhaps related to a lan card (ndis.sys + tcpip.sys high).
    See
    Solving DPC Latency Issues | SweetCare

    Here's mine:
    Click image for larger version. 

Name:	Snap 2016-04-18 at 14.51.56.jpg 
Views:	6 
Size:	96.5 KB 
ID:	75427
    - interestingly says it will have difficulty....
    Click image for larger version. 

Name:	Snap 2016-04-18 at 14.52.18.jpg 
Views:	7 
Size:	103.8 KB 
ID:	75428
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Apr 2016
    Posts : 11
    Windows 10 Pro
       18 Apr 2016 #53

    cRuEllY said: View Post
    Click image for larger version. 

Name:	LatencyMon_USBPORT.jpg 
Views:	17 
Size:	287.3 KB 
ID:	75424

    I tried to recreate the problem today with activated Bitdefender Firewall but I couldn't. So I tried to figure out what I had changed since yesterday that could have solved the problem. I'm not sure if Bitdefender put out a patch that solved it. The only thing I personally did change was a HDD that I replaced with a new one. The old Samsung HD103UJ was full and acting up since February. I am using Windows 10 since it's release and everything was fine until February 2016. So I guess MS changed some things then 'cause I already had to replace another Samsung HD2040UI/CE that was starting to sound dangerously broken in the last months starting in February and despite intensively searches and fixing I couldn't get it to work properly again so I replaced it .

    I can't say if Bitdefender was the only culprit in this case or if it was some combination of MS Updates, old HDDs and Bitdefender but atm everything is working fine. Just wanted to let you guys know.
    I'd very much like to know what you did to get usbport.sys that low, if you can think of exactly what you did.

    I agree with dalchina, though, that you still have significant latency problems.
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Apr 2016
    Posts : 5
    Windows 10
       18 Apr 2016 #54

    dalchina said: View Post
    That's good, but you are still showing significant latency.. perhaps related to a lan card (ndis.sys + tcpip.sys high).
    See
    Solving DPC Latency Issues | SweetCare

    Here's mine:
    Click image for larger version. 

Name:	Snap 2016-04-18 at 14.51.56.jpg 
Views:	6 
Size:	96.5 KB 
ID:	75427
    - interestingly says it will have difficulty....
    Click image for larger version. 

Name:	Snap 2016-04-18 at 14.52.18.jpg 
Views:	7 
Size:	103.8 KB 
ID:	75428
    Thanks for your respone. I never used LatencyMon before so maybe it was wrong to use it while having an active download Or doesn't this effect LatencyMon statistics?
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Jan 2015
    UK, Midlands
    Posts : 6,594
    Win 10 Pro (1607)
       19 Apr 2016 #55

    cRuEllY said: View Post
    Thanks for your respone. I never used LatencyMon before so maybe it was wrong to use it while having an active download Or doesn't this effect LatencyMon statistics?
    I'd give it another whirl when idle and see if it's better..
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Apr 2016
    Posts : 5
    Windows 10
       19 Apr 2016 #56

    dalchina said: View Post
    I'd give it another whirl when idle and see if it's better..
    Click image for larger version. 

Name:	Screenshot (4).png 
Views:	6 
Size:	80.4 KB 
ID:	75614

    Well, seems like I really do have a problem LatencyMon for 20 minutes while idle. Troubleshooting here I come!
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Jan 2015
    UK, Midlands
    Posts : 6,594
    Win 10 Pro (1607)
       19 Apr 2016 #57

    Hmm, The top one is directx
    Dxgkrnl Interface (Windows Drivers)

    You have Intel Rapid Storage Tech... installed, would you care to try uninstalling it?

    My notes refer to one case where installing it helped, and another where uninstalling it helped.

    Otherwise you might consider trying an older version of a driver.. if you can identify a suitable one to try.
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 6 of 6 FirstFirst ... 456


Similar Threads
Thread Forum
Solved Is this normal? System and compressed memory process ALWAYS at 20% cpu
I recently did a clean install of win10 on my laptop. Ever since then the process called "System memory and compressed memory" has been running at around 15-25% cpu load constantly. It never stops, even when letting the computer idle for hours. The...
Performance & Maintenance
System and Compressed Memory Process Uses High CPU, Low Memory
Several problems are happening. I don’t know if the extent to which they are related but here they are: Earlier today, I attempted, but failed, to install the latest update for the AMD Catalyst Control Center (CCC). In one place, a message...
Performance & Maintenance
What is System and compressed memory ?
Why it's taking 380MB of my memory ? Does it important or there is a way to disable it ?
General Support
System and Compressed Memory
Is there any way to stop the "system and compressed memory" from happening? I am so annoyed by it's constant 90% Memory usage! I used to have only 8 GB of RAM and it would use 7GB out of the whole 8GB. I recently upgraded to 16GB and everything was...
Performance & Maintenance
HELP - System and compressed memory constantly at 35% CPU
Hi, I an=m having an issue with System and compressed memory constantly using at 35% CPU, resulting in the fans on my laptop running all the time and being very noisy. I have read: Solved Is this normal? System and compressed memory...
Performance & Maintenance
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Š Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:26.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums